odgrzebałam w spiżarce piernik 4-tygodniowy, dojrzewający, twardy jak skała:((( przekroiłam 2x i przełożyłam powidłem śliwkowym, polewy jeszcze nie ma , przez noc nic nie zmiękł, taki sam twardy, co mu zrobić aby był miękki ?
Obłożyć świeżym chlebem, u mnie zawsze działało idealnie.
I dać mu trochę czasu...dzień na zmięknięcie (czy tak to się pisze? ) to zdecydowanie za mało. Powidła czy masa go zmiękczą, spokojnie...będzie pyszny
Może to coś pomoże :http://tipy.interia.pl/artykul_12457,jak-szybko-zmiekczyc-pierniczki.htmlJa zawsze wkladałam obierki od jabłka.
mięknie ... powoli - dam obierki jak radzisz, dziękuję Wam :)
odgrzebałam w spiżarce piernik 4-tygodniowy, dojrzewający, twardy jak skała:((( przekroiłam 2x i przełożyłam powidłem śliwkowym, polewy jeszcze nie ma , przez noc nic nie zmiękł, taki sam twardy, co mu zrobić aby był miękki ?
Obłożyć świeżym chlebem, u mnie zawsze działało idealnie.
I dać mu trochę czasu...dzień na zmięknięcie (czy tak to się pisze? ) to zdecydowanie za mało. Powidła czy masa go zmiękczą, spokojnie...będzie pyszny
Może to coś pomoże :
http://tipy.interia.pl/artykul_12457,jak-szybko-zmiekczyc-pierniczki.html
Ja zawsze wkladałam obierki od jabłka.
mięknie ... powoli - dam obierki jak radzisz, dziękuję Wam :)