Moi młodzi jadą do Poznania na kilka dni, a nie znają miasta, więc proszę o pomoc i podanie miejsc, gdzie można zjeść smaczne i niedrogo. Z góry bardzo dziękuję :)
No ja nie za bardzo podpowiem bo na mieście jadam tylko w MC'D i KFC Ale znajomy ma restauracje/kawiarnie "Francuski Łącznik" i podają tam bardzo dobre Quiche i Tarty zarówno wytrawne jak i słodkie. To tak bardziej ekskluzywnie. Oj dawno tam nie byłem. A tak bardziej fast-foodowo to inny znajomy ma trzy knajpki gdzie podają w jednej hamburgery w drugiej zapiekanki, a w trzeciej skrzydełka. Na skrzydełkach jeszcze nie byłem ale pozostałe bardzo dobre. Łapu Papu przeglądnij sobie menu, fajowa sprawa. Polecam.
Spaghetti bar Piccolo m.in na ul. Dąbrowskiego Kultowe hot-dogi i zapiekanki na Moście Teatralnym Kebaby w Ali Babie Bar mleczny Caritas na Placu Wolnosci Ze słodkosci grzech nie próbowac w Poznaniu rożków (ciasteczka makaronikowe z kremem czekoladowym z nutą alkoholu oblane czekoladą) To tyle z pospolitego żarełka którym można zapchać brzusio:)
Spaghetti Picolo,tanie, dobre i sprawdzone (kilka lokalizacji w mieście).Łapu papu.Na deser obowiązkowo lody w Wytwórni Lodów Tradycyjnych. Całkiem miła kawiarenka znajduje się na górnym piętrze Zamku. Naleśniki w Manekinie(2 lokalizacje), Takie coś innego-Masztalarska 7, blisko rynku.
Moi młodzi jadą do Poznania na kilka dni, a nie znają miasta, więc proszę o pomoc i podanie miejsc, gdzie można zjeść smaczne i niedrogo. Z góry bardzo dziękuję :)
Lea, ja zawsze korzystam z pl.tripadvisor.com. Bardzo rzetelne opinie, jeszcze się nie zawiodłam. Może tam spróbuj poszperać.
Patrycja, dziękuję, zobaczę :)
Ja się dwa razy zawiodłem przy knajpkach zagranicznych ale ogólnie przydatna strona.
Jak widać, nie wszystko, jest tak dobre, jak być powinno.
No ja nie za bardzo podpowiem bo na mieście jadam tylko w MC'D i KFC
Ale znajomy ma restauracje/kawiarnie "Francuski Łącznik" i podają tam bardzo dobre Quiche i Tarty zarówno wytrawne jak i słodkie. To tak bardziej ekskluzywnie. Oj dawno tam nie byłem.
A tak bardziej fast-foodowo to inny znajomy ma trzy knajpki gdzie podają w jednej hamburgery w drugiej zapiekanki, a w trzeciej skrzydełka. Na skrzydełkach jeszcze nie byłem ale pozostałe bardzo dobre. Łapu Papu przeglądnij sobie menu, fajowa sprawa. Polecam.
Gluba, dziękuję za info. :)
Spaghetti bar Piccolo m.in na ul. Dąbrowskiego
Kultowe hot-dogi i zapiekanki na Moście Teatralnym
Kebaby w Ali Babie
Bar mleczny Caritas na Placu Wolnosci
Ze słodkosci grzech nie próbowac w Poznaniu rożków (ciasteczka makaronikowe z kremem czekoladowym z nutą alkoholu oblane czekoladą)
To tyle z pospolitego żarełka którym można zapchać brzusio:)
Dorotka, bardzo dziękuję za te namiary. Na pewno coś przypadnie im do gustu, bo teraz będą mieli z czego wybrać. :)
Spaghetti Picolo,tanie, dobre i sprawdzone (kilka lokalizacji w mieście).Łapu papu.Na deser obowiązkowo lody w Wytwórni Lodów Tradycyjnych. Całkiem miła kawiarenka znajduje się na górnym piętrze Zamku.
Naleśniki w Manekinie(2 lokalizacje), Takie coś innego-Masztalarska 7, blisko rynku.