Forum

Gawędy o jedzeniu

Co dziś jecie na obiadek 02/2017

  • Autor: bahus Data: 2017-03-21 21:58:34

    Rosół z lanymi kluseczkami, pieczone udko z kaczki marynowane w cytrynie, pyzy wielkopolskie, buraczki zasmażane i czerwona kapusta. :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-22 17:40:34

    Pyszności bahusie :) u mnie kotlety mielone z piersi kurczaka z dodatkiem cukinia,marchewki,szczypiorku,i czerwonej papryki :)

  • Autor: iwett Data: 2017-03-22 18:19:12

    Misia pyszności jak zwykle a te dodatki to razem z mięsem połączyłaś ?

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-22 18:37:01

    Dzięki Iwett :) Tak...ok 700g mielonych piersi z kurczaka lub indyka,posiekany szczypior i pół czerwonej papryki,starta marchew i cukinia (odciśnięta),3 jajka,trochę śmietany kremówki,tarta bułka(na oko),sól,pieprz czarny i ziołowy :) Zrobiłam również w wersji na parze

  • Autor: iwett Data: 2017-03-22 18:20:46

    Bahus jakie fajne szućce :))
    No o reszcie nie wspomne .....echshocked3

  • Autor: Lea2 Data: 2017-03-22 19:23:33

    Właśnie taki obiadkowy zestawik jest moim najpyszniejszym faworytem... :)

  • Autor: bahus Data: 2017-03-22 20:52:48

    Rolada wołowa, buraczki zasmażane, ziemniaki :)

  • Autor: iwett Data: 2017-03-22 21:12:16

    No i git i gitara pychota niemozliwa           ale o tej godzinie ?????

  • Autor: bahus Data: 2017-03-22 22:18:26

    Późno wstawiłem ...obiad jem o 18 stej :)

  • Autor: as Data: 2017-03-22 22:25:34

    Wczoraj żurek na wędzące z jajkiem i kiełbasą. 
    Dzisiaj gulasz drobiowy z ziemniakami i sałatką z zielonych pomidorow.

  • Autor: ja-żaba Data: 2017-03-23 06:58:40

    Wołowina na orientalną nutę:)

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-03-23 21:08:09

    Podasz przepis na ten orient:)). Mam sporo wołowiny i szukam różnych pomysłów.

  • Autor: ja-żaba Data: 2017-03-27 13:23:39

    Proszę Cię bardzo:)
    1 kg. wołowiny ( u mnie to była łopatka)
    2 cebule
    ząbek czosnku
    puszka pomidorów krojonych
    szklanka suchej ciecierzycy
    sól
    2 łyżki mieszanki przypraw "Baharat"
    3 łyżki oleju
    świeża kolendra lub pietruszka
    Ciecierzycę moczysz całą noc w wodzie, pózniej gotujesz  ją do miękkości i niech sobie czeka na swoją kolej;)
    Wołowinę kroisz w większą kostkę, obsmażasz ją na patelni, żeby była ładnie przyrumieniona z każdej strony, wrzucasz do sporego gara. Na tej samej patelni szklisz cebulę pokrojona w piórka,  z dodatkiem rozgniecionego czosnku, dodajesz do mięska, podlewasz wodą (ok. pół szklanki) i pomidorami z puszki. Dodajesz mieszankę przypraw i łyżeczkę soli. Dusisz na małym ogniu do momentu, kiedy mięso będzie miękkie, co jakiś czas podlewając je wodą. Dorzucasz ugotowaną ciecierzycę i gotujesz przez kolejne 15 minut. Na koniec posypujesz natką pietruszki lub kolendry. Mięso i ciecierzyca ma być tylko oblepione sosem a nie w nim pływać:)
    Do tego dania w pierwszy dzień ugotowałam ryż, a w drugi upiekłam chlebek czosnkowy. Smakowało i tak, i tak, a zapach przypraw rozchodził się po całym domu. I zapewniam, że mięso nie jest słodkie, choć dodane do niego przyprawy, mogłyby na to wskazywać:)
    Przepis na mieszankę wstawiłam.
    Pozdrawiam:)

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-03-28 15:53:16

    Ja-żaba, no bardzo Ci dziękuję za przepis i poświęcony czas. Przyprawę również sobie spisałam:)

  • Autor: ja-żaba Data: 2017-03-30 12:04:54

    Nie ma za co i zawsze do usług:)

  • Autor: Smosia Data: 2017-03-28 19:23:45

    Dzięki piękne za przepisy (oba) - skopiowałam i będę próbować :)).
    Z lenistwa pewnie skończy się na puszkowej ciecierzycy.

  • Autor: ja-żaba Data: 2017-03-30 12:06:43

    Bardzo mi miło, Smosiu:) W oryginale jest własnie zapuszkowana ciecierzyca, więc wszystko się uda jak należy:)

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-24 16:55:14

    Makaron spaghetti ze szpinakiem,szynką dojrzewającą i sosem serowo-pieczarkowo-czosnkowym :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-03-24 17:16:11

    Pycha ! Mniammmm...........

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-24 17:37:29

    Dzięki Mggi...a wiesz,że ja nie lubię...tzn makaronu nie lubię,a sos może być.. to dla chłopaków,oni uwielbiają :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-03-24 17:42:29

    Ja makaronowiec jestem i wszelkie sosiki z nim pochłaniam aby tylko nie na słodko :)

  • Autor: iwett Data: 2017-03-24 17:43:49

    Misiu jeszcze rzodkiewka i mamy wiosenną łakę happy2
    Uwielbiam takie jedzonko......zdrowo i wesoło.
    Nie wiem........... ale bardzo podziwiam Twoją kuchnie.......masz sporo inspiracji.
    Gratuluję!!!!

