Forum

Kuchenne porady

Kiszenie cukinii

  • Autor: iza1 Data: 2015-08-19 20:22:18

    Ukisiłam jak ogórki, wyszła za kwaśna - to przeżyję... ale miękka:((( co źle zrobiłam? proszę o pomoc:) 

  • Autor: mggi63 Data: 2015-08-20 07:56:37

    Ja mam wątpliwości czy cukinia w ogóle nadaje się do kiszenia bo po prostu ma troche inna strukturę niż ogórki.

  • Autor: iza1 Data: 2015-08-20 08:39:53

    hmmmm... są takie przepisy, chwalą, ale mnie nie wyszła chrupka, nie wiem dlaczego...

  • Autor: mggi63 Data: 2015-08-20 09:10:03

    Cukinia sama w sobie nie jest chrupka a po ukiszeniu tym bardziej nie nabierze chrupkości.Marynowałam cukinię i też specjalnie chrupka nie była po prostu jak to cukinia.Ale ludzie mają różne gusta co dla jednych jest super dla innych nie musi być znakomite wink2

  • Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-08-20 10:35:22

    Ogórki kiszone tez czasami skapcanieją i to wcale nie musi być wina kiszącego. :)

  • Autor: goplana2 Data: 2015-08-20 18:50:52

    Miałam ostatnio okazję skosztować 1 x w życiu kiszonej cukinii.Tylko,że to były maleńkie cukinki,wielkości ogórka.Moja ciocia zrobiła,zanim się rozrosły na działce.Z ciekawości pytałam jak robiła,a ona,że jak się zakisiły,na trzeci dzień zapasteryzowała,by nie uległy dalszej fermentacji.(zresztą robię podobnie ogórki jak potrzebuję mieć takie''małosolne'' na zimę) Muszę przyznać,że całkiem niezła taka kiszona cukinia,jednakże ja osobiście wolę konserwową samą lub w formie sałatki z papryką.Dziś nawet zrobiłam takową.

  • Autor: bica100 Data: 2015-08-21 12:04:18

    <a href="http://www.emiodek.pl/">Miód</a>
    <a href=http://www.emiodek.pl/>Miód</a>
    [url=http://www.emiodek.pl/]Miód[/url]
    [url="http://www.emiodek.pl/"]Miód[/url]
    http://www.emiodek.pl/

    MIÓD

  • Autor: jolka60 Data: 2015-08-21 17:43:38

    Iza'kiszona cukiniajestprzewaznie za miekka iwdodatkunietrwala.Lepiej juz zrob jakas salatke z octem.Wypraktykowane przeze mnue-

  • Autor: iza1 Data: 2015-08-22 15:12:01

    dobrze, zrobię w marynacie, dzięki wszystkim :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu