Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Uprawnienia do prowadzenia zajęć w MOK

• Autor: argennia Data: 2016-05-09 16:58:52

Wszystko za co się zabiorę zawsze zaczynam od końca, ot i pojawił sie problem.... tzn. to nie jest wielki problem bo to w sumie taki dodatek do życia miałby być, ale.... do rzeczy.
    O szczegółach nie będę pisała bo i po co. Chciałam się zapytać, bo może ktoś się z was może orientuje jak to jest z prowadzeniem zajęć plastycznych/artystycznych w ośrodkach kultury,świetlicach itp.

MOK w moim mieście przyjął moja ofertę współpracy, jednak jako że nie mam wykształcenia pedagogicznego RACZEJ nie będę mogła prowadzić zajęć z osobami poniżej 18 r.ż.
    Kierowniczka MOK-u powiedziała, że dla osób starszych możemy zacząć w każdej chwili jednak nie jest pewna co do dzieci, że możliwe że musiałabym chociaż jakiś kurs czy szkolenie przejść. Szukałam, szperałam i coś tam piszą, że MEN zmienił ustawę i teraz takie kursy nie wystarczą, że trzeba mieć już na to studia :P Tylko nie doczytałam czy dotyczy to też zajęć pozaszkolnych, czy istnieje jakaś różnica ?

Będę wdzięczna za każdą nawet głupią odpowiedź :D :P ;)

• Autor: dorotaibasia Data: 2016-05-10 07:24:42

Może wydział oświaty w urzędzie miasta udzieli takiej informacji? Albo kuratorium?

• Autor: argennia Data: 2016-05-10 10:28:42

Dzięki za podpowiedź.

Napisałam maila do Miejskiego Zespołu Oświaty, może coś podpowiedzą :)

Zastanawia mnie to, bo w necie aż roi się od ofert pracy, gdzie nie są potrzebne żadne studia czy kwalifikacje pedagogiczne by pracować z dzieciakami w klubach malucha czy innych tego typu organizacjach. Zazwyczaj wystarczy lubić dzieci i umiec z nimi nawiązywać kontakt.

Przejdź do pełnej wersji serwisu