  • Autor: mggi63 Data: 2017-03-24 17:55:11

    Bo tylko siedzi w tej kuchni o kombinuje a po remoncie to w ogóle chyba a niej nie wychodzi w ogóle :)

  • Autor: iwett Data: 2017-03-24 18:10:59

    Hahaha mggi.......dziwisz sie ??? Jak sie kocha co lubi to kocha jeszcze tym bardziej jak lepsze?
    Kurde Misiu ale nie zaniedbuj męża laugh4sneaky

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-03-24 17:55:35

    Flaczki i łazanki w dwóch odsłonach; z boczkiem i pieczarkami, z boczkiem kiełbasą i mięsem.

  • Autor: mggi63 Data: 2017-03-24 17:59:14

    No nastepna wparowała z pysznym żarełkiem:)Fotki niet ale moja wyobraźnia pracuje :D

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-03-24 18:55:20

    Małgosiu, cały dom ludzi, głupio mi tak pstrykać przed nosem hihi. Może pózniej zrobię, jak coś zostanie :)))

  • Autor: mggi63 Data: 2017-03-25 11:35:37

    Patrycjo, wiem jak to jest :)

  • Autor: iwciaG Data: 2017-03-24 19:12:23

    Wczoraj i dziś goście i ja wcinaliśmy moją Zupę a'la Strogonow:))
    M i syn Rosół drobiowy:)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-03-25 14:00:30

    Dzisiaj na obiadek ogorkowa i pizza.

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-25 16:22:36

    Filet z piersi kurczaka z nadzieniem (ser wędzony,żurawina,uprażone orzechy),zawinięty w ciasto francuskie,upieczony,podany z tagliatelle z cukinii i marchewki,zrobionym na maśle,z czosnkiem natką pietruszki i orzechami :)

  • Autor: iwett Data: 2017-03-25 16:31:35

    No misia......miej litość bigcry.
    Jeny musiałam sie normalnie zalogować na te cudo devilish
    Normalnie jakbym była facetem to bym sie z Toba ożeniła laugh4 (Żart)
    Pychota.....musze odgapić :)
    Powiedz ile piekłaś i w jakiej temperaturze ?

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-25 16:39:23

    Dzięki Iwett...piekłam 50 minut na turbogrillu w 190 stopniach...polecam,bo naprawdę pycha :)Jeśli mniejsze filety wystarczy 40 minut.

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2017-03-28 10:23:22

    Można się nabawić kompleksów... oj, można. :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-28 20:52:36

    blush

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-03-28 15:55:29

    O rany julek...cuda normalnie:)))

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-28 20:53:33

    heart

  • Autor: mggi63 Data: 2017-03-29 09:15:49

    Misiu,nie masz litości nad nami ? Taaaaakie smaczne jedzonko serwujesz,ze nie idzie zdzierżyć :)

  • Autor: piszczalka Data: 2017-04-08 17:13:37

    Czym wycinałaś marchewkę i cukinie? Zwykłą obieraczką do warzyw?

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-08 21:15:33

    Witaj piszczałko ...jak miło Cię widzieć :) Wycinałam zwykłą obieraczką do warzyw .Pozdrawiam Cię serdecznie :)

  • Autor: piszczalka Data: 2017-04-09 11:12:56

    Dzieki :) sprobuje zrobić bo pieknie i smacznie wyglada :) pozdrawiam :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-26 15:44:53

    Karkówka i schab w sosie grzybowym z kluskami śląskimi i buraczkami :)

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-03-28 15:56:31

    Fasolka po bretońsku.

  • Autor: balbisia19 Data: 2017-03-28 16:30:33

    Ooooo, widzisz, dzięki za przypomnienie. Wieki nie robiłam :)

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-03-28 17:43:25

    Balbisiu, zrób, zrób, pożywne i smakowite:)) Ja robię duże ilości i zamrażam, mój mąż jest pożeraczem fasoli w każdej postaci:)

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-03-29 14:43:06

    Makaron , gdyby nie te chipsy z szynki dojrzewającej, na zielono.

  • Autor: iwciaG Data: 2017-03-30 11:13:55

    Wczoraj ostatni u nas obiad z francuskimi gośćmi.......
    Pieczone / Pieczonki z wkładką zamarynowanego mięsa golonki (golonka obrana z kości, skóry i tłuszczu)

  • Autor: ja-żaba Data: 2017-03-30 12:10:23

    Mieć taki kociołek...i z takim wkładem...eh. Pozostanie w sferze marzeń, bo na balkonie to chyba nie bardzo;)
    U nas dzisiaj tylko chlipu-chlipu, czyli zupa ogórkowa:)

  • Autor: bahus Data: 2017-03-30 12:42:16

    Szkoda, że nie pokazałaś zawartości kociołka...:)

  • Autor: iwciaG Data: 2017-03-30 12:59:54

    moja mama i ciotka robiły fotki, gdy ja nakładałam na talerze i może coś będzie do pokazania, ale później jak dostanę je na swój telefon ;)

  • Autor: iwciaG Data: 2017-03-31 19:34:15

    A oto wnętrze.....wiseguy

  • Autor: Bahati Data: 2017-03-31 13:37:05

    Tortellini z szynka, w sosie smietanowym z groszkiem. Nad drugim daniem jeszcze mysle. :)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2017-04-03 08:39:34

    Dla mnie klasyka. Mniam. :)

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-01 09:44:41

    Wczoraj.....Zapiekany Ryż z Jabłkami ;))

    Na dziś planujemy grilla (skrzydełka, karczek, boczek pokrojony w plastry) + sałatka z pomidorów na dwa sposoby (ze śmietaną, czosnkiem i oregano, a druga z winegretem)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-01 13:16:08

    Narobiłaś mi smaka na ten ryż z jabłkami i będę musiała go popełnić szybcikiem...

