Kochani, czy ktoś wie, co to za kwiat? Jak się nazywa, jakie ma wymagania, czy lubi słońce, czy dużo podlewać? Dostaliśmy go w prezencie, ale darczyńca nic o nim nie wiedział. Kupił, bo mu się spodobał po prostu. Poradźcie, jak go pielęgnować.
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję wydaje sie, ze obie te nazwy pasują. Kwiatek na zdjeciach wygląda identycznie i jako Sundavilla i Mandevilla. Nie spodziewałam się, ze to będzie pnącze, tym bardziej jestem wdzięczna za pomoc. Na Was zawsze można liczyć Jeszcze raz wielkie dzięki
Są dwie odmiany, pnąca i nie. Moja koleżanka jest bardzo rozczarowana w tym roku, bo kupiła wersję niepnąca. Była z inną, ta wybrała pnąca właśnie, Ela postanowiła zaoszczędzić 2 dolary, nie przeczytała, a w wersji sadzonki nie było widać co z tego wyrośnie. U mnie w pracy mają w wersji podwieszonej, pięknie zwisa spod sufitu tarasu.
Kochani, czy ktoś wie, co to za kwiat? Jak się nazywa, jakie ma wymagania, czy lubi słońce, czy dużo podlewać? Dostaliśmy go w prezencie, ale darczyńca nic o nim nie wiedział. Kupił, bo mu się spodobał po prostu. Poradźcie, jak go pielęgnować.
Witam, według mnie jest to Sundawilla lub jakoś tak. Poczytaj proszę o tym kwiatku ,może o to chodzi. Pozdrawiam, G.
Mi Google pokazało taką odpowiedź
https://deccoria.pl/artykuly/porady-ogrodnicze/mandevilla-pnacze-o-zachwycajacych-kwiatach-idealne-do-uprawy-na-balkonach-i-tarasach-34-10746
Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję wydaje sie, ze obie te nazwy pasują. Kwiatek na zdjeciach wygląda identycznie i jako Sundavilla i Mandevilla. Nie spodziewałam się, ze to będzie pnącze, tym bardziej jestem wdzięczna za pomoc. Na Was zawsze można liczyć Jeszcze raz wielkie dzięki
Dopisano 2022-8-13 8:16:32:
Smakosiu, dziękuję za dodatkowe cenne informacjeSą dwie odmiany, pnąca i nie.
Moja koleżanka jest bardzo rozczarowana w tym roku, bo kupiła wersję niepnąca.
Była z inną, ta wybrała pnąca właśnie, Ela postanowiła zaoszczędzić 2 dolary, nie przeczytała, a w wersji sadzonki nie było widać co z tego wyrośnie.
U mnie w pracy mają w wersji podwieszonej, pięknie zwisa spod sufitu tarasu.
O kurczę To pewnie trzeba poczekać i zobaczyć, jak będzie rosło...
Ekkore, wiesz może, czy da się wcześniej rozpoznać, czy to wersja pnąca, czy nie?
Wersja pnąca szybko idzie w górę (albo zwisa), ta zwykła stoi w miejscu, jest dosyć niskim krzaczkiem.
Nie wiem co to za kwiatek,ale jest prześliczny. Sama chciałabym taki dostac
Nam tez się podoba
https://datebest.net - visit website and win smartphone!