Od kiedy nauczyłam się robić pizze takie same jak w pizzerii , jestem zmuszana o ich robienia przez dzieci. Ale one same komponują sobie dodatki. W sumie 2 wielkie blachy znikają błyskawicznie.
Musze dorobic drugie zdjecie z opisem pieczenia: piekarnik nagrzewamy do 250 stopni C, razem z blacha "do gory dnem" na prawie najnizszym poziomie piekarnika, przed zsunieciem pizzy na blache, piekarnik spryskujemy woda. :) jesli robie 4 pizze z 500 g maki, pieke ok 12 minut.
A ja zapomniałam i jak guuupia męczyłam się z pierogami, zamiast machnąć pizzę :(( Nie wybaczę sobie tego, zmarnować taką super okazję by wymigać się od pierogowania .
A ja się chciałam podpytać....... czy jest technicznie i wykonalnie i zjadalnie możliwe takie coś: podwójna pizza tzn. tak sobie wykombinowałam ..... 1 placek cenki rozwałkować na to sery i na to 2 placek cienki ciasta przykryć.....na wierzch szynka czy co tam. Czy to urośnie? Czy sie upiecze?
a czy czasem nie zapomnieliście o tym że dziś bardzo ważny dzień był ...
Wiem, wiem, piekłam dzisiaj:)
taka nowa świecka tradycja
a jaka smaczna
na pewno, nie ma jak zrobić samemu
łomatko byłaś na zapleczu pizzerii?? jakie smakowite foty
ja ją tam czasem robię
.. wiec można powiedzieć że byłem w pizzerni od zaplecza ...
Pamietalismy, pamietalismy. :)
Od kiedy nauczyłam się robić pizze takie same jak w pizzerii , jestem zmuszana o ich robienia przez dzieci. Ale one same komponują sobie dodatki. W sumie 2 wielkie blachy znikają błyskawicznie.
A mi nie chce wychodzić taka pyszna jak w pizzerii, jakieś sprawdzone przepisy na ciasto ?
Na jednym ze zdjęć wklejonych przez Bahati jest przepis - sama z niego korzystam i polecam wszystkim, jest idealny.
Musze dorobic drugie zdjecie z opisem pieczenia: piekarnik nagrzewamy do 250 stopni C, razem z blacha "do gory dnem" na prawie najnizszym poziomie piekarnika, przed zsunieciem pizzy na blache, piekarnik spryskujemy woda. :) jesli robie 4 pizze z 500 g maki, pieke ok 12 minut.
termoobieg + grzanie _ max + obserwacja = sukces :)
Ciasto jak ciasto. Ale ja pizze piekę w maksymalnej temperaturze i przez około 7 do 10 minut
.
A ja zapomniałam i jak guuupia męczyłam się z pierogami, zamiast machnąć pizzę :((
.
Nie wybaczę sobie tego, zmarnować taką super okazję by wymigać się od pierogowania
A ja się chciałam podpytać....... czy jest technicznie i wykonalnie i zjadalnie możliwe takie coś:
podwójna pizza tzn. tak sobie wykombinowałam .....
1 placek cenki rozwałkować na to sery i na to 2 placek cienki ciasta przykryć.....na wierzch szynka czy co tam.
Czy to urośnie? Czy sie upiecze?
Nawet 5 warstw mozna. :) https://www.pillsbury.com/everyday-eats/pizza/oh-yes-we-did-pepperoni-pizza-cake
No masz Bahati ....ja siem pytam a tu masz !

Myslałam ,że Ameryke odkryłam hehehe
Ale musze spróbnąć.....czyli....zjadliwe