  • Autor: tingra Data: 2017-04-02 01:05:17

    Ja pamietam z dziecinstwa makaron cieniutki zapiekany z jablkami mojej Babci....o jeju jak lubilam:)

  • Autor: Bahati Data: 2017-04-01 14:00:30

    Pierogi ruskie :)

  • Autor: tingra Data: 2017-04-02 01:15:23

    Moje obiady:) A la pizza ze spodem z tortilla. Schab duszony z suszonymi borowikami w sosie wlasnym z kasza gryczana .

  • Autor: iwett Data: 2017-04-02 08:50:20

    Łał ...super!!!!
    Tingra a jaki ten spód z tortilla?

  • Autor: tingra Data: 2017-04-02 22:54:09

    :) Dziekuje!
    Tortilla , kupiony "chleb" ale mozna samemu przygotowac :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-02 09:18:11

    Golabki w gotowosci bojowej czekaja :-)

  • Autor: iwett Data: 2017-04-02 09:31:05

    Łał ......jakie aliganckie :))
    Z czym robiłaś ? Typowe czy innowacja? A sosik jaki?
    Przyznaj sie.........zięciu przychodzi na obiad ?devilish

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-02 09:42:05

    Iwett, tradycyjne tylko z przewaga indyczego mieska i sosik pomidorowy na pikantna nutke wink3 Nie przychodzi zieciu tym razem.Ma zonke niech mu pichci.Nie bede wychodzic przed szereg laugh4

    Pokazuj tu swoje miesiwka lepiej !

  • Autor: iwett Data: 2017-04-02 10:22:29

    Tadammmm coś sie uchowało :gringuitarist
    Konsumpcja później wink3

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-02 15:34:13

    No i jak smaczniutkie bylo ? :-)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-03 12:12:40

    Iwett super :)...cóż to za mięsko i jak robione?

  • Autor: iwett Data: 2017-04-03 12:54:39

    Misiu dzięki ale spaliłam przepis i to dosłownie laugh4
    Znalazłam taki przepis na blogu :
    http://www.karointhekitchen.com/z-miesem/zeberka-dry-rub-dlugo-pieczone-w-niskiej-temperaturze/
    I tak se mysle Mój ognisko i tak robi i  tak no to zostawie te żeberka na noc i przy tym cieple może sie upieką. A co mi tam.......
    No i sie upiekły na 200% ?  Nawet kości :)  
    Wyschły i na dodatek ta posypka gruba tak sie spaliła.....i nie wiem cos w tej marynacie jest co daje taki dziwny posmak..nie wiem czy to nie gorczyca.
    Sam pomysł z tym długim pieczeniem fajny. 
    Nastepnym razem zrobie w piekarniku.smiley2

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-02 19:16:48

    Dziś w mojej kuchni króluje pieczony,mocno pikantny  kurczak...wyfiletowane udka oraz skrzydełka :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-02 19:28:00

    No niepotrzebnie na fejsie weszlam bez kolejki bo taki tlok byl a tu luzzzz :-D To ja  poprosze wszystkiego po troszku a moge w ogole jeszcze raz ? sneaky (tamci nie widza ! )

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-02 19:31:53

    Mggi częstuj się ,ale...jest jedno ale...ze  dwa gołąbki w zamian...prooooszę :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-02 19:39:01

    A prosze Cie bardzo :-D Czestuj sie !

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-03 15:53:19

    Długo myślałam co zrobić innego z gotowanego mięsa z rosołu i...zrobiłam ravioli z farszem mięsno-serowym :) ...składniki farszu...posiekana cebula podsmażona na maśle razem ze zmielonym mięsem z rosołu,do tego starty ostry ser żółty,papryka słodka i ostra,czosnek ,pieprz oraz trochę pasty pomidorowej :) Podałam z masełkiem czosnkowym i natką pietruszki

  • Autor: iwett Data: 2017-04-03 17:39:22

    Bardzo fajowe .......równiutkie jak z maszyny.
    U mnie nie ma szans......jak sie rosół gotuje to już 2 mordki łakome tupią przy kuchni :)
    Skąd one wiedzą, że będzie rosół hmnn.....?huh2

  • Autor: Rzymianka Data: 2017-04-03 18:00:21

    Nosy maja :)

  • Autor: iwett Data: 2017-04-03 18:11:24

    Heheee Rzymianko......ale one już wiedzą nim kurczaki wyskoczą z lodówki do gara  laugh4
    O i o to chodzi smiley2
    Może wiedza kiedy jest niedziela ? Liczą dni ..... :D:D

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-03 19:05:59

    Dziękuję :))) Iwett u mnie jak Kapsi jeszcze żyła, też mięsko z rosołu pochłaniała,a teraz trzeba je jakoś wykorzystać :)

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2017-04-04 04:55:44

    Zupełnie jak u mnie. Jedna łakoma morda już tupie w kuchni a psy muszą obejść się smakiem. sneaky

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-03 18:22:40

    Bardzo apetyczne;)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-03 19:07:00

    Dziękuję Iwciu :)))

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-03 19:32:44

    Ulalalaaa rolleyes4 Misiu piekne i smaczne zapewne !

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-03 20:28:09

    Dziękujęblush.

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-04 17:11:24

    Rosół kaczo-wołowy, wątróbka wieprzowa w porach, ziemniaczki opiekane...

