Proszę o szybką pomoc muszę upiec ciasto na biszkopcie ze śmietaną i mascarpone poproszę o przepis z góry wam dziewczyny dziękuję .Jeszcze jedno czy na tą śmietanę będzie można wylać galaretkę bo moją być truskawki .
Helu ! Jak najbardziej wyśmienicie taka kompozycja : truskawka kocha śmietanę a śmietana mascarpone . Podaje przepis na taką stanadrtową formę ok 28cm x 42 cm .. 330 - 400 ml śmietany kremowej (30 %lub 36 %) dobrze schłodzonej 250 g serka masacropne . Śmietanke ubij na sztywno z łyżką cukru pudru , do śmietany dodaj partiami serek dokładnie mieszając. Na koniec łyżeczkę żelatyny zalej niewielką ilością mleka, kiedy napęcznieje podgrzej i wystudzoną żelatynę wmieszaj w masę . Uda się na bank ... Jeśli śmietanę zwiększysz do 500 ml to powinnaś użyć 2 łyżeczki żelatyny .. Usztywniaczom proszkowym jakoś nie wierzę ... Powodzenia ....
Megi ciacho wyszło super smakowało wszystkim a było robione na odpust dla Księży.Zrobiłam jak pisałaś przepis poszedł dalej .Dziękuję jeszcze raz Pozdrawiam
Proszę o szybką pomoc muszę upiec ciasto na biszkopcie ze śmietaną i mascarpone poproszę o przepis z góry wam dziewczyny dziękuję .Jeszcze jedno czy na tą śmietanę będzie można wylać galaretkę bo moją być truskawki .
Witam. Nie wiem czy nie za późno. Znalazłam taki przepis, można go zmienić na biszkopt i truskawki :) http://wielkiezarcie.com/recipes/30110904
Helu ! Jak najbardziej wyśmienicie taka kompozycja : truskawka kocha śmietanę a śmietana mascarpone . Podaje przepis na taką stanadrtową formę ok 28cm x 42 cm ..
330 - 400 ml śmietany kremowej (30 %lub 36 %) dobrze schłodzonej
250 g serka masacropne .
Śmietanke ubij na sztywno z łyżką cukru pudru , do śmietany dodaj partiami serek dokładnie mieszając. Na koniec łyżeczkę żelatyny zalej niewielką ilością mleka, kiedy napęcznieje podgrzej i wystudzoną żelatynę wmieszaj w masę . Uda się na bank ...
Jeśli śmietanę zwiększysz do 500 ml to powinnaś użyć 2 łyżeczki żelatyny ..
Usztywniaczom proszkowym jakoś nie wierzę ...
Powodzenia ....
Dziękuję dziewczyny jesteście wielkie ciacho na jutro .Pozdrawiam
Helu ... Jak ciacho znajdzie się na talerzyku to napisz o walorach smakowych ..
Czekamy ..
Megi ciacho wyszło super smakowało wszystkim a było robione na odpust dla Księży.Zrobiłam jak pisałaś przepis poszedł dalej .Dziękuję jeszcze raz Pozdrawiam