Forum

Kuchenne porady

Jak piec w rancie?

  • Autor: bonieś Data: 2018-10-03 21:43:19

    Żarłoczki kochane, pomóżcie proszę w temacie, jak wyzej sick Chciałabym wypróbować rant, bo potrzebuję upiec biszkopt wyższy niż standardowa tortownica, ale nie wiem, jak sie do tego zabrać. Boję się, że ciasto wypłynie, kiedy tylko postawię rant na blasze i niczym go nie zabezpieczę. Jak zrobić dno z papieru do pieczenia, zeby ciasto nie wypłynęło? Gdzieś cos takiego widziałam, ale nie mogę znaleźć disappointed

  • Autor: alman Data: 2018-10-04 00:19:21

    Witam. Rant robi się w tortownicy czyli piecze się w tortownicy, której boki się podwyższa np. podwójnie złożonym papierem do pieczenia /robi się w formie "płotek"/.

  • Autor: bonieś Data: 2018-10-04 11:47:11

    Dzięki smiley2 Chodziło mi raczej o "dorobienie" dna do obręczy, której średnicę mozna dowolnie regulować, ale Twój sposób tez jest jakimś pomysłem na przyszłośc happy

  • Autor: stokrotka390 Data: 2018-10-04 17:08:10

    Czesc, moze ten sposob Ci sie spodoba: https://www.youtube.com/watch?v=vykocB_AeaU , pozdrawiam

  • Autor: bonieś Data: 2018-10-09 15:00:19

    Super! Czegos takiego jeszcze nie widziałam! Trzeba bedzie wypróbować. Bardzo Ci dziękuję happy2

Przejdź do pełnej wersji serwisu