WitamZ tych 12 potraw wigilijnych (żadne ryby, grzyby, pierogi, uszka, kapusty, maki, serniki, makowce, barszcze, kutie, kasze, ryż) nic z tych nie mogę jeść, bo wymiotuje lub boli mnie żołądek. Produkty które mogę jeść to jaja, gofry, naleśniki, ziemniaki, makaron, owoce, warzywa, mięso, wędliny, pizza, sery. Mięso i wędliny nie będę jeść bo nie można - post.Co proponujecie przyrządzić na wigilie?
Ja proponuję abyś poszukała sobie w przepisach to najlepsze rozwiązanie.Włóz trochę swojej pracy a nie ledwo się zalogowałaś zadajesz innym zadanie do wykonania bo Tobie jest tak wygodnie.
Przepisów jest tysiące a ja po prostu nie wiem co zrobić sobie na wigilie. Przeglądałam parę przepisów ale nie wiem co by było stosowne zrobić na wigilie. Dlatego proszę o pomoc.
Jak Ty nie wiesz to skąd my o wiedzieć. Dlaczego się zamykasz w jakiś dziwne ramy to to znaczy stosowne na wigilię zrób to na co masz ochotę jeśli to ma być tylko dla Ciebie, jeśli nie to pomyśl o tym co lubią inni.
Witaj długamarta :) Jesteś nową użytkowniczką i pewnie nie bardzo wiesz jak się tu poruszać, więc jeśli potrzebujesz jakiejś porady, to śmiało pytaj, a ja w miarę swoich możliwości pomogę. :) Rozumiem, że masz problemy zdrowotne i nie możesz spożywać niektórych pokarmów, to na początek proponuję odnaleźć wątek w którym użytkownicy dzielą się swoimi podobnymi problemami. A potem możesz przejrzeć artykuły na dany temat i przepisy na potrawy bezglutenowe, wegetariańskie, wegańskie i różne inne. Jest tu sporo ciekawych materiałów i mam nadzieję, że znajdziesz to, co Ciebie najbardziej interesuje. Pozdrawiam :)
Ja proponuje abyś przeczytała sobie na forum wątki Swiąteczne (typu: Co robicie na Wigilie/Świeta) i tam w propozycjach uzytkowników może znajdziesz coś dla siebie.
Na pewno jest tego mniej niż tysiące zamieszczonych przepisów. Juz nawet nasza koleżanka Dżanina Fonda rozpoczęła na ten rok podobny watek. :) Patrz na Forum poniżej.
Ale co to za dziwna choroba, że nie możesz pierogów gotowanych a możesz pieczona pizze ? Tu mąka i tu mąka. mam nadzieje, ze za chwile nie wkleisz nam tu linka ze zdrową żywnością ???
Nie jestem spamerem tylko szukam pomocy. Też się dziwie, że jak zjem coś gotowanego z mąką to boli mnie żołądek, a jak smażone to nie boli mnie. Miałam wszystkie badania i nic nie wykazało. Lekarz stwierdził, że to wybryk natury i że mam dziwny organizm. Zresztą nie jeden lekarz mi to powiedział. Nie tylko z tym mam tak dziwnie, bo mam też nadwrażliwość słuchową i również były badania i nic nie wykazało i też stwierdzili, że to wybryk natury.
Chyba nie chcesz mi o nich opowiedzieć ? Już ta jedna wyzej wspomniana mi wystarczy Chyba jestes młoda bo kiedys takich chorobskow paskudnych nie było a teraz faszeruja byle czym i o........
Pytanie zasadnicze - co jadłaś przez 365 dni roku ? Więc wybierz to co najbardziej Ci smakowało, co najchętniej widziałaś na swoim talerzu, po czym Cię nie bolało - bo powietrzem nie żyjesz ? 1. Zupa - nie musi być grzybowa czy barszcz z uszkami 2. Potraw z ziemniaków jest multum i można tak zrobić i podać jak w ***** Hiltonie 3. Potrawy warzywne... gołąbki warzywne, klopsiki......
Oprócz wymienionych przez Ciebie produktów których jeść nie możesz, jest nieskończoność tych odpowiednich dla Ciebie. Kilkanaście lat temu Wigilia przypadła 3 tygodnie po mojej operacji i poradziłam sobie bezbólowo. Czego Ci serdecznie życzę i smacznej Wigilii !
WitamZ tych 12 potraw wigilijnych (żadne ryby, grzyby, pierogi, uszka, kapusty, maki, serniki, makowce, barszcze, kutie, kasze, ryż) nic z tych nie mogę jeść, bo wymiotuje lub boli mnie żołądek. Produkty które mogę jeść to jaja, gofry, naleśniki, ziemniaki, makaron, owoce, warzywa, mięso, wędliny, pizza, sery. Mięso i wędliny nie będę jeść bo nie można - post.Co proponujecie przyrządzić na wigilie?
