Forum

Gawędy o jedzeniu

Międzynarodowy dzień pizzy :)

  • Autor: pwyso Data: 2017-02-09 22:53:21

    a czy czasem nie zapomnieliście o tym że dziś bardzo ważny dzień był ... chef

  • Autor: makusia Data: 2017-02-09 23:02:53

    Wiem, wiem, piekłam dzisiaj:)

  • Autor: pwyso Data: 2017-02-09 23:11:43

    taka nowa świecka tradycja jester

  • Autor: makusia Data: 2017-02-09 23:14:32

    a jaka smaczna rolleyes5

  • Autor: pwyso Data: 2017-02-09 23:21:14

    na pewno, nie ma jak zrobić samemu

  • Autor: renataz36 Data: 2017-02-10 08:05:25

    łomatko byłaś na zapleczu pizzerii?? jakie smakowite foty

  • Autor: pwyso Data: 2017-02-10 15:30:45

    ja ją tam czasem robię devilish .. wiec można powiedzieć że byłem w pizzerni od zaplecza ...

  • Autor: Bahati Data: 2017-02-10 08:06:39

    Pamietalismy, pamietalismy. :)

  • Autor: Laugasel1 Data: 2017-02-10 08:13:00

    Od kiedy nauczyłam się robić pizze takie same jak w pizzerii , jestem zmuszana o ich robienia przez dzieci. Ale one same komponują sobie dodatki. W sumie 2 wielkie blachy znikają błyskawicznie.

  • Autor: młodakuchci Data: 2017-02-10 12:55:39

    A mi nie chce wychodzić taka pyszna jak w pizzerii, jakieś sprawdzone przepisy na ciasto ?

  • Autor: Smosia Data: 2017-02-10 14:38:44

    Na jednym ze zdjęć wklejonych przez Bahati jest przepis - sama z niego korzystam i polecam wszystkim, jest idealny.

  • Autor: Bahati Data: 2017-02-10 19:29:35

    Musze dorobic drugie zdjecie z opisem pieczenia: piekarnik nagrzewamy do 250 stopni C, razem z blacha "do gory dnem" na prawie najnizszym poziomie piekarnika, przed zsunieciem pizzy na blache, piekarnik spryskujemy woda. :) jesli robie 4 pizze z 500 g maki, pieke ok 12 minut.

  • Autor: Majeranek00 Data: 2017-02-11 02:25:15

    termoobieg + grzanie _ max  + obserwacja = sukces  :)

  • Autor: Laugasel1 Data: 2017-02-10 18:55:09

    Ciasto jak ciasto. Ale ja pizze piekę w maksymalnej temperaturze i przez około 7  do 10 minut
    .

  • Autor: Smosia Data: 2017-02-10 14:37:13

    A ja zapomniałam i jak guuupia męczyłam się z pierogami, zamiast machnąć pizzę :((
    Nie wybaczę sobie tego, zmarnować taką super okazję by wymigać się od pierogowania bigcry.

  • Autor: iwett Data: 2017-02-10 18:26:20

    A ja się chciałam podpytać....... czy jest technicznie i wykonalnie i zjadalnie możliwe takie coś:
    podwójna pizza tzn. tak sobie wykombinowałam .....
    1 placek cenki rozwałkować na to sery i na to 2 placek cienki ciasta przykryć.....na wierzch szynka czy co tam.
    Czy to urośnie? Czy sie upiecze?

  • Autor: Bahati Data: 2017-02-10 18:40:03

    Nawet 5 warstw mozna. :) https://www.pillsbury.com/everyday-eats/pizza/oh-yes-we-did-pepperoni-pizza-cake

  • Autor: iwett Data: 2017-02-10 19:09:08

    No masz Bahati ....ja siem pytam a tu masz !cheesy
    Myslałam ,że Ameryke odkryłam hehehechef
    Ale musze spróbnąć.....czyli....zjadliweearmuffs

Przejdź do pełnej wersji serwisu