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-04 19:56:41

    Jak rosolek to ja prosze :-)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-04 22:21:21

    A proszę bardzo, częstuj się... smiley

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-04 21:00:09

    To dla mnie wątróbkadevilish...mniammm

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-04 22:23:23

    Proszę misiu, częstuj się, bo mam jej sporo... :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-05 18:15:42

    Dziś dogodziłam wszystkim..."dzieciaczki" makaron z kurczakiem w sosie szpinakowo-serowym ,z oregano i czosnkiem...monsz pierś na parze,ja duszone skrzydełkagrin.

  • Autor: iwett Data: 2017-04-05 18:25:28

    Znaczyk sie ,że sie roztroiłaś :))
    Ale wszystko smacznie i kurczak był jeden happy2

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-05 18:44:05

    Elementy były hehehe...2 filety dla mensza,1 kg "polędwiczek" z kurczka dla dziecin,6 skrzydełek dla mnie...obiad na dwa dni,jeśli nie będą się gościć w nocy laugh4.

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-05 18:47:23

    Haha czytam co to ten monsz i mysle chyba ryba jakas laugh4
    Ale rozjasnilo mi sie:-D

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-05 18:48:54

    hahahaha...od lat go tak nazywamdevilish.

  • Autor: mariolan76 Data: 2017-04-05 18:39:18

    A ta marchewka jak robisz bo wyglada mega apetycznie ?

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-05 18:45:31

    Dziękuję :)Marchewka ugotowaną na parze i wyrzucona na patelnię do przesmażonej bułki tartej na maśle:)

  • Autor: mariolan76 Data: 2017-04-05 21:07:01

    Dzieki przy najbliższej  okazji postaram sie tak zrobic marchewkę .

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-05 20:24:23

    Pyszniaste zestawiki... smiley Skubnę ździebko każdego... happy

  • Autor: renataz36 Data: 2017-04-06 08:45:46

    Podpowiedz Aga wykonanie tego sosu szpinakowo-serowego bo wygląda mniam i już cieknie ślinka. Pokochałam szpinak całkiem niedawno

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-06 14:21:26

    W garnku zrobiłam zasmażkę z mąki i masła,zalałam zimną wodą,zagotowałam,dodałam 5 trójkątów serka topionego,rozmieszałam rózgą,dodałam mały kubek słodkiej śmietanki,doprawiłam,solą,chili,oregano,czosnkiem i pieprzem dość mocno. Podsmażyłam pokrojonego w kostkę kurczaka,dodałam mrożony szpinak 500g,posoliłam troszkę i dusiłam do odparowania wody. Kurczaka ze szpinakiem dodałam do sosu i zagotowałam i gotowe :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-05 18:34:55

    Rosół z lanymi kluseczkami, kalafior z masełkiem, kasza jaglana dla mnie, ziemniaczki dla M, jajka sadzone...

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-05 18:50:15

    Jak przegłodnieję to poproszę zestaw z ziemniakamirolleyes4...pychota :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-05 20:57:12

    Proszę Cię bardzo, wcinaj...:)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-05 19:15:23

    Chyba zaczne jezdzic po Polsce i w goscine na obiadki wpadac.Najpierw misia bo po drodze a potem do Ciebie Lea :-)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-05 20:31:19

    Mggi u mnie drzwi otwarte ...a i do poczęstunku zawsze się coś znajdzie :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-06 15:06:25

    grin

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-05 21:02:17

    U mnie goście mile widziani i stół zastawiony... :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-06 15:07:19

    guitarist

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-05 19:45:07

    Dziś i jutro gołąbki :DD

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-06 15:09:45

    U mnie byl pieczony w piekarniku cyc kurczakowy w marynacie ketchupowo-musztardowo-czosnkowej, ziemniaki i surowka z kiszonej kapuchy.

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-04-06 15:44:40

    Spaghetti

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-06 17:04:12

    Potrawka z podrobów drobiowych w warzywnym sosie, ziemniaczki :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-06 17:40:25

    Kusiłyście,kusiłyście,więc zrobiłam...sobie dogodziłam...gołąbki z młodej kapusty w sosie koperkowym

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-04-06 17:50:19

    O matko bosko!!! aż mnie skręciło!!! Gdyby nie ten zakontraktowany Leń to bym zaraz robiła rolleyes

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-06 18:20:32

    Patrycja wpadaj,dużo jest,a u mnie nikt nie lubi poza mną.devilish Czego nie zjem,to zamrożę na późniejwink3.

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-06 18:00:20

    Pyszności :) No to smakowicie sobie dogodziłaś... :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-06 18:22:23

    bow

  • Autor: Basialis Data: 2017-04-06 22:17:27

    Koniec marca bylam w Polsce, troche liczylam na "mloda" kapuche..............a tam ani slychu ani widu.Misia podeslij ze dwie glowki,inaczej bede musiala do czerwca czekac!

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-07 06:21:07

    Kapucha juz jest od jakis 3 tygodni.Polska dopiero bedzie a w tej chwili obca w sprzedazy :-(

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-08 06:40:04

    Basiu Mggi ma rację...kapucha zagraniczna,ale mówiła do mnie kup mnie laugh4...i smak młodej miała :) 

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-08 08:28:43

    Do mnie jakos ta obca nie przemawia a moze ja nie rozumiem tego jezyka ? laugh4

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-08 08:45:40

    Hahahaha laugh4

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2017-04-09 17:35:43

    To zrozum. Kapuśniak wyszedł pyszny. :)

  • Autor: tingra Data: 2017-04-06 23:11:17

    Misia, zdjecia "zajebiste" !!!! Kazde Twoje danie tak smacznie wyglada, ze i ja musze poprosic o poczestunek :)

    Ostatnio nie mam czasu na gotowanie i brzuch moj cierpi z glodu :))))

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-08 06:36:57

    Dzięki Tingro :) Zapraszam...chętnie Cię poczęstuję :)

  • Autor: Bahati Data: 2017-04-07 14:10:13

    Schab pieczony 4h, z octem balsamicznym i miodem.