Ja proponuję abyś poszukała sobie w przepisach to najlepsze rozwiązanie.Włóz trochę swojej pracy a nie ledwo się zalogowałaś zadajesz innym zadanie do wykonania bo Tobie jest tak wygodnie.
Przepisów jest tysiące a ja po prostu nie wiem co zrobić sobie na wigilie. Przeglądałam parę przepisów ale nie wiem co by było stosowne zrobić na wigilie. Dlatego proszę o pomoc.
Jak Ty nie wiesz to skąd my o wiedzieć. Dlaczego się zamykasz w jakiś dziwne ramy to to znaczy stosowne na wigilię zrób to na co masz ochotę jeśli to ma być tylko dla Ciebie, jeśli nie to pomyśl o tym co lubią inni.
Witaj długamarta :) Jesteś nową użytkowniczką i pewnie nie bardzo wiesz jak się tu poruszać, więc jeśli potrzebujesz jakiejś porady, to śmiało pytaj, a ja w miarę swoich możliwości pomogę. :)
Rozumiem, że masz problemy zdrowotne i nie możesz spożywać niektórych pokarmów, to na początek proponuję odnaleźć wątek w którym użytkownicy dzielą się swoimi podobnymi problemami. A potem możesz przejrzeć artykuły na dany temat i przepisy na potrawy bezglutenowe, wegetariańskie, wegańskie i różne inne. Jest tu sporo ciekawych materiałów i mam nadzieję, że znajdziesz to, co Ciebie najbardziej interesuje. Pozdrawiam :)
Ja proponuje abyś przeczytała sobie na forum wątki Swiąteczne (typu: Co robicie na Wigilie/Świeta)
i tam w propozycjach uzytkowników może znajdziesz coś dla siebie.
Na pewno jest tego mniej niż tysiące zamieszczonych przepisów.
Juz nawet nasza koleżanka Dżanina Fonda rozpoczęła na ten rok podobny watek. :)
Patrz na Forum poniżej.
Dzięki dobry pomysł
Powodzenia!
Ale tak swoją drogą współczuję Ci takich problemów zdrowotnych i życzę abyś w nadchodzące święta i nowy rok pozbyła się ich raz na zawsze.
Dzięki, ale niestety te problemy są już nie odwracalne.
Ale co to za dziwna choroba, że nie możesz pierogów gotowanych a możesz pieczona pizze ?
Tu mąka i tu mąka.
mam nadzieje, ze za chwile nie wkleisz nam tu linka ze zdrową żywnością ???
Nie jestem spamerem tylko szukam pomocy. Też się dziwie, że jak zjem coś gotowanego z mąką to boli mnie żołądek, a jak smażone to nie boli mnie. Miałam wszystkie badania i nic nie wykazało. Lekarz stwierdził, że to wybryk natury i że mam dziwny organizm. Zresztą nie jeden lekarz mi to powiedział. Nie tylko z tym mam tak dziwnie, bo mam też nadwrażliwość słuchową i również były badania i nic nie wykazało i też stwierdzili, że to wybryk natury.
To Ci sie trafiło .......no, no współczuje
A jesteś wczesniakiem może?
Odwrotnie urodziłam się po terminie, ale nie pamiętam ile dni po terminie. Mam jeszcze wiele innych chorób.
Chyba nie chcesz mi o nich opowiedzieć ?
Już ta jedna wyzej wspomniana mi wystarczy
Chyba jestes młoda bo kiedys takich chorobskow paskudnych nie było a teraz faszeruja byle czym i o........
Nie co ty. Mam 33 lata. Mimo tych chorób dobrze sobie radzę. Uczę się na 3 kierunkach jednocześnie.
A to widzisz......zabrali tu a dali więcej tam
To nie jest źle.
Dokładnie
A może jesteś bezglutenowcem ? A skąd wiesz,ze to żołądek boli ? Moze dwunastnica,woreczek,śledziona,okrężnica? Nic nie boli bez powodu to jest pewne.
Boli mnie w tym miejscu, gdzie jest żołądek.
Bardzo mi Ciebie żal, ale choroba nie wybiera...
Pytanie zasadnicze - co jadłaś przez 365 dni roku ? Więc wybierz to co najbardziej Ci smakowało, co najchętniej widziałaś na swoim talerzu, po czym Cię nie bolało
- bo powietrzem nie żyjesz ?
1. Zupa - nie musi być grzybowa czy barszcz z uszkami
2. Potraw z ziemniaków jest multum i można tak zrobić i podać jak w ***** Hiltonie
3. Potrawy warzywne... gołąbki warzywne, klopsiki......
Oprócz wymienionych przez Ciebie produktów których jeść nie możesz, jest nieskończoność tych odpowiednich dla Ciebie.
Kilkanaście lat temu Wigilia przypadła 3 tygodnie po mojej operacji i poradziłam sobie bezbólowo.
Czego Ci serdecznie życzę i smacznej Wigilii !
Dzięki wzajemnie