Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Bo nic co ludzkie nie jest mi obce:)

• Autor: tingra Data: 2016-05-29 18:32:53

Co o tym myslicie?

Cytat:

Ludzie sa dobrzy i zli, odwazni i tchorzliwi
    szlachetni i godni pogardy.

A najdziwniejsze jest to, ze najczesciej wszystkie te cechy naraz
    goszcza w jednym czlowieku i dopiero wowczas jest on caloscia.

Caloscia zarazem silna i slaba,
    godna szacunku i godna wspolczucia.

Taki wlasnie jest czlowiek,
    wielki i maly jednoczesnie.

Autor Dorota Terakowska

Przy okazji chce wszystkim starym i nowym znajomym na WZ podziekowac za chec rozmawiania ze mna.

Sciskam cieplutko:)

• Autor: patrycja1 Data: 2016-05-29 18:37:36

Co tu mówić więcej, wszystkie te cechy są w każdym z nas. Tylko niektóre nie są w Użyciu. Człowiek nie rodzi się złym czy też dobrym, zwyczajnie nim się staje w trakcie....

• Autor: tingra Data: 2016-05-29 18:42:39

Mam nadzieje, ze troche wiecej mozemy porozmawiac na ten temat :)

Co dla Ciebie znaczy dobry czlowiek Patrycja1 ?

• Autor: patrycja1 Data: 2016-05-29 18:52:29

Tingra, dobry człowiek to przecież cała JA hihihihi( moje drugie imię to skromność)
    Nie zdefiniuję , bo to w każdej sytuacji, w różnych momentach i okolicznościach jest czymś innym.
    Wiesz, uczono mnie zasady :żyj i daj żyć! Stosuję:)
    Nie wiem, może wystarczy nie krzywdzić innych , a może właśnie to nie wystarczy, żeby mianować się dobrym.
    Mogę tu uskutecznić całą psychoanalizę, tylko po co? Myślę, że dla każdego to może być inna cecha stanowiąca o "dobrym człowieku".

• Autor: tingra Data: 2016-05-29 19:06:07

Hihi Patrycja1, to i cala ja....skromnoscia nie moge sie pochwalic bucktooth

Zyj i daj zyc - dobra doktryna.

Tak sobie mysle, co bym zrobila gdyby ktos cos bardzo strasznego zrobil moim ukochanym bliskim?
    Bylabym dobrym czlowiekiem i wybaczyla?

• Autor: iwett Data: 2016-05-29 19:09:11

Noo nie wiem ale Ty kochanienka to chyba nie masz co robić ?
    Ciągle stosujesz nam tu psychoanalizę.
    Czy to ma jakis podtekst ?
    Robisz jakąs sondę?

• Autor: patrycja1 Data: 2016-05-29 19:23:56

Iwett, wszystko można potraktować jako pouczająca i rozwijającą dyskusję.  Podtekstów doszukiwać się, to najczęściej zła interpretacja tego co "autor miał na myśli" :))

• Autor: tingra Data: 2016-05-29 19:26:36

Iwett, mam czas , juz ten wiek :)

Co znaczy, ze stosuje tutaj Wam ciagle psychoanalize? Przeciez dopiero zalogowalam sie niedawno:)

Moglabym poczuc sie obrazona, ale duzo potrzeba, zeby mnie obrazic:)Nie masz ochoty na rozmowe, nie musisz.

Nie, zadnego podtekstu z mojej strony nie ma, interpretacja jest dowolna i osobista :))

• Autor: iwett Data: 2016-05-29 19:48:49

Dobra dziewczyny bawcie się jak chcecie.  Ja wolę bardziej przyziemne tematy i to na takiej stronce kulinarnej.
    Wolę o pogodzie, o dupie Maryni, o Jasiu Fasoli i wrednych mężach ( właśnie mnie mój wk....ił).

• Autor: patrycja1 Data: 2016-05-29 19:55:56

No widzisz, ja nawet na swojego nie mogę się wkurzyć. Normalnie mnie zostawił...i pojechał do mojej mamy yyyyy :)))) No ale jak wróci będzie go to drogooooo kosztowałowink
    Nie tylko rozmowy o problemach egzystencjonalnych, ale i te łatwe, lekkie i przyjemne, lubię wszelakie:)). Najważniejszy kontrlokutor hihi.