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-04-10 16:44:34

    Bahati, podasz przepis na tak apetyczny schab? plissss:)))) Cmok, cmok.

  • Autor: balbisia19 Data: 2017-04-11 12:29:09

    Ja też ładnie poproszę :), może na święta bym machnela jeśli nie jest jakiś super skomplikowany

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-09 14:42:06

    Ale pojadłam...Schabowy,młoda kapusta,młode ziemniaki :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-09 17:41:39

    Miniammm.....jaka pychota ?! rolleyes4

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-04-10 16:34:35

    Wczoraj i dzisiaj prawie świątecznie. Biała kiełbasa w piwie, żurek, żeberka w miodzie i coli, młoda kapusta.

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-10 16:55:23

    A gdzie moja ulubiona, biała kiełbasa w piffie.....hmmm? worried2

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-04-10 16:59:12

    ...a masz (fotka stara, a może dawna..)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-10 16:55:27

    To ja sie przysiadam jak takie smacznosci serwujesz wink3

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-10 16:53:49

    Ostatnio się objadałam tongue
    Kapustą słodką, zasmażaną z koncentratem pomidorowym.....mniam;))

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-12 08:50:12

    Wczoraj i dziś......dawno nierobione Kluski Śląskie z Gulaszem ;))

  • Autor: Weron!ka Data: 2017-04-27 20:06:57

    jak zrobić taki ciemny sos?

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-28 07:04:59

    Trzeba szybko i mocno zrumienić partiami mięso, najlepiej w garnku, w którym potem dusimy (resztki przypieczonego z dna również mają wpływ na późniejszy kolor). Do duszenia mięsa dodać kilka umytych, suszonych grzybków. U mnie dodatkowo łyżka koncentratu, dlatego kolor nie jest typowo brązowy ;)

  • Autor: goplana2 Data: 2017-04-12 16:13:51

    Dawno mnie tu nie było..dziś żur z ziemniakami i pizza na zasadzie ''czyszczenie lodówki''.

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-15 17:37:49

    Makaron z pokrzywą, oliwkami i owczym serem :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-17 16:09:28

    Śniadanio-obiaddevilish.

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-18 07:46:02

    rolleyes4 rolleyes rolleyes4

  • Autor: tingra Data: 2017-04-20 13:06:59

    Misiu, rozpusta...to prawdziwe Wielkie Zarcie tongue2


    Zdjecia mistrzowskie!!!! Pieknie wszystko podane, no zdolna z Ciebie kucharka heart

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-21 05:14:07

    Dziękujębow.

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-18 13:47:48

    Wczoraj wykończyliśmy żurek....mniam;))

  • Autor: Smosia Data: 2017-04-18 14:20:17

    Świąteczne resztki i zapiekanka ziemniaczano-cukiniowa wg Młodej.
    Ja chrzanówkę, Męż czysty barszczyk, schab pod jabłkami.

    Deser tylko dla Męża - lazaniowo-chałwowy (ja swój pożarłam rano, do pierwszej kawy), kuniec ciasta :((. Trza znowu piec :)).

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-19 16:02:42

    Zapiekane w sosie pomidorowym "miseczki z mielonego mięsa,z nadzieniem...mięso i sos doprawione ziołami trnsylwańskimi i harissą...nadzienie to pomidory,szczypior i papryka...pod koniec pieczenia plastry mozzrelli...pieczone na turbo grillu w 190 stopniach ok godzinybow.

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-19 16:04:58

    Ale fajny pomysł ;))
    Bardzo apetyczne tongue

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-19 16:18:46

    Dziękuję Iwciu :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-20 08:22:34

    Super smakowite miseczki mięsne z nadzionkiem i do tego zapieczone w sosiku, to po prostu rarytasik, mniammmm... :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-21 03:30:47

    Dzięki :)

  • Autor: tingra Data: 2017-04-20 13:14:57

    Fajny pomysl, dzieki za przepis Misia:)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-21 03:30:03

    Dzięki :)

  • Autor: tingra Data: 2017-04-20 13:12:43

    Pieczen z mlodej wolowiny dluuugo pieczona w 120 st.C zdodatkami.

  • Autor: Kormag Data: 2017-04-21 01:10:26

    Dodatki to jabłka i śliwki ? powiedz proszę coś więcej na ten temat.

  • Autor: tingra Data: 2017-04-21 13:01:46

    Kormag , jablka tak. Smazone na masle i doprawione czarnym pieprzem. To nie sliwki, to galaretka z czarnej porzeczki:)

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-21 16:02:05

    Wybornie i apetycznie:)

  • Autor: tingra Data: 2017-04-25 13:15:58

    Dziekuje Iwciu:)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-21 16:29:33

    Tingro wpraszam się na taką wołowinę i te dodatki-moje smakibow...mniam. Takie pytanie...galaretka jak zrobiona,czymś doprawiona???

  • Autor: tingra Data: 2017-04-25 13:23:57

    Dziekuje Misiu:) Galaretke robie z wlasnych porzeczek, normalna , slodka. Do tej gotowalam porzeczki z galazka tymianu , oczywiscie odcedzilam potem z soku, bo nie bylo smacznie jak sie czulo listki. To takie moje eksperymenty kuchenne, bo mam zatrzesienie wszelakich porzeczek w sezonie.
    Tutaj zawsze serwuje sie slodkie galaretki do mies, sie przyzyczailam do smakow po tylu latach i bardzo lubie:) Sosy do mies sa rowniez doprawiane czesto galaretka z czarnej porzeczki.

