Szykuję ognisko dla przyjaciół, będzie około 25 osób. Mam problem z menu, na razie wymyśliłam smalec z razowcem na przystawkę, ogórki małosolne i kiszone, do pieczenia będzie kiełbasa, do tego gar młodej kapusty, na deser biszkopt z truskawkami. Będą jakieś tam przekąski typu chipsy, paluszki, krakersy - do tych ostatnich może zrobię jakiś sos. Jak myślicie wystarczy czy może coś jeszcze? Może sałