zmuszony jestem do kupna nowej pralki no właśnie tylko jakiej ???????? co byście poradzili ????? na pewno musi być wąska jakaś fajna o zgrabnych gabarytach pozdrawiam maniuś
Kurcze,nie tak łatwo komuś doradzić.Teraz większosć sprzętu jest "obliczona' na krótki żywot,stąd i jego niska cena.Zależy,co trafisz.W tej chwili marka firmy niekoniecznie gwarantuje dobrą jakość.U mnie najlepsza z dotychczasowych to był Whirlpool,ale ten pierwszy,montowany jeszcze na Zachodzie.Teraz mam już trzecią z tej firmy.zobaczymy,ile posłuży.Teraz mniej piorę,ale jak były dzieci w domu,ta pierwsza prawie nie odpoczywała i wytrzymała ponad 9 lat.Na Zachodzie dobre są np firmy Bauknecht,Beko.Tyle,co mogę doradzić odnośnie planowania;przemyśl,co i na jakich programach pierzesz,czyli jakie Ci są potrzebne.Po co płacić za coś,z czego nie skorzystasz?.Ja używam praktycznie 5 programów.Co do oszczędności energii,chyba wszystkie mają to "A" z iloma tam gwiazdkami.Może najpierw przejrzyj w internecie.Chociaż,jak szukałam lodówki,a już miałam swoje 3 wytypowane,kupiłam zupełnie inną,he,he. Skoro ma być niewielka,to może kup taką otwieraną z góry.Tylko nie wiem,czy ma być wąska "wzdłuż" czy w "poprzek",bo są różne.
Maniuś, pewnie nic odkrywczego nie napiszę, ale kiedy ja stoję przed takim dylematem, to zazwyczaj szukam w internecie artykułów rankingowych. Przeglądałeś? Jeśli nie, to zerknij. Być może znajdziesz tam jakieś podpowiedzi. Jak wnioskuję potrzebujesz pralkę z ładowaniem od góry, bo przy wąskich zazwyczaj tak to jest rozwiązane. To niestety mocno ogranicza w wyborze, bo większość pralek ma ładowanie od frontu. We wrześniu znajomy kupił Samsunga i jest bardzo zadowolony. Niezwykle przydatna jest funkcja krótkiego prania (15 minut).
Posiadam pralkę firmy Samsung. Jestem bardzo zadowolona przy naszej 6 osobowej rodzinie piorę bardzo często nawet codziennie , mam ją już ok 9 lat bezawaryjnie działa.Moja ma pojemnośc 6 kg więc raczej jest większa pralką .
Kiedyś miałam "grację" i "wychowałam" na niej wszystkie moje dzieci. Potem kupiłam whirlpoola i to była totalna klęska. Psuła się ciągle kiedy skończył się tylko okres gwarancji, a części są bardzo drogie<przynajmniej u nas>. Teraz mam bosha i już trzeci rok spisuje się idealnie, a piorę baaardzo dużo. Udanego wyboru życzę.
Basiu, bo te najstarsze egzemplarze,choć nie mają różnych nowoczesnych funkcji są najlepsze, a jeżeli się zepsuje to osobisty chłop też potrafi zaradzić.
zmuszony jestem do kupna nowej pralki no właśnie tylko jakiej ????????
co byście poradzili ?????
na pewno musi być wąska jakaś fajna o zgrabnych gabarytach
pozdrawiam maniuś
Kurcze,nie tak łatwo komuś doradzić.Teraz większosć sprzętu jest "obliczona' na krótki żywot,stąd i jego niska cena.Zależy,co trafisz.W tej chwili marka firmy niekoniecznie gwarantuje dobrą jakość.U mnie najlepsza z dotychczasowych to był Whirlpool,ale ten pierwszy,montowany jeszcze na Zachodzie.Teraz mam już trzecią z tej firmy.zobaczymy,ile posłuży.Teraz mniej piorę,ale jak były dzieci w domu,ta pierwsza prawie nie odpoczywała i wytrzymała ponad 9 lat.Na Zachodzie dobre są np firmy Bauknecht,Beko.Tyle,co mogę doradzić odnośnie planowania;przemyśl,co i na jakich programach pierzesz,czyli jakie Ci są potrzebne.Po co płacić za coś,z czego nie skorzystasz?.Ja używam praktycznie 5 programów.Co do oszczędności energii,chyba wszystkie mają to "A" z iloma tam gwiazdkami.Może najpierw przejrzyj w internecie.Chociaż,jak szukałam lodówki,a już miałam swoje 3 wytypowane,kupiłam zupełnie inną,he,he.
Skoro ma być niewielka,to może kup taką otwieraną z góry.Tylko nie wiem,czy ma być wąska "wzdłuż" czy w "poprzek",bo są różne.
Maniuś, pewnie nic odkrywczego nie napiszę, ale kiedy ja stoję przed takim dylematem, to zazwyczaj szukam w internecie artykułów rankingowych. Przeglądałeś?
Jeśli nie, to zerknij. Być może znajdziesz tam jakieś podpowiedzi. Jak wnioskuję potrzebujesz pralkę z ładowaniem od góry, bo przy wąskich zazwyczaj tak to jest rozwiązane. To niestety mocno ogranicza w wyborze, bo większość pralek ma ładowanie od frontu. We wrześniu znajomy kupił Samsunga i jest bardzo zadowolony. Niezwykle przydatna jest funkcja krótkiego prania (15 minut).
http://www.morele.net/wiadomosc/ranking-pralek-top-10-najlepszych-modeli/1177/
http://kobiety-kobietom.com/zakupy/ranking.php?pr=pralki
http://www.ranking-pralek.eu/2015/
Posiadam pralkę firmy Samsung. Jestem bardzo zadowolona przy naszej 6 osobowej rodzinie piorę bardzo często nawet codziennie , mam ją już ok 9 lat bezawaryjnie działa.Moja ma pojemnośc 6 kg więc raczej jest większa pralką .
Kiedyś miałam "grację" i "wychowałam" na niej wszystkie moje dzieci. Potem kupiłam whirlpoola i to była totalna klęska. Psuła się ciągle kiedy skończył się tylko okres gwarancji, a części są bardzo drogie<przynajmniej u nas>. Teraz mam bosha i już trzeci rok spisuje się idealnie, a piorę baaardzo dużo. Udanego wyboru życzę.
I ja jestem za Boshem - kiedy padła super nowoczesna AEG, zmuszona byłam szybciorem odkurzyć 'starutką' boshkę i tak już zostało do dziś.
Niedawno był podobny wątek, warto poczytać i nie dać się wpuścić w Whirlpoola.
Moje Miele chodzi rewelacyjnie juz 22 lata.............no ale cena pewnie Ci nie odpowiada.
Basiu, bo te najstarsze egzemplarze,choć nie mają różnych nowoczesnych funkcji są najlepsze, a jeżeli się zepsuje to osobisty chłop też potrafi zaradzić.
ja mam pralkę INDESIT 7 kg i bardzo ją sobie chwalę.