Forum

Kuchenne porady

gotowe ciasto francuskie plus drożdżowe

  • Autor: beata73 Data: 2015-08-05 13:29:00

    Na włoskiej str.internetowej znalazłam przepis na pizzę przykrytą ciastem francuskim a spód jest drożdżowy. I tak sobie pomyślałam jakby tak połączyć oba te ciasta w jedno? Może ktoś już próbował?

  • Autor: makaronka Data: 2015-08-05 14:48:16

    Podaj stronkę to zobaczymy co to jest2thumbsup

  • Autor: ekkore Data: 2015-08-05 14:49:53

    Dopóki nie spróbujesz, to się nie dowiesz.

    Moje pytanie brzmi po co? Zastosować jako dwie warstwy, ok, ale ulepic z tego kulę?

  • Autor: beata73 Data: 2015-08-05 16:56:26

    http://www.ultimenotizieflash.com/cucina/ricette-feste/2015/06/03/la-ricetta-della-pizza-coperta-con-pasta-sfoglia


  • Autor: Smosia Data: 2015-08-05 15:09:20

    Czego ci Włosi nie wymyślą ...
    Gotowe ciasto tzw. francuskie (masła w nim nie uświadczysz, jedynie aromat maślany 'identyczny z naturalnym') zamiast sera, czy na ser?

  • Autor: makaronka Data: 2015-08-05 19:41:01

    Przepis smakowity,ale ile kaloriiiiii.Połączenia tych ciast jakoś nie widzę.

  • Autor: Smosia Data: 2015-08-06 09:43:50

    Ja też nie skuszę się na takie 'cudo', lepiej już upiec tartę krucho-francuską, nadzianą jak pizza :P

  • Autor: AndyAnderson91 Data: 2015-08-12 14:14:16

    Miałem okazję spróbować tego przysmaku podczas zeszłorocznego pobytu w Weronie. Znajomy Włoch opisywał to cudactwo jako swoją specjalność i przyznać trzeba, że wyszło naprawdę smakowicie. Teraz, mając przepis, może wreszcie spróbuję swoich sił, się zobaczy, co tam ciekawego z tego wyniknie...

    smiley2 smiley2 smiley2

  • Autor: beata73 Data: 2015-08-13 06:53:43

    Ja zrobiłam ale tylko z ciastem drożdżowym wg tego przepisu.

Przejdź do pełnej wersji serwisu