Forum

Gawędy o jedzeniu

Kolacje Żarłoczków cz.2

  • Autor: misia123 Data: 2017-02-25 18:27:46

    Otwieram stary- nowy wątek Wknbow.
    Zapraszam na sałatkę...moją ulubioną...kurczak wędzony,ananas,seler naciowy,uprażone pestki słonecznika i dyni,oliwki,chili,trochę majonezu,opcjonalnie owoc granatudevilish.

  • Autor: pwyso Data: 2017-02-25 19:53:00

    dobra to ja się przyłączę devilish 
    ... a w lodówce się chłodzi to co trzeba ....

  • Autor: Smosia Data: 2017-03-04 19:31:41

    Kolacji zwykle nie jem, ale dla takich frykasów zrobię wyjątek.
    Odgapię, jak tylko znajdę kurczaka wędzonego :)).

  • Autor: Bahati Data: 2017-03-06 12:56:14

    Szpinakowy dip serowy.

  • Autor: renataz36 Data: 2017-03-06 13:16:29

    Ostatnio pokochałam szpinak!!! i ślinotok gotowy :) poproszę o przepis na taki dip !!

  • Autor: Bahati Data: 2017-03-06 13:23:50

    Hahahaha!!! Przepis! Okolo 1,5 szklanki lisci szpinaku podsmazylam z jedna mala cebulka, taka od szczypiorku, na masle. W misce wymieszalam: 4 lyzki majonezu, 4 lyzki ricotty ( kwasna smietana moze byc), 4 lyzki serka kremowego (philadelphia), szklanke startego sera zoltego (Fontal), ktory dobrze sie topi. Posiekalam szpinak, wymkeszalam z serami, doprawilam sola, bialym pieprzem i czosnkiem. Zapieklam 20 minut w 200stC. :)

  • Autor: renataz36 Data: 2017-03-06 14:34:12

    Dzięki :)

  • Autor: Bahati Data: 2017-03-08 10:50:42

    Dip serowo-piwny z bekonem.

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-03-09 15:16:45

    No, a ten dip to jak mam zrobić...? Zdradz,  będę mieć przekąskę na spotkanie z psiapsiółką :)))

  • Autor: iwciaG Data: 2017-03-09 17:53:18

    Oooo i ja tysz czekam na opis zrobienia..... Bardzo apetycznie się prezentuje tongue

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-03-10 17:06:15

    BAHATIIIIIII..... smash, zajrzyj tutaj, bo my czekamy na przepis :)))

  • Autor: Gluba666 Data: 2017-03-11 09:44:51

    I co się tak wydzierasz tej, cierpliwości tongue

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-03-13 15:10:38

    Cierpliwość w deficyciesmash

  • Autor: Bahati Data: 2017-03-08 22:43:35

    Ogladamy "Monster Call" i podjadamy dobroci. ;)

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-11 18:05:42

    Ja dziś jak prawdziwa słowiankadevilish...masło sobie zrobiłam...co prawda bardziej nowoczesną metodą,ale z prawdziwej wiejskiej śmietanybow.

  • Autor: Lea2 Data: 2017-03-13 20:18:22

    Wspaniała i pokaźna osełka Ci wyszła. smiley2 Takie swojskie masełko jest najlepsze. hair2

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-13 20:31:24

    Dziękujębow.

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-18 19:40:18

    Kolorowa sałatka z tortellini :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-03-25 20:30:53

    Bałagan na talerzu,ale smaczny...miks sałat,ser brie i camembert chili,karmelizowana gruszka i kiwi(podsmażyłam na odrobinie masła,dodałam troszkę miodu i octu balsamicznego),marynowana papryczka chili i sos wiśniowy(rewelka)... Mrożone,wypestkowane wiśnie udusiłam w małej ilości wody z dodatkiem brązowego cukru,goździków,imbiru,cynamonu,czosnku i chili,na koniec dodałam łyżkę musztardy sarepskiej. Smak sosu niesamowity :)

  • Autor: iwciaG Data: 2017-03-26 14:55:13

    Oooo ciekawy sosik..... dzięki, że podałaś recepturę, może niebawem uda mi się zrobić:)

  • Autor: pwyso Data: 2017-03-31 06:29:00

    czy trzeba coś więcej ...

  • Autor: as Data: 2017-04-02 22:14:37

    Biała kiełbasa pieczona na grillu. Pierwszy grill w tym roku.

