Czy zna ktoś z Was przepis na płatki jogurtowe (takie w stylu Nestne fitness). Mam na myśli polewę na tych płatkach. Przeszukałam internet ale wujek Google nie pomógł :(
Kurczę, ciężko będzie. Nikt nie odpowiada, ale nie z lenistwa czy olewactwa, tylko chyba takiego przepisu po prostu nie mamy. A próbowałaś kombinować "na czuja" z białej czekolady? Albo szukać nie na stronach kulinarnych, ale gastronomicznych, dla restauratorów i kucharzy? A może na forach specjalistycznych dzielą się poradami kucharze zawodowi? Oczywiście, jeśli jesteś aż tak zdesperowana i pożądasz tej polewy nad życie, hihi :)
Ostatnio robiłam do sernika coś jak panna cotta - zagotować kremówkę z połową tabliczki białej czekolady i sporą łychą masła , w szklance mleka rozrobić pół opakowania budyniu śmietankowego i wlać do kremówki. Wyszła właśnie polewa , dopiero po paru dniach w lodówce dobrze stężała. Jeśli chcesz gęstsze to możesz dać całą czekoladę i cały budyń. A może zamiast kremówki to ugotować na bazie jogurtu...........? Jak to polewa jogurtowa............No nie wiem .............
Czy zna ktoś z Was przepis na płatki jogurtowe (takie w stylu Nestne fitness). Mam na myśli polewę na tych płatkach. Przeszukałam internet ale wujek Google nie pomógł :(
Kurczę, ciężko będzie. Nikt nie odpowiada, ale nie z lenistwa czy olewactwa, tylko chyba takiego przepisu po prostu nie mamy. A próbowałaś kombinować "na czuja" z białej czekolady? Albo szukać nie na stronach kulinarnych, ale gastronomicznych, dla restauratorów i kucharzy? A może na forach specjalistycznych dzielą się poradami kucharze zawodowi? Oczywiście, jeśli jesteś aż tak zdesperowana i pożądasz tej polewy nad życie, hihi :)
Ja robie gotowany lukier jogurtowy ale nie wiem, czy to taka polewa, nie jadam platkow.
Moze mozna jakoś pokombinować.. w sumie to jakaś tajemna polewa chyba nie jest.. Może macie jakieś pomysły?
Ostatnio robiłam do sernika coś jak panna cotta - zagotować kremówkę z połową tabliczki białej czekolady i sporą łychą masła , w szklance mleka rozrobić pół opakowania budyniu śmietankowego i wlać do kremówki.
Wyszła właśnie polewa , dopiero po paru dniach w lodówce dobrze stężała.
Jeśli chcesz gęstsze to możesz dać całą czekoladę i cały budyń. A może zamiast kremówki to ugotować na bazie jogurtu...........? Jak to polewa jogurtowa............No nie wiem .............