Witam! W miniony weekend byłam na weselu koło Rawicza i było tam takie ciasto, że smak powalał na kolna. Od dołu było coś jak kakaowy biszkopt, na to był taka chrupiąca zwarta masa, na to masa biała (trudna do określenia) na to pianka kawowa a na wierzchu polewa. Może ktoś wie co to za ciasto, może ktoś wie jak to zrobić?
Trzeba było poprosić kelnera o informacje : skąd ciasto lub dyskretnie zapukać do kuchni i zacząć komplementem dla pań kuchennych a skończywszy na pochodzeniu ciasta .. ) Zwarta chrupiąca masa wskazuje na jakiś grylaż lub inną masę orzeszkową. Pianka kakowa tylko przypuszczam to śmietana kremowa ubita z rozpuszczoną czekoladą .. Cóż gdybyś zrobiła fotkę .. chociaż komórką to może wspólnie rozwiązalibyśmy zagadkę .
Witam!
W miniony weekend byłam na weselu koło Rawicza i było tam takie ciasto, że smak powalał na kolna. Od dołu było coś jak kakaowy biszkopt, na to był taka chrupiąca zwarta masa, na to masa biała (trudna do określenia) na to pianka kawowa a na wierzchu polewa. Może ktoś wie co to za ciasto, może ktoś wie jak to zrobić?
Trzeba było poprosić kelnera o informacje : skąd ciasto lub dyskretnie zapukać do kuchni i zacząć komplementem dla pań kuchennych a skończywszy na pochodzeniu ciasta .. )
Zwarta chrupiąca masa wskazuje na jakiś grylaż lub inną masę orzeszkową. Pianka kakowa tylko przypuszczam to śmietana kremowa ubita z rozpuszczoną czekoladą ..
Cóż gdybyś zrobiła fotkę .. chociaż komórką to może wspólnie rozwiązalibyśmy zagadkę .
Właśnie, fotka by ułatwiła sprawę ;)