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-09 19:16:16

    Tak mnie naszło przed świętami...jajo na twardo w towarzystwie wędzonki krotoszyńskiej,warzyw i jak to mawiał kiedyś mój syn-korzeniuchy czytaj rzeżuchy :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-09 19:19:29

    A ja dostalam zachciewajki na jarzynowa salatke i juz sie jajca gotuja :-) Rzezucha byla u mnie na topie w styczniu :-D Cos mi sie pozmienialo ze smakami :-)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-09 19:24:01

    Też bym zjadła :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-17 19:50:11

    Sałatka wiosenna z nowalijkami... :)

  • Autor: mggi63 Data: 2017-04-18 08:02:13

    O! Robię taką często tylko z olejem i dodaje czasami zioła Dalmatyńskie .Pyszna ! :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-27 22:23:09

    Też ją bardzo lubię i właśnie często robiłam z sosem ziołowym, ale teraz dla odmiany zrobiłam z  sosem jogurtowym :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-22 19:12:01

    Galaretka z indyka z sosem chrzanowymbow.

  • Autor: Bahati Data: 2017-04-22 20:11:51

    Szparagi z parmezanem i szaszlyki. :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-26 21:43:53

    Oscypki prosto z gór :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-27 08:13:45

    Zazdroszczę..pychotaheart.

  • Autor: Lea2 Data: 2017-04-28 00:01:38

    To wybierz się w góry... smiley2

  • Autor: pwyso Data: 2017-04-27 09:27:56

    rukola ...

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-27 09:50:18

    Wow...super wygląda i na pewno smakujerolleyes3.

  • Autor: misia123 Data: 2017-04-29 22:15:03

    Roszponka w dwóch wersjach... z roladką z łososia lub tuńczykiem...do tego pomidor malinowy,piórka cebuli,oliwki,uprażone ziarna i pikantny sos pietruszkowo-czosnkowy(listki natki pietruszki,czosnek,uprażone pestki słonecznika,sok z cytryny,chili,sól,oliwa)...do zrobienia sosu zainspirował mnie pwysobow.

  • Autor: misia123 Data: 2017-05-01 19:38:04

    Rarytasio...wędzona polędwica z łosiadevilish.

  • Autor: iwett Data: 2017-05-01 20:11:27

    ja sie tak nie bawie.......z łosia ???
    To taki z rogami ? 
    Ale nie na 2 nogach? sneaky

  • Autor: misia123 Data: 2017-05-01 20:54:39

    Dostałam gotowcawink3.Na czterech zapewne byłlaugh4

  • Autor: iwett Data: 2017-05-01 21:06:21

    Ja pierdziu wery sracz misia!!!!
    I jak to posmakowało ?
    Mój sie szykuje aby sie zapisac do klubu zwierzyny dobrej ale jakoś mu nie idzie.....
    Mam nadzieje, że kolacja posmakowała.

  • Autor: misia123 Data: 2017-05-01 21:37:04

    Mi bardzo smakowała...miękka jak masło...chłopaki na widok powiedzieli beeee...monsz spróbuje jutro dopierowink3.

  • Autor: iwett Data: 2017-05-01 21:40:34

    Ale co miękkie jak maslo a chlopaki nie wiedzieli co jest ?
    No chyba surowej nie jadłaś ???    Bo ja bym zjadła.....uwielbiam jak krwia sie otacza!

  • Autor: misia123 Data: 2017-05-01 21:44:20

    Pisałam o polędwicy,że miękka jak masło :)...tylko uwędzona-taką jadłam

  • Autor: tingra Data: 2017-05-01 22:16:38

    Pyszna Misiu , u nas tez rarytas:)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-05-12 23:14:08

    Wow, ale ten Łoś, to musiał być smakowity Ktoś... smartass2

  • Autor: misia123 Data: 2017-05-03 06:58:42

    Na zielono...z czerwonym akcentem...z wędzoną rybą i pestkami dyni :)

  • Autor: piszczalka Data: 2017-05-13 17:54:58

    Sałatka na winie ;) czyli co było w lodówce :)))

  • Autor: mggi63 Data: 2017-05-13 18:25:53

    Znaczy co sie nawinie :-D

  • Autor: piszczalka Data: 2017-05-13 21:45:44

    Dokładnie :)))

  • Autor: mggi63 Data: 2017-05-15 07:37:11

    Takie najsmaczniejsze :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-05-14 20:56:42

    Łosoś :)

  • Autor: renataz36 Data: 2017-05-18 11:59:02

    taaaaka ryba laugh4

  • Autor: misia123 Data: 2017-05-22 07:31:54

    Carpaccio z pieczonych buraków :)

  • Autor: iwett Data: 2017-05-30 13:27:44

    Pychotka rolleyes3  Moje smaki!
    Hehee a wiesz misia .....posiałam sobie w warzywniku rukole i rzymska a miedzy nimi rzodkiewke i jak troche podrosło to nazrywałam listki pojadłam sobie a mąż dopiero patrzy i mówi :no to sobie pojadłaś liści od rzodkiewek laugh4 .
    To takie podobne, że mi ciężko było odróżnić. Jeszcze potem rzepak sie rozsiał tez podobny ech :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-05-30 13:17:44

