Witam, Wybieram się do Krakowa i mam zamiar odwiedzić Oświęcim. Byłam tak dosyć dawno i zapewne wiele się zmieniło.Czy zwiedzał ktoś ostatnio w Muzeum? Czy można tam pojechać i wejść tak bez uprzedniej rezerwacji? Czytałam stronę, ale zbyt jednoznacznie nie wynika, czy zwiedzanie tylko w grupach z przewodnikiem, czy można ze słuchawkami przez cały dzień. I czy busiki z Krakowa to pewny dojazd? Jakaś linia może, bezpieczna.
Witam,
Wybieram się do Krakowa i mam zamiar odwiedzić Oświęcim. Byłam tak dosyć dawno i zapewne wiele się zmieniło.Czy zwiedzał ktoś ostatnio w Muzeum? Czy można tam pojechać i wejść tak bez uprzedniej rezerwacji? Czytałam stronę, ale zbyt jednoznacznie nie wynika, czy zwiedzanie tylko w grupach z przewodnikiem, czy można ze słuchawkami przez cały dzień. I czy busiki z Krakowa to pewny dojazd? Jakaś linia może, bezpieczna.
Nie wiem jak z samym muzeum w Oświęcimiu, bo zbliża się okres wakacyjny i pewnie zaczną się wszelakie grupy zorganizowane z całego świata. Najlepiej zadzwonić bezpośredni na informację turystyczną lub do samego muzeum.
Jeżeli chodzi o połączenia z Krakowa to zobacz na stronę http://www.lajkonikbus.pl/Krak%C3%B3w-Chrzan%C3%B3w-Libi%C4%85%C5%BC-O%C5%9Bwi%C4%99cim-rozk%C5%82ad-jazdy-od-26-marca-2015.php
Dziękuję :)