Żarłoczki kochane, pomóżcie proszę w temacie, jak wyzej Chciałabym wypróbować rant, bo potrzebuję upiec biszkopt wyższy niż standardowa tortownica, ale nie wiem, jak sie do tego zabrać. Boję się, że ciasto wypłynie, kiedy tylko postawię rant na blasze i niczym go nie zabezpieczę. Jak zrobić dno z papieru do pieczenia, zeby ciasto nie wypłynęło? Gdzieś cos takiego widziałam, ale nie mogę znaleźć
Witam. Rant robi się w tortownicy czyli piecze się w tortownicy, której boki się podwyższa np. podwójnie złożonym papierem do pieczenia /robi się w formie "płotek"/.
Dzięki Chodziło mi raczej o "dorobienie" dna do obręczy, której średnicę mozna dowolnie regulować, ale Twój sposób tez jest jakimś pomysłem na przyszłośc
Żarłoczki kochane, pomóżcie proszę w temacie, jak wyzej Chciałabym wypróbować rant, bo potrzebuję upiec biszkopt wyższy niż standardowa tortownica, ale nie wiem, jak sie do tego zabrać. Boję się, że ciasto wypłynie, kiedy tylko postawię rant na blasze i niczym go nie zabezpieczę. Jak zrobić dno z papieru do pieczenia, zeby ciasto nie wypłynęło? Gdzieś cos takiego widziałam, ale nie mogę znaleźć
Witam. Rant robi się w tortownicy czyli piecze się w tortownicy, której boki się podwyższa np. podwójnie złożonym papierem do pieczenia /robi się w formie "płotek"/.
Dzięki Chodziło mi raczej o "dorobienie" dna do obręczy, której średnicę mozna dowolnie regulować, ale Twój sposób tez jest jakimś pomysłem na przyszłośc
Czesc, moze ten sposob Ci sie spodoba: https://www.youtube.com/watch?v=vykocB_AeaU , pozdrawiam
Super! Czegos takiego jeszcze nie widziałam! Trzeba bedzie wypróbować. Bardzo Ci dziękuję