    Wczorajsza kolacja...mały bałagan z roladkami z wędzonego łososia :)

  • Autor: iwett Data: 2017-05-30 13:28:55

    Takie sałatki to ja moge codziennie cheesy

  • Autor: Bahati Data: 2017-06-06 08:10:58

    Pieczone czeresnie z rozmarynem, oliwa i sola morska, ricotta, octet balsamiczny i miod. Polecam to polaczenie z czystym sumieniem. :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-06-18 20:42:50

    Na czasie...miks sałat,truskawki,kurczak,feta,oliwki,uprażone migdały...sos-ocet balsamiczny,żurawina,chili,odrobina miodu,czosnek niedźwiedzi,czarnuszka,sól,oliwa z oliwek :)

  • Autor: Basialis Data: 2017-06-18 23:31:52

    misia, jak zwykle mistrzostwo swiata!!!!

  • Autor: misia123 Data: 2017-06-19 09:57:33

    Dziękujębowblushheart.

  • Autor: renataz36 Data: 2017-06-20 09:42:26

    łomatko .... ale bym sie do tej uczty dosiadła :) Misia podziwiam Twoją pasję gotowania i podawania potraw.... jesteś moim IDOLEM rolleyes

  • Autor: misia123 Data: 2017-06-21 10:47:09

    Dzięki :)...Reniu mogę Cię zaadaptowaćdevilish.

  • Autor: renataz36 Data: 2017-06-21 14:29:26

    HURAAAAA bow obiecuje nie grymasić i zmywać po jedzeniu

  • Autor: Bahati Data: 2017-06-24 12:43:51

    Ziemniaki pieczone z sola morska i octem.

  • Autor: Lea2 Data: 2017-06-25 15:41:54

    Pięknie upieczone i wyglądają niezwykle smakowicie... :)

  • Autor: piszczalka Data: 2017-07-13 21:11:24

    Miseczki z chleba tostowego z jajkiem i zółtym serem

  • Autor: misia123 Data: 2017-07-14 20:29:55

    Miks sałat z łososiem i kiszoną rzodkiewką :)

  • Autor: mariolan76 Data: 2017-07-14 23:15:32

    Czy kiszona rzodkiewkę robisz tak samo jak ogórki ? Po ilu dniach jest gotowa ? Nigdy takiej nie jadłam  i jestem ciekawa smaku .

  • Autor: misia123 Data: 2017-07-15 05:11:23

    Kiszoną rzodkiewkę robiłam tak samo jak ogórki. Jest gotowa po pięciu dniach. Smak pikantny,kwaskowy...mi bardzo odpowiada :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-07-15 18:26:24

    Poczyniłam pikantne potworydevilish...ośmiornice baby podane na sałacie z mango,ogórkiem surowym i melonem...do tego zrobiłam ostry sos z czerwonej porzeczki z dodatkiem goździków,chili i czosnkubow.

  • Autor: Lea2 Data: 2017-07-15 21:05:28

    Pyszniaste rarytasiki... :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-07-15 21:25:12

    Dziękuję Leaheartbow.

  • Autor: misia123 Data: 2017-08-22 06:09:04

    Wędzony łosoś, sałata lodowa, żółta papryka,nektarynką, arbuz,oliwki,grzanki...sos- ocet balsamiczny,musztarda, miód, sól, pieprz,oliwa bow .

  • Autor: iwciaG Data: 2017-08-22 11:52:04

    Super zestaw tongue

  • Autor: pwyso Data: 2017-08-22 19:25:08

    u nas chłodno ... więc dla polepszenia humorów, zarobiliśmy ciasto, rozpaliliśmy w piecu ... i robimy pizze jak szaleć to szaleć chef

  • Autor: misia123 Data: 2017-08-24 13:52:57

    Oj zjadłabym ...mniam :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-09-18 05:18:10

    Bałaganu narobiłam... miks sałat, łosoś wędzony, gruszka, ogórek zielony, uprażone ziarna,oliwki, grzanki,sok z cytryny :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-10-04 22:22:49

    Pizza... :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-10-23 09:17:50

    Rybka o całkiem"wdzięcznej" nazwie Zębacz... :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-10-24 21:22:44

    Gozleme... :)

  • Autor: renataz36 Data: 2017-10-25 09:43:07

    łot???? :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-10-25 14:06:57

    To taki turecki przysmak w postaci placka wypełnionego nadzieniem przewaźnie z fety, szpinaku i przypraw, a potem usmaźony na patelni :)

