Upiekłam ciasto drożdżowe i wszystko jest ok ale nie wiem jakim sposobem uzyskało taki lekki posmak jak by były w nim orzechy ?
Składniki to :
Mąka, jaja, drożdże, cukier, cukier waniliowy, mleko ale do rozmieszania drożdży, Tłuszcz to masło które posiada 67% tłuszczu normalnego a reszta to tłuszcze roślinne.
Proszę o pomoc.
Za pomoc o odpowiedzi wszystkim bardzo dziękuje.
Z Poważaniem Janina
Dopisano 2015-7-31 19:15:12:
Witam.
Dodam że mąką jaką użyłam to mąka tortowa może to ma jakieś wpływ na dziwne powstanie tak jak by aromaty, posmaku orzechów
Mnie też się wydaje że to od drożdży . Czy za dużo ? być może ale nieraz jakość drożdży jest taka że czujemy w cieście " takowy smaczek " , mimo że data podaje że są świeże .
Witam.
Upiekłam ciasto drożdżowe i wszystko jest ok ale nie wiem jakim sposobem uzyskało taki lekki posmak jak by były w nim orzechy ?
Składniki to :
Mąka, jaja, drożdże, cukier, cukier waniliowy, mleko ale do rozmieszania drożdży, Tłuszcz to masło które posiada 67% tłuszczu normalnego a reszta to tłuszcze roślinne.
Proszę o pomoc.
Za pomoc o odpowiedzi wszystkim bardzo dziękuje.
Z Poważaniem
Janina
Dopisano 2015-7-31 19:15:12:
Witam.Dodam że mąką jaką użyłam to mąka tortowa może to ma jakieś wpływ na dziwne powstanie tak jak by aromaty, posmaku orzechów
Mąka, nawet tortowa, raczej nie doda aromatu. Może to drożdże nadały ten smaczek, albo 1/3 masła która zawsze jest tajemnicą producenta ...
A ile było drożdży? Moze stanowczo za dużo i stąd ten "smaczek"?
Mnie też się wydaje że to od drożdży . Czy za dużo ? być może ale nieraz jakość drożdży jest taka że czujemy w cieście " takowy smaczek " , mimo że data podaje że są świeże .