Kochani, uwielbiam robić świąteczne mazurki i obdarowywać nimi przyjaciół. Zazwyczaj robię w Wielkim Tygodniu, tuż przed Świętami, ale teraz musiałabym dać jeden trochę wcześniej, bo już czwartek lub piątek - to jest tydzień przed Wielkanocą. Czy ktoś potrafi mi powiedzieć czy to nie za wcześnie, czy dotrwa taki mazurek do Świąt? To ponad tydzień nawet. Byłabym wdzięczna za pomoc. Neferet
Nie wiem o jakim mazurku myślisz, ale mazurek na kruchym spodzie z kajmakiem i bakaliami może w lodówce przeczekać tydzień /owinięty w celofan, aby nie wysechł/.
Kochani, uwielbiam robić świąteczne mazurki i obdarowywać nimi przyjaciół. Zazwyczaj robię w Wielkim Tygodniu, tuż przed Świętami, ale teraz musiałabym dać jeden trochę wcześniej, bo już czwartek lub piątek - to jest tydzień przed Wielkanocą. Czy ktoś potrafi mi powiedzieć czy to nie za wcześnie, czy dotrwa taki mazurek do Świąt? To ponad tydzień nawet.
Byłabym wdzięczna za pomoc.
Neferet
Nie wiem o jakim mazurku myślisz, ale mazurek na kruchym spodzie z kajmakiem i bakaliami może
w lodówce przeczekać tydzień /owinięty w celofan, aby nie wysechł/.
Nieskromnie polecę swój, na bank wytrzyma.
http://wielkiezarcie.com/przepisy/megakruchy-mazurek-z-krowka-i-bakaliami-30114140
Przepraszam, że dziś dopiero, ale serdecznie dziękuję. Zrobiłam zachęcona przez Was.
Zjedli przed Świętami - niepotrzebnie się martwiłam :)