Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Stacja parowa - jaka deska do prasowania?

• Autor: aloalo Data: 2015-05-08 17:24:26

Witam!

Mam problem i potrzebuję pomocy. Od Żarłoków otrzymałam ją nie raz, więc i tym razem liczę na odzew.

Sprawa dotyczy, jak w temacie, deski do prasowania. Muszę kupić nową, bo ta, którą mam mocno mnie wkurza :) Była ok, dopóki nie kupiłam stacji parowej. Para przenika przez deskę, skrapla się i kapie na podłogę. Ze względu na dużą moc uderzenia pary, nie dość, że muszę prasować, to jeszcze co chwilę wycieram podłogę. Na moje narzekanie, mąż powiedział "nową se kup!", no to ja bym se kupiła, ale którą?

Czy możecie mi polecić cos, co mnie zadowoli? I żebym nie zbankrutowała przy zakupie. I żeby zmieściła się do szafy.

Czy znacie firmę LEIFHEIT? Warto kupić? Bo już miałabym jedną na oku.

Ale jeszcze zaczekam na Wasze sugestie. Z góry gorąco dziękuję!

• Autor: kayunia Data: 2015-05-08 19:36:31

Aloalo, ja, niestety, nie pomogę, ale za to na pewno Ty możesz pomóc w mojej sprawiesneaky Przymierzalam się do kupna nowego żelazka, ale ostatnio wpadłam na pomysł, że może jednak stację parową... Podpowiesz, czym dysponujesz i czy jesteś zadowolona?

Pozdrawiamvanish

• Autor: aloalo Data: 2015-05-08 20:24:35

Ja mam stację Siemens taką . Nie wiem, czy można ja już kupić w Polsce. Są do niej specjalne deski, które zasysają i nadmuchują się czy tak jakoś, ale cena mnie odrzuca. Chcę coś tańszego a też dobrego.

Jestem bardzo zadowolona, tylko ta deska mnie wkurza. Bo deska powinna odbijać parę, aby przyspieszyć prasowanie, a moja ją przepuszcza :)

Także pozdrawiam :)

• Autor: JoAnn67 Data: 2015-05-10 21:24:49

a może połóż pokrowiec teflonowy pod pokrowiec deski.Ja tak mam,by szybciej prasować,bo wtedy ciepło nie ucieka więc para pewnie też by nie uciekała

Przejdź do pełnej wersji serwisu