Pysiu..! Wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarkę Google "ocet jabłkowy " i masz przepis jak na dłoni, ba nawet filmiki pokazujące produkcje octu w domowych pieleszach. Tutaj na forum jest raczej bardzo niemrawo .
Chyba ten przepis może pomóc - ja wypróbowałam i udało się. 1en warunek - owoce muszą być zalane płynem, inaczej spleśnieją i zepsują cały słoik octu. Jak wypływają - docisnąć talerzykiem, podstawką lub porcelanowym wkładem do zaparzania herbaty (jak u nas). Powodzenia;)
Poszukuje osób które mają wiedzę i znają się na produkcji octów owocowych, ziołowych
Pysiu..! Wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarkę Google "ocet jabłkowy " i masz przepis jak na dłoni, ba nawet filmiki pokazujące produkcje octu w domowych pieleszach.
Tutaj na forum jest raczej bardzo niemrawo .
Chyba ten przepis może pomóc - ja wypróbowałam i udało się.
1en warunek - owoce muszą być zalane płynem, inaczej spleśnieją i zepsują cały słoik octu.
Jak wypływają - docisnąć talerzykiem, podstawką lub porcelanowym wkładem do zaparzania herbaty (jak u nas). Powodzenia;)
http://wielkiezarcie.com/przepisy/aromatyzowany-ocet-30058866
Bardzo dziękuję:)