• Autor: tingra Data: 2016-05-29 20:19:54

Lo matko jakas lacina mnie potraktowalas Patrycja1, bo za chiny nie rozumiem, co to kontrlokutoranxious

• Autor: patrycja1 Data: 2016-05-29 20:30:52

Hahaha kontr - rozmówca, dlatego ten chichot (słowo "interlokutor" mnie zbrzydza).

• Autor: tingra Data: 2016-05-29 20:39:53

Hahahaha,juz wiem, po prostu partner w rozmowie:) Rzeczywiscie pochodzenia lacinskiego a jakze :))))

• Autor: Rzymianka Data: 2016-05-29 21:02:36

Witaj Tingra !
    Nawet nie wiesz ile razy wspominałam Cię w moich myślach, rówieśniczko moja ! Przeżyłyśmy już trochę lat na tym świecie i spotykałyśmy różnych ludzi , i "dobrych" i "złych". Najgorsze są emocje, które z baranka czynią wilka. Jak mnie znasz, kocham świat i ludzi i chciałabym żeby wszyscy byli dla siebie dobrzy. Czy wybaczyłabym krzywdę wyrządzoną moim bliskim ? Myślę, że tak, bo wybaczyć nie znaczy zapomnieć. Pozdrawiam ! :)

• Autor: tingra Data: 2016-05-31 19:15:30

Hej Rzymianka! 
    Dziekuje,rowniez czesto myslalam o Tobie:)

Wiesz , mysle, ze latwo mowic o wybaczeniu a tak naprawde, to nie wiem, jaka by byla moja reakcja?

Zapomniec oczywiscie sie nie da.

Buziaki!

• Autor: tingra Data: 2016-05-29 20:15:12

Iwett u mnie zimniocha od tygodnia ...wrrrr

Maz mnie nie wk...i, bo nie posiadam:)

O dupie Maryni dobry pomysl:) Jasia Fasoli nie znam ale chetnie poznam:)

Napisz prosze jaki przyziemny temat Ciebie zainteresuje :)

• Autor: Basialis Data: 2016-05-29 20:41:42

W Polsce Jas Fasola to po prostu Mr.Bean.

• Autor: Lea2 Data: 2016-05-29 20:56:39

Basiu, chyba odwrotnie, bo właśnie ten komik wywodzący się z Anglii, to Mr Bean, a w Polsce nazywany jest Jasiem Fasolą. Zresztą to jest bez znaczenia i wiadomo o co chodzi, a raczej o kogo, ale tingra już będzie wiedziała, kto to jest. :)

• Autor: Basialis Data: 2016-05-29 21:15:33

Lea,wlasnie to mialam na mysli.............zle sie wyrazilam.

• Autor: iwett Data: 2016-05-29 21:02:28

Wiesz tingra .........mnie od dłuższego czasu chodzi po głowie temat :
    Mój mąż .....moja kuchnia.
    Czyli co Twój chłop robi w kuchni bo przeważnie wszystko sie sprowadza do naszej pracy.
    Mam nadzieję , że nie jestem jedyna co tylko w kobiecej kuchni istnieje  :)

• Autor: Herbaciana Data: 2016-05-29 22:36:43

Mój, dawno temu chciał ugotować kisiel. Kuchnia cała, łącznie z piekarnikiem do mycia, a zasłony do prania. od tamtej pory pozwalam tylko wodę zagotować i to w samowyłączającym się czajniku, bo jeszcze pożar by spowodował.devilish Tak więc kuchnia cała moja.

• Autor: as Data: 2016-05-29 22:43:57

Mój dużo w kuchni potrafi zrobić i nie ma problemu. Nie robi tylko zup i nie piecze ciast. Resztę zrobi. 

• Autor: Beata500 Data: 2016-05-31 13:40:24

Super, to możesz liczyć na wszelkie pierogi, kopytka  i inne mączne potrawy.
    Mój mąż zupy gotuje , potrawy mączne  i ciasta odpadają. A śniadania i kolacje robi chyba od dwudziestu lat.

• Autor: tingra Data: 2016-05-31 20:12:27

I tak powinno byc, bo panowie posiadaja taka sama ilosc rak jak panie:))

• Autor: Herbaciana Data: 2016-06-01 07:48:13

Tylko mój w kuchni ma obie lewe.devilish Mogę za to liczyć na sprzątanie i zmywanie naczyń.

