Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Internet

• Autor: pasia50 Data: 2015-04-25 20:28:50

Planuję internet na karte,podpowiedzcie mi jaki kupic modem.Czy korzystniej będzie w orange czy w play. Czy do takiego modemu mogę używać karte z różnych sieci komórkowych? Dziękuje Pozdrawiam.

• Autor: krysztalek21 Data: 2015-04-25 23:46:13

Osobiście na allegro za ok 100 zł kupiłam modem bez simlocka taki jak na zdjęciu. Korzystamy z karty play, ale jako że jest bez simlocka włożysz każdą kartę. Z play za 50 zł jak wykupisz sobie transfer nocny jeśli zależy Ci na ściąganiu plików i pakiet do przegladania stron bez limitu to śmiało na miesiąc Ci styknie. Jeśli chodzi o zasięg to na śląsku i lubelszczyźnie jest ok ;) Pozdrawiam

• Autor: dagusia_29 Data: 2015-04-26 09:25:31

Lepiej sprawdź jaki masz zasięg ja miałam play i strasznie przerywał - mieszkam na parterze sąsiadka na 1 piętrze miała już super zasięg i wszystko było super.

• Autor: pasia50 Data: 2015-04-26 11:32:21

Wziełam na próbe od kogoś modem HUAWEI E1752 orange,działa super.W Play jest teraz starter 12 GB na cały rok za 50 zł i właśnie nad tym się zastanawiam.Można sobie jeszcze dokupić za 10 zł na miesiąc weekendy bez limitu.

• Autor: ekkore Data: 2015-04-26 16:14:12

Play ma (moje ostatnie dane z grudnia) najkorzystniejszą ofertę internetową. Jak potrzebowaliśmy neta na wyjazd - np to teściów, oni bezinternetowi - kupowaliśmy starter w play (modem mamy). Podobnie było jak przylecieliśmy do Polski - starter z playa plus ekstra mega, jakie dawali do pakietu wystrczyły nam na 2 tygodniowy pobyt - z małolatami korzystającymi z wersji obciążających stan konta (czyli dużo obrazków, gry itp) - nie zużyliśmy wszystkiego.

teraz też planujemy podobnie

• Autor: Tekla Data: 2015-04-26 20:19:14

Miałam internet mobilny z Play,  wtedy była to wersja na 18 m-cy i transfer chyba 5 GB. I pech chciał, że tam gdzie miałam również internet stacjonarny to Play działał dobrze a tam gdzie nie miałam internetu i właśnie dlatego kupiłam modem Play to nie działał wcale. Konsultanci telefoniczni to tragedia a na niezliczone zgłoszenia meilowe informację otrzymywałam w 14 dniu od zgłoszenia - bo taki mieli regulamin. Zresztą informacje, które otrzymywałam nie uznawały mojej reklamacji bo panie różnej maści specjalistki twierdziły, że mam świetny internet i nie widzą problemu. Mnie ta zabawa kosztowała ok 700 zł. Rozstałam się z radością z firmą Play i nigdy więcej.Dlatego jeśli masz taką możliwość sprawdź po trzykroć różnych dostawców jaki jest sygnał tam gdzie mieszkasz i kup taki, który jest  najsilniejszy

Przejdź do pełnej wersji serwisu