  • Autor: renataz36 Data: 2017-10-25 14:12:57

    Mnie to przypomina kotlety z kani :) tak nie pierwszy rzut oka

  • Autor: Lea2 Data: 2017-10-25 16:50:22

    Fakt, wyglądają zupełnie jak kotlety panierowane. A nawet nie pamiętam już smaku tych kotletów z kani, bo lata temu je jadłam, jeszcze jak z rodzicami chodziliśmy na łąki zbierać kanie i pieczarki. Pozostały tylko wspomnienia. :)

  • Autor: renataz36 Data: 2017-10-26 07:19:00

    Kanie są pychaaaa :) dobrze że chociaż masz wspomnienia tego smaku. U nas w tym roku był niezły wysyp więc dojadłam ich porządnie całą rodziną. Pozdrawiam

  • Autor: Lea2 Data: 2017-10-26 08:53:32

    Reniu, uwielbiam kanie, ale sama nawet nie próbuję ich zbierać, bo zbytnio nie znam się na grzybach, więc wolę nie ryzykować. Ostatnio w Auchanie kupiłam świeże rydze, kurki i podgrzybki. Widziałam też, że przeważnie przy różnych marketach i sklepach stoją grzybiarze i mają też kanie na sprzedaż, ale nie jestem pewna tego, czy są to te właściwe. Trzeba by mieć zaufane źródło. A mam na nie wielką ochotę, ale nie odważę się kupić, więc pozostaje mi tylko obejść się smakiem. Pozdrawiam :)

  • Autor: renataz36 Data: 2017-10-26 10:24:07

    no kochana szczerze powiem że ja też mało zbieram a częściej kupuje :) jakoś się nie obawiam zwłaszcza na rodzimym ryneczku jak widzę ciągle te same osoby handlujące... tyle lat zbierają to się znają :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-10-26 11:26:38

    U mnie na rodzimym ryneczku w małej mieścinie, to wcale nie ma grzybów. Jedynie jak jadę do dużego miasta, to tam widzę sporo nieznanych mi osób handlujących, więc Kochana rozumiesz, że w takim przypadku nie mam zbytniego zaufania... :) A zwłaszcza jak ma się jeszcze problemy z wątrobą, to trzeba bardzo uważać. :)

  • Autor: ja-żaba Data: 2017-10-26 08:16:43

    Oj, pyszotki:) Powiedz mi, proszę, czy Ty swoje placki panierowałaś? Ciekawa jestem, bo też robię gözleme, ale są "golutkie";) i przeźroczyste.....

  • Autor: Lea2 Data: 2017-10-26 08:35:40

    Dziękuję :) Żabko, nie panierowałam, ale w trakcie rozwałkowywania placków blat podsypywałam mąką z płatków owsianych, które zmieliłam w młynku, więc dlatego wyglądają jak panierowane. A płatki były trochę grubiej zmielone i stąd taki efekt. :)

  • Autor: ja-żaba Data: 2017-10-27 08:41:50

    I zagadka rozwiązana,  a pomysł z mieleniem płatków wykorzystam:) Dziękuje:)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-10-27 08:46:02

    smiley2

  • Autor: misia123 Data: 2017-11-01 15:46:28

    Zaległości...zimny bufet na małą imprezkę devilish. Trochę się nadłubałam,ale warto byłobow.

  • Autor: renataz36 Data: 2017-11-02 10:31:21

    Małą imprezę .... no Aga nie rozśmieszaj ludzi. Toż to bal na sto par :) i przy okazji Wszystkiego Najlepszego dla Ciebie i Najlepszego :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-11-03 04:19:44

    Dzięki Reniu bow.

  • Autor: Basialis Data: 2017-11-02 10:39:48

    Cuda................... ile czasu zajela Ci ta "drobnostka"?
    Mam jedno pytanie, czym nafaszerowalas melona?

  • Autor: Kormag Data: 2017-11-02 16:44:08

    To chyba nie melon a brzoskwinie z puszki z jakąś pastą rybną. Ale melon tak sobie myślę, też by się nadał :)

  • Autor: misia123 Data: 2017-11-03 04:25:48

    Masz rację,to brzoskwinie.

  • Autor: misia123 Data: 2017-11-03 04:24:36

    Dziękuję :* kilka godzin wykorzystałam,jak napisałam wyżej,to taka dłubanina. A brzoskwinie nafaszerowane były tuńczykiem z dodatkiem posiekanej, czerwonej cebuli,natki pietruszki,soli, pieprzu i odrobiny majonezu .

  • Autor: patrycja1 Data: 2017-11-02 16:01:28

    Misiu, łaałłłł , czapki z głów :))))

  • Autor: misia123 Data: 2017-11-03 04:25:11

    Dziękiblush.

  • Autor: Lea2 Data: 2017-11-24 22:58:17

    Kopytka a'la leniwe... :)

  • Autor: Lea2 Data: 2017-11-28 21:37:17

    Sałatka jarzynowa :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu