Od dwóch miesięcy używam soli himalajskiej różowej, jest ponoć dużo zdrowsza od zwykłej, i wcale nie jest taka droga 250 g /2.80 zł, ostatnio mam fioła na punkcie zdrowego odżywiania, pije czystek, pokrzywę,wszystko posypuje czosnkiem niedźwiedzim, jem dużo pomidorów, itp. Nie wiecie co mi się stało?
Wszystko co jesz , oprocz soli himalajskiej jest zdrowe, o ile kupujesz ekologiczne:) Sol himalajska nie widziala na oczy Karakoram gor w poblizu Himalaja:) Jest wykopywana w najwiekszej na swiecie kopalni soli Khewra polozonej w Pakistanie. W porownaniu do "zwyklej" , rafinowanej soli zawiera "tylko" 97% natriumklorid, ale nie jest czyszczona z arszeniku i olowiu. Wiec male ilosci nie zabija, ale tak jak z kazda sola nalezy zmniejszyc konsumpcje dzienna:)
Pokrzywę sama zrywasz i suszysz i czy zaufałaś Herbapolowi .. ? Zdrowe jedzenie .... hmm ''fanaberia przejdzie na cuś innego z czasem'' Tak logicznie myśląc , globalnie ...jak może być zdrowe ekologiczne jedzenie w zatrutym środowisku ..ale jak ktoś tak bardzo chce w to wierzyć i praktykować . Nie będę przeszkadzać .. Jestem Za Zdrówka ..... i smacznego )))
A dużo pomidorów z pokrzywą i solą to zdrowo? Warto wiedzieć... :) Bądź kozaczka i zrezygnuj w ogóle z soli.... będzie zdrowo :) a co najmniej zdrowiej! Mnie zajęło to tylko 3 miesiące.
Wydaje mi sie, ze organizm sam to reguluje.Nigdy np. nie sole jajek na miekko, czy na twardo( nie lubie), jajecznice jak z boczkiem tez nie.No ziemniaki musze posolic.....mala lyzeczke.U nas w rodzinnym domu malo sie solilo.
Od dwóch miesięcy używam soli himalajskiej różowej, jest ponoć dużo zdrowsza od zwykłej, i wcale nie jest taka droga 250 g /2.80 zł, ostatnio mam fioła na punkcie zdrowego odżywiania, pije czystek, pokrzywę,wszystko posypuje czosnkiem niedźwiedzim, jem dużo pomidorów, itp.
Nie wiecie co mi się stało?
...stało, że tak jesz, czy stało po takim jedzeniu?
Może moje złe wyniki z krwi?
Wszystko co jesz , oprocz soli himalajskiej jest zdrowe, o ile kupujesz ekologiczne:) Sol himalajska nie widziala na oczy Karakoram gor w poblizu Himalaja:) Jest wykopywana w najwiekszej na swiecie kopalni soli Khewra polozonej w Pakistanie. W porownaniu do "zwyklej" , rafinowanej soli zawiera "tylko" 97% natriumklorid, ale nie jest czyszczona z arszeniku i olowiu. Wiec male ilosci nie zabija, ale tak jak z kazda sola nalezy zmniejszyc konsumpcje dzienna:)
Zdrowe jedzenie .... hmm ''fanaberia przejdzie na cuś innego z czasem''
Tak logicznie myśląc , globalnie ...jak może być zdrowe ekologiczne jedzenie w zatrutym środowisku ..ale jak ktoś tak bardzo chce w to wierzyć i praktykować .
Nie będę przeszkadzać .. Jestem Za
Zdrówka ..... i smacznego )))
A dużo pomidorów z pokrzywą i solą to zdrowo? Warto wiedzieć... :) Bądź kozaczka i zrezygnuj w ogóle z soli.... będzie zdrowo :) a co najmniej zdrowiej! Mnie zajęło to tylko 3 miesiące.
Pomidory na kanapce nie sole, a zrezygnować z soli co to to nie, wolę ze słodyczy zrezygnować!
Wydaje mi sie, ze organizm sam to reguluje.Nigdy np. nie sole jajek na miekko, czy na twardo( nie lubie), jajecznice jak z boczkiem tez nie.No ziemniaki musze posolic.....mala lyzeczke.U nas w rodzinnym domu malo sie solilo.