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-28 10:22:05

    Dziękuję za przepis :) Wiesz ja od zawsze jakoś lubiłam mięsa z dodatkiem owoców w różnej postaci ... najbardziej jako nastolatka robawiałam i zadziwiałam wszystkich jedząc smażoną kiełbasę z musztardą i dżemem wiśniowymrolleyes4.

  • Autor: alman Data: 2017-04-21 17:21:49

    O ja nie mogę, ślinotoku dostałam... a przepis będzie?

  • Autor: iwett Data: 2017-04-21 17:48:28

    Alman wyłałam Ci list. Pisze bo u mnie w ogóle nie wyświetla sie informacja o poczcie i jak nie wlize to nie wiem :))

  • Autor: tingra Data: 2017-04-25 13:36:26

    Dzieki Alman:) Ale na co przepis? Pieczen z mlodej wolowiny w specjalnej siatce, zeby trzymala forme. Obsmazona na wysokim ogniu dookola na malej ilosci masla z olejem. Potem przelozona do naczynia zaroodpornego z pokrywa , doprawiona przyprawami i obsypana kawalkami cebuli, calymi czastkami czosnku (dalam duzooo). Zadnej wody, bo sos zrobi sie sam przy pieczeniu. Do piekarnika na 120 st.C i czasami odwracalam pieczen, zeby wszystkie smaki przeszly do miesa. Czas pieczenia zalezy od wielkosci miesa. U mnie nie bylo duze a pieklam okolo 3 godziny. Jak widelec wchodzi lekko w pieczen jest gotowa. Potem musi odpoczac conajmniej pol godziny. Nie robilam zadnego sosu, polalam plastry pieczeni sokiem z pieczenia z cebula i czosnkiem. Smaczne bylo:)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-22 14:31:27

    Tak nam się zachciało...dla odmiany po świętach hehehe...żur staropolski na wędzonce,z białą kiełbasą i jajkiem :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-22 19:45:06

    Ktoś z WŻ stwierdził dziś na fb,że wpadłam w transdevilish...Się zrelaksowałam na maksa.pierogi z nadzieniem o ciekawym smaku...skład nadzienia: posiekane mięso wieprzowe z gotowania wywaru na żurek,posiekana kiszona kapusta z cebulą,podsmażona na niewielkiej ilości wędzonki,podduszona razem z wcześniej wspomnianym mięsem...wszystko doprawione solą,pieprzem,ziołami transylwańskimi,odrobiną majeranku i czosnku...farsz jest dość pikantny

  • Autor: iwett Data: 2017-04-22 19:56:23

    Misia........no przeginka.........:)) 
    W sobote wieczór to sie inne rzeczy robi a nie pierogi........no chiba ,że niedzielke chcesz mieć wolną :)

    Misia a nie chcesz zostac przypadkiem szefowa kuchni ale na Kaszubach ???devilish

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-23 06:17:47

    Hehehe...w ciągu dnia machnęłam wszystkowink3...na zmianę zawodu już chyba za stara jestem,choć życie pisze różne scenariusze,no i...troszkę daleko ode mnie na Kaszuby,ale dziękuję za propozycjękiss.

  • Autor: Basialis Data: 2017-04-22 22:22:30

    Moja kochana siostrzyczka przywiozla nam z Polski "mloda" kapuste, a wiec golabki..........tym razem w garze.

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-23 06:11:54

    Super bow. Piękne gołąbeczki :)

  • Autor: anrubi Data: 2017-04-23 13:38:00

    Och misiu123, po cichutku podziwiam Cię cały czas :)

    U nas pieczone skrzydełka, ryż, pekinka z selerem naciowym i kieliszek białego wina PORTADA, poczułam się iście po królewsku :)
    Sorry, że bez zdjęcia, ale wyobraźnię należy ćwiczyć :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-23 16:51:49

    An dziękuję :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-23 17:46:53

    O moja wyobraznia jest bogata :-)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-23 16:53:46

    Kurczak w sosie maślanym z młodą marchewką,nutą czosnku i natki pietruszki...karmelizowana młoda marchewka z odrobiną miodu i octu balsamicznego...odsmażone kopytka...mizeria

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-23 17:48:11

    Misiu u Ciebie pysznie jak zawsze :-)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-23 18:06:21

    blush

  • Autor: piszczalka Data: 2017-04-25 12:43:19

    Ale pięknie podajesz te wszystkie smakołyki :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-23 17:51:51

    Karczek pieczony w plastrach,ziemniaki,mizeria a ja mialam surowke z pora i jablka z jogurtem.

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-23 18:09:13

    Poezja :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-23 18:32:35

    Łoj tam grin Misiu ,Twoje to dopiero szal dla oczu i podniebienia shocked2

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-23 18:38:23

    Żadne łoj tam...karkówka wygląda obłędnie,soczyścierolleyes4

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-23 19:45:41

    No byla taka faktycznie ale w porownaniu z Twoim menu to moje łoj tam :-) 

    Przypomnialo mi sie jak poszlam do malego sklepu osiedlowego z mieskiem i stanelam w kolejce to zamowilam cos tam i jeszcze chcialam jakies mieso a znajoma ekspedientka popatrzyla na mnie a za mna stali klienci i mowi : "łoj tam przyjdzie se pani jutro".No to znaczylo nie kupuj babo bo nieswieze :-D

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-23 20:21:01

    laugh4laugh4laugh4

  • Autor: iwett Data: 2017-04-24 09:41:39

    Ooo misia właśnie wlazłam na fejsa.......se fryz machnęłaś ,że hohoo inna kobita.
    Zdolna ta Twoja synowa......bardzo ładnie i twarzowo. Gratulacje!

