Na włoskiej str.internetowej znalazłam przepis na pizzę przykrytą ciastem francuskim a spód jest drożdżowy. I tak sobie pomyślałam jakby tak połączyć oba te ciasta w jedno? Może ktoś już próbował?
Czego ci Włosi nie wymyślą ... Gotowe ciasto tzw. francuskie (masła w nim nie uświadczysz, jedynie aromat maślany 'identyczny z naturalnym') zamiast sera, czy na ser?
Miałem okazję spróbować tego przysmaku podczas zeszłorocznego pobytu w Weronie. Znajomy Włoch opisywał to cudactwo jako swoją specjalność i przyznać trzeba, że wyszło naprawdę smakowicie. Teraz, mając przepis, może wreszcie spróbuję swoich sił, się zobaczy, co tam ciekawego z tego wyniknie...
Na włoskiej str.internetowej znalazłam przepis na pizzę przykrytą ciastem francuskim a spód jest drożdżowy. I tak sobie pomyślałam jakby tak połączyć oba te ciasta w jedno? Może ktoś już próbował?
Podaj stronkę to zobaczymy co to jest
Dopóki nie spróbujesz, to się nie dowiesz.
Moje pytanie brzmi po co? Zastosować jako dwie warstwy, ok, ale ulepic z tego kulę?
http://www.ultimenotizieflash.com/cucina/ricette-feste/2015/06/03/la-ricetta-della-pizza-coperta-con-pasta-sfoglia
Czego ci Włosi nie wymyślą ...
Gotowe ciasto tzw. francuskie (masła w nim nie uświadczysz, jedynie aromat maślany 'identyczny z naturalnym') zamiast sera, czy na ser?
Przepis smakowity,ale ile kaloriiiiii.Połączenia tych ciast jakoś nie widzę.
Ja też nie skuszę się na takie 'cudo', lepiej już upiec tartę krucho-francuską, nadzianą jak pizza :P
Miałem okazję spróbować tego przysmaku podczas zeszłorocznego pobytu w Weronie. Znajomy Włoch opisywał to cudactwo jako swoją specjalność i przyznać trzeba, że wyszło naprawdę smakowicie. Teraz, mając przepis, może wreszcie spróbuję swoich sił, się zobaczy, co tam ciekawego z tego wyniknie...
Ja zrobiłam ale tylko z ciastem drożdżowym wg tego przepisu.