We wtorek syn ma bierzmowanie. Gości raczej nie będzie, jednak chciałabym uczcić to wydarzenie niebanalną kolacją. Może się również okazać, że rodzinka obudzi się w poniedziałek wieczorem i powiadomi mnie o swoim przyjeździe - będę potrzebowała wtedy planu B - może dania przygotowane wcześniej do odgrzania? Pomóżcie viomic
Na uroczystą kolację zrobiłabym ruloniki z mięsnym farszem wg Bronisławy 70 ,czysty barszczyk do picia,sałatkę jarzynową i jeszcze jedną oraz ciasto i kawę,herbatę.
Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Niestety nie mogę zobaczyć przepisu bronislawy70 - status konta usunięte. Ale przypomniał mi się przepis na ruloniki z szyneczki z farszem z mięsa mielonego zapiekane w sosie pomidorowym. Do tego podam właśnie czysty barszczyk do picia.
Witam ;-) Moja córka miała bierzmowanie 28 kwietnia....Też robiłam małą kolację;-) pierwsze podałąm flaczki własnej roboty, potem schabiki z prawdziwymi grzybkami(mrożonymi) w śmietance, zrobiłam parę szaszłyków,karkóweczkę w powidłach śliwkowych i udka pieczone ;-).Do tego sałatka makaronowa;-)
Kochane WŻ
We wtorek syn ma bierzmowanie. Gości raczej nie będzie, jednak chciałabym uczcić to wydarzenie niebanalną kolacją. Może się również okazać, że rodzinka obudzi się w poniedziałek wieczorem i powiadomi mnie o swoim przyjeździe - będę potrzebowała wtedy planu B - może dania przygotowane wcześniej do odgrzania?
Pomóżcie
viomic
Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Niestety nie mogę zobaczyć przepisu bronislawy70 - status konta usunięte. Ale przypomniał mi się przepis na ruloniki z szyneczki z farszem z mięsa mielonego zapiekane w sosie pomidorowym. Do tego podam właśnie czysty barszczyk do picia.
Tutaj są wszystkie przepisy :) http://bronislawa70.blox.pl/html
Witam ;-)
Moja córka miała bierzmowanie 28 kwietnia....Też robiłam małą kolację;-)
pierwsze podałąm flaczki własnej roboty, potem schabiki z prawdziwymi grzybkami(mrożonymi) w śmietance, zrobiłam parę szaszłyków,karkóweczkę w powidłach śliwkowych i udka pieczone ;-).Do tego sałatka makaronowa;-)
Dziękuję za podpowiedź
Dziękuję, zajrzałam. Wiele cudeniek na tym blogu
.