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-24 09:54:53

    Iwett dzięki blush.

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-23 20:20:25

    Pizza z Owocami morza (małże i krewetki) ;))

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-25 16:07:24

    Zupa krem z burakow czerwonych, pierozki (mini) z kiszoną kapustą i grzybami polane zrumienioną cebulką.

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-25 18:46:55

    Ło matko...porcja dla mniedevilish...Ja taka głodna z pracy wracam...

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-25 19:52:13

    Nie wierze zes seee nie upichcila smacznego obiadku grin Ale zapraszam ! :-D  

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-25 20:41:59

    Mggi zrobiłam sobie coś czego chłopaki by nie zjedli i właśnie się najadłam...okraszone młode ziemniaki z koperkiem i do tego zsiadłe mlekodevilishrolleyes4chyba zaraz pęknę hehehe

  • Autor: Basialis Data: 2017-04-25 23:50:30

    misia, tez uwielbiam........ale u nas mlodych ziemniakow jeszcze nie ma. Wiesz, jak bylam piekna i mloda, to mieszalam to razem,wtedy moj Tata kazal mi isc do kuchni jesc (nie mogl na to patrzec) a to takie pyszne bylo.

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-26 11:02:30

    daisy

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-26 07:58:40

    Misiu, ja takie jedzonko uwielbiam i mogę codziennie się rozkoszować ! Mniammmm happy2 Moja młoda czasami się skusi ale to tylko w lecie ma chwile słabości laugh4

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-26 11:01:24

    Wiesz...chłopaki dziś mają jeszcze to swoje spaghetti,a ja zrobię sobie powtórkę... na samą myśl mi ślina cieknielaugh4.

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-27 08:05:27

    laugh4

  • Autor: as Data: 2017-04-26 22:20:03

    My wszyscy to lubimy. Moje chłopaki  lubią. W tym roku juz raz jedlismy młode ziemniaki tylko skórkę maja beznadziejną bo nie chce odchodzic. Wczoraj widzialam juz takie które dadzą się łatwo skrobać.

  • Autor: Basialis Data: 2017-04-26 22:34:00

    as, przyslij mi troche tych ziemniakow.Wiesz te niemieckie mlode ziemniaki nie smakuja tak jak polskie.Ale szparagi to mistrzostwo swiata, dzisiaj jedlismy zielone( piec minut na patelni), jak to Megi mowi " rarytasio".............Pycha,

  • Autor: as Data: 2017-04-30 21:11:17

    W tej chwili na polskie ziemniaki jeszcze trochę za szybko. Były by super pędzone na nawozach i nie wiem na czym jeszcze. Teraz pewnie są już z Hiszpanii lub Grecji. Wcześniej były z Cypr, Maroko, Egipt. W tym tygodniu jedliśmy młode ziemniaki już dwa razy. Wreszcie są super czyli skórka ładnie odchodzi.

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-27 18:31:02

    Misiu, narobilas mi smaku i dzisiaj to ja pekne bo zrobilam sobie ziemniorki w takim samym wydaniu happy2

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-27 19:07:13

    Wiesz...Ja chyba też będę dziś pękać...chyba fazę złapałam hahahahalaugh4

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-27 20:31:59

    Ja mialam w zimie kilkanascie razy taka faze laugh4 I musialam sie zadowolic starsza wersja ziemniakow.

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-04-25 16:32:01

    Ja tak hurtem ostatnie 3 dni. Prawie bez pracy a smakowicie hihi.

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-25 16:37:37

    Pyszności......
    byle mnie nie zwiało wiatrzycho nim dotrę do tego apetycznego stołu

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-25 18:50:31

    Partycja od Ciebie też bym coś wysępiła...chociaż z drugiego talerza plisss...u mnie dziś dla chłopaków spaghetti z sosem,za którym nie przepadam...

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-25 19:55:20

    Jak moge wybrac to ja mieeeesko prawdziwe chetnie wink3

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-26 21:38:29

    Karkówka wołowa pieczona w marynacie z musztardy o smaku wędzonej papryki i rozmarynu... :)

  • Autor: iwciaG Data: 2017-04-27 07:05:31

    Ale pysznie wygląda....mniami:)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-28 00:03:34

    Dziękuję... :)

  • Autor: tingra Data: 2017-04-28 01:07:18

    Mniammm!!!

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-27 08:54:11

    Przygotowane do pracy...warzywa i pierś z kurczaka na parzebow.

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-27 09:20:38

    Misiu widzę,żemamy podobne smaczki :) Tez bardzo lubię takie jedzonko happy

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-27 10:40:37

    love

  • Autor: tingra Data: 2017-04-28 01:08:55

    Nie kus Misia...smacznosci i tak kolorowo, ze oczy razi:)))

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-04-27 16:02:32

    Przedziwaczna, indyjska zupa pomidorowa z ryżem basmati ( ale smakowała, mniam), na drugie danie znowu homar (się uzależniłam hihi), ale czekam na psiapsiółkę :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-27 18:24:41

    Pomidorowa robi wrazenie ale za homara dziekuje bo nie moje klimaty :-)

  • Autor: tingra Data: 2017-04-28 01:13:20

    Zupa :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-29 14:20:43

    Zapiekane muszle makaronowe z farszem miesnym.

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-30 15:35:11

    Namiastka grilla...plastry karkówki pieczone w piekarniku na turbo grillu z dodatkamidevilish.

