Forum

Kuchenne porady

Problem z Ciastem Drożdżowym

  • Autor: Woj84 Data: 2015-07-31 18:20:09

    Witam.

    Upiekłam ciasto drożdżowe i wszystko jest ok ale nie wiem jakim sposobem uzyskało taki lekki posmak jak by były w nim orzechy ?

    Składniki to :

    Mąka, jaja, drożdże, cukier, cukier waniliowy, mleko ale do rozmieszania drożdży, Tłuszcz to masło które posiada 67% tłuszczu normalnego a reszta to tłuszcze roślinne.

    Proszę o pomoc.

    Za pomoc o odpowiedzi wszystkim bardzo dziękuje.

    Z Poważaniem
    Janina 

    Dopisano 2015-7-31 19:15:12:

    Witam.

    Dodam że mąką jaką użyłam to mąka tortowa może to ma jakieś wpływ na dziwne powstanie tak jak by aromaty, posmaku orzechów 

  • Autor: Smosia Data: 2015-07-31 20:39:17

    Mąka, nawet tortowa, raczej nie doda aromatu. Może to drożdże nadały ten smaczek, albo 1/3 masła która zawsze jest tajemnicą producenta ...

  • Autor: dorotaibasia Data: 2015-07-31 21:09:15

    A ile było drożdży? Moze stanowczo za dużo i stąd ten "smaczek"?

  • Autor: attena07 Data: 2015-08-01 11:32:00

    Mnie też się wydaje że to od drożdży . Czy za dużo ? być może ale nieraz jakość drożdży jest taka  że czujemy w cieście " takowy smaczek " , mimo że data podaje że są świeże .

Przejdź do pełnej wersji serwisu