• Autor: misia123 Data: 2016-05-31 13:52:38

Mój mąż z gotowania to tylko pastę z makreli robi (najlepszą pod słońcem),ale ...pierze,sprząta ,zmywa i prasuje (brrrr) :)

• Autor: Beata500 Data: 2016-05-31 14:22:50

A wiesz misiu tych " innych" rzeczy mój mąż nie robi . Np. z żelazkiem to ja w życiu nie widziałam . Przy zlewozmywaku tez nie . Owszem obsłuży zmywarkę , ale to tylko jak mnie dłużej w domu nie ma . Na co dzień , to opróżni zmywarkę po myciu.

• Autor: megi65 Data: 2016-05-31 20:10:04

Q urocze...Misiu. .chętnie  na parę  godzin wypozyczylabymTwego ślubnego. .oczywiście  odpłatnie

• Autor: tingra Data: 2016-05-31 20:13:27

Super maz !

• Autor: tingra Data: 2016-05-31 20:01:34

Wiesz Iwett dla mnie to dziwne :)

Moj syn swietnie gotuje i on kucharzy prawie zawsze:) Kuchnia sie blyszczy posprzatana przez niego, po posilku. Moj Tato rowniez bardzo lubil gotowac i Mama nie miala nic przeciwko temu:)

Absolutnie nie przeszkadza mi partner chetny do pomocy w gotowaniu, czy w innych pracach domowych.

W dzisiejszych czasach musi sie dzielic obowiazki domowe, kobiety pracuja zawodowo i maja tak samo ograniczony czas na dom jak ich partnerzy.

No , ale mam nadzieje, ze Twoj chlop nie tylko zjada co ugotujesz? Pomaga moze w inny sposob? :)

• Autor: iwett Data: 2016-05-31 18:07:17

No i widzisz tingra .....temat - rzeka ......o mężu w kuchni
    A na pewno nie będzie kłótni tylko wspominki, wesołe zdarzenia i kuchenne rewolucje..
    Załóż post - może być wesoło.......  Pozdro

• Autor: tingra Data: 2016-05-31 20:02:26

Dlaczego ja? Zaloz Ty :)))

• Autor: Herbaciana Data: 2016-05-29 22:40:44

Dla mnie dobry człowiek to ten przez którego nikt nie płacze, a wszyscy których zna mają ochotę  uśmiechnąć się do niego.

• Autor: megi65 Data: 2016-05-31 20:06:27

Stomatolog. ....też laugh4

• Autor: tingra Data: 2016-05-31 20:07:48

Troche utopiczne :) Watpie w istnienie absolutnie dobrych ludzi, ktorzy przezyli cale zycie w ten sposob :)

• Autor: Herbaciana Data: 2016-06-01 07:51:51

Ale trzeba się starać być dobrym.

• Autor: Smosia Data: 2016-05-31 19:43:19

Są ludzie i ludziska, dobrzy i wręcz przeciwnie.
    Dobrzy nikogo nie krzywdzą, nawet wirtualnie, pomagają wszystkim potrzebującym i nie oczekują 'zapłaty'.
    Tylko wtedy musieliby wyzbyć się egoizmu, czasami nawet poświęcić dla innych - trudne zadanie, często niewykonalne.

Szperając w internecie wyczytałam coś takiego:
    Sir A. Hopkins - 'Kiedyś traktowałem wszystkich ludzi dobrze, teraz traktuję ich z wzajemnością.'

Już od dawna wcielam w życie powyższą zasadę, po swojemu (dla miłych i szczerych jestem równie miła, pozostałym odpłacam z nawiązką - dwu, trzykrotną whip).

Wybaczam bardzo dłuuuugo i powolutku, czasami zostawiam to 'wyższej instancji' (bo ja nie potrafię).
    Zemstę pozostawiam losowi ...
    Już nie nudzę, spadam do zajęć okołokuchennych.

Fajnego wieczoru, w miłym gronie życzę :))

• Autor: tingra Data: 2016-05-31 20:09:47

Czyli jestes normalnym czlowiekiem:)))

• Autor: Smosia Data: 2016-06-01 09:08:57

Powiedzmy, że jestem w miarę normalna.
    Zupełnie normalna byłam '2 koty temu' (obecnie mam 3 w domu i parę 'łazików wiejskich' w ogródku). Uwielbiam je wszystkie, ku zazdrości mojej suni :D

Miłego dnia życzę:)

• Autor: tingra Data: 2016-06-01 20:26:41

Dziekuje i Tobie milego :)

Pewnie koty tak maja :D Nie wiem, bo mam uczulenie na koty i posiadam tylko psa :))

Przejdź do pełnej wersji serwisu