  • Autor: iwett Data: 2017-04-30 17:54:54

    Misia u nas grillują ,że aż sie dymi z każdej strony. happy2
    Trza było pootwierać okna i jakby piknik a karkówka zawsze dobra czy to zima czy to majówka chef

  • Autor: iwett Data: 2017-04-30 18:00:46

    Wczoraj i dzisiaj......krem wg małpiatki z grzankami, pstrąg i surówka z młodej 1 x w tym roku a dzisiaj kotlet kurzy z musem seler-pleśniak.

  • Autor: tingra Data: 2017-05-01 22:21:01

    Smakowitosci Iwett!!! :)

  • Autor: iwett Data: 2017-05-01 22:23:51

    Tingra   bez jaj.......jesteś  źwierciadłem mojej duszy :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-05-03 13:05:36

    U mnie dzisiaj króluje kolor zielony...zupa krem z zielonych warzyw,nieco pikantna,podana z groszkiem ptysiowym,uprażonymi pestkami dyni i posiekaną natką ... Na niewielkiej ilości masła podsmażyłam pokrojonego pora i 2 ziemniaki,dodałam cukinie,brokuł i jarmuż,podlałam mlekiem,doprawiłam domową wegetą i dusiłam pod przykryciem. Gdy warzywa były miękkie przełożyłam do garnka,dolałam mleka i wody do wysokości warzyw,doprawiłam solą,pieprzem,czosnkiem(3ząbki),chili i gałką muszkatołową,dodałam łyżeczkę masła. Zmiksowałam blenderem na gładki krem .Cdn..

  • Autor: misia123 Data: 2017-05-03 15:48:31

    Cd...Pieczony schab-bekon,podany z duszonymi pieczarkami ze szpinakiem...salsa z zielonych ogórków...brokuł z fetą,sosem czosnkowym i uprażonymi pestkami...pieczony,młody ziemniak podany na sosie czosnkowym

  • Autor: iwciaG Data: 2017-05-03 16:52:38

    Ładnie upieczony ziemniak.... Podgotowałaś wcześniej, czy nacięty na surowo piekłaś?

  • Autor: misia123 Data: 2017-05-03 17:42:13

    Na surowo ponacinałam,posmarowałam roztopionym masłem i upiekłam w piekarniku :)Dziękuję Iwciu :*

  • Autor: iwett Data: 2017-05-03 16:56:52

    No jak żyje takiego dłuuuuugiego ziemniaka nie widziałam ????shocked
    To jakaś zagramaniczna odmiana ???
    Misia coraz bardziej zadziwiasz rolleyes3

  • Autor: misia123 Data: 2017-05-03 17:45:24

    Odmiana jakaś zagraniczna...specjalnie wybierałam długie hehehe... młodych polskich ziemniaków jeszcze nie widziałam.
      Iwettblushbow.

  • Autor: pwyso Data: 2017-05-03 14:18:11

    ziemniaki z pieczarkami, kostka z mintaja panierowana z sosem jogurtowym, surówka z selera marynowanego ...

  • Autor: Agapis Data: 2017-05-04 15:43:56

    Dzisiaj krem z dyni z grzankami posypany prażonymi ziarnami słonecznika i dyni. Może nie wyglada, ale jak smakuje! Pycha wink3

  • Autor: mggi63 Data: 2017-05-07 13:32:55

    Uwielbiam krem z dyni :-)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-05-07 13:36:01

    Pieczone zrazy z mielonego miesa nadziewane pieczarkami i mozarella, bigos z mlodej kapusty i ziemniaki z koperkiem.

  • Autor: misia123 Data: 2017-05-07 19:21:06

    Krem z kalafiora...kotlety mielone z szynki,młode ziemniaki z koperkiem,wiosenna surówka. :)

  • Autor: Daria29 Data: 2017-05-08 18:41:58

    a u mnie dzis krem z brokułów i gołąbki:)

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-05-08 18:46:20

    Gołąbki z młodej kapusty. Farsz cielęco-ryżowy, sos; śmietana 30% i passata pomidorowa.

  • Autor: renataz36 Data: 2017-05-09 11:15:36

    Obłędnie wyglądają Twoje gołąbki, a ja jakoś nie umiem jeść sosu pomidorowego ze śmietaną właśnie do gołąbków. Czuje że połączenie kapusty ze śmietaną wywoła u mnie wojnę żołądkową :)

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-05-09 16:35:19

    Dzięki. Ja uwielbiam pomidorowy na śmietance słodkiej albo na mleku, mniam:))

  • Autor: iwett Data: 2017-05-10 15:59:19

    U mnie tż 2 dni były gołąbki z młodej tyle ,że mielone z szynki. Cielęcinki na oczy nie widziałam ze 100 lat :). Sos tez obowiązkowo pomidorowy.
    Patrycja miałam sie Ciebie dawno pytać......gdzie Ty takie fajne talerze kupujesz ?
    Bardzo mi sie podobaja takie co nieraz rybe pokazujesz podłużne a środku troche szersze jakby przecięte drugim na ukos.

  • Autor: iwciaG Data: 2017-05-08 22:03:28

    U nas dziś dwie zupy do wyboru Pomidorowa i Botwinka
    oraz domowe Cheeseburgery z moimi, ekspresowymi piklami tongue

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-05-09 16:36:37

    Iwcia, sama robisz burgera? Wołowinę siekasz czy mielisz? i jak ją "prasujesz"?

  • Autor: iwciaG Data: 2017-05-10 14:21:13

    Pati sama, sama ;))
    Mięso mielone domową, ręczną maszynką razem z dwoma cebulami...
    Formuję naoliwionymi łapkami w miarę kształtne kotlety i już położone na desce rozpłaszczam odwrotną stroną noża tworząc krateczkę na obydwu stronach kotleta.....
    Podobno sposób prosto z hameryki devilish

Przejdź do pełnej wersji serwisu