Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Łowicie ryby?

• Autor: bahus Data: 2015-08-07 00:30:04

Ja nie łowię...raz wybrałem się z kolegą na ryby...aby się nie nudziło wzięliśmy trochę piwa i sprzęt. Zarzuciliśmy wędki i nadmuchaliśmy materace...ryby niech się łowią w końcu jak będą chciały to same połkną haczyk, a my zabraliśmy się za piwo. Jak się obudziłem...nie było wędek, krzesełek i nawet pojemnika z robakami. Od tego czasu nie łowię happy2

• Autor: mggi63 Data: 2015-08-07 05:58:18

Czasami tak.Zależy jakie i w którym markecie grin A poważnie to mnie by wkurzało takie bezczynne stanie chociaż pndobno to wypoczynek.Ale ja wolę lepić pierogi bo to jest dla mnie relax wink2

• Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-08-07 06:09:12

Małżonek całe życie twierdził, że trzeba być idiotą, żeby stać bezczynnie i łowić ryby. Od ładnych paru lat jeździ.....  a co tam tak naprawdę robi, to już nie moja sprawa. :)

• Autor: Herbaciana Data: 2015-08-07 06:30:56

Ostatnio dzieciaki łowią całymi dniami, w stawie, bo jest cień i woda do chlapania się. Ryby żadnej nie widziałam

• Autor: iwett Data: 2015-08-07 10:32:12

A mnie tak zastanawia -   jeśli jest wieś letniskowa, duże jezioro, kilkadziesiąt domków i brak kanalizacji to czy te rybki nie będą hmmm.......jak z hipermarketu :)?

• Autor: Izma73 Data: 2015-08-07 17:38:14

Mój mąż i kilku jego kolegów mają na tym punkcie hopla,czasem nawet coś złowią.No i koniecznie każdy ma akwarium z rybkami(tych nie jadamy).Nie rozumię tego hobby ale nie przeszkadza mi to,pod warunkiem,że jak już złowi te ryby to sam sobie z nimi robi,łącznie ze sprzątaniem kuchni.Ja ewentualnie mogę się poczęstować już usmażoną.devilish

• Autor: Dżanina Fonda Data: 2015-08-08 20:47:46

Amen! Mój dodatkowo ma nakaz oprawiania na dworze!

• Autor: ekkore Data: 2015-08-08 14:52:04

Nie. Nie widzę w tym przyjemności. Ani w siedzeniu, ani w późniejszym oprawianiu.

W Karolinie Północnej (nie wiem jak w innych stanach) to drugi sport narodowy po łowiectwie (myślistwie - jak zwał tak zwał). I to całymi rodzinami moczą kije i łapią lokalne sumy. Można kupić w wędki dla dziewczynek (zresztą podobnie jak strzelby) - w kolorze różowym, z nadrukami królewien i innych postaci z bajek. Ostatnio Kraina Lodu.

Ludzie wykupują pozwolenie na łowienie ryb, pozwolenie na wjazd na plażę samochodem - wjeżdżają kołami do wody i moczą te swoje kije, zamocowane z przodu samochodu są specjalne miejsca na to) - a sami też się moczą. Bez alkoholu - bo zakazany na plażach publiczych.

• Autor: lajan Data: 2015-08-08 21:08:23

Wstaw takie zdjęcia z tych połowów jak i wędki. Ciekawe to.

• Autor: ekkore Data: 2015-08-08 21:17:06

Nie mam żadnych zdjęć. Bo jakby się okazało (a to raczej pewne), że ma na pace giwerę.
    generalnie - wielki pick up - z przodu nad zderzakiem ma zamocowaną listwę z dziurami - specjalnie dla wędek, czasami 5-7 wędek - i tak jedzie przez miasto.
    Nasz kolega z Polski pytał się co oni z przodu mają takie kije (w sumie z daleka nie widać, że to wędka) - i nie mógł uwierzyć, że to właśnie wędka.

Jak mi się kiedyś trafi - zapytam się czy mogę zrobić zdjęcie (i tak od przodu, tablicy nie ma - więc tylko samochód)
    Bo jak łowią na jeziorku - to nic nadzwyczajnego - stoją na pomoście z zanurzonymi kijami... Albo płyną kajakiem czy łódką na środek...

Zastanawia mnie - jakie ryby można złapać w oceanie w wodzie przy brzegu? Że rekiny to na pewno - w końcu odgryzł w tym roku dwie ręce i nogę i wodzie do pasa (plus minus). Ale ich chyba nikt tu nie łapie...

• Autor: AndyAnderson91 Data: 2015-08-13 14:14:16

Cóż, kiedyś mnie to nawet kręciło. Co roku, w trakcie pobytu na wsi, spędzałem nad wodą długie godziny, czekając na drgnięcie spławika. Aż nagle, zupełnie niespodziewanie, straciłem całą werwę i zapał. Być może wrócą na emeryturze, do tego jednak droga wciąż jeszcze bardzo daleka...

rolleyes rolleyes rolleyes

Przejdź do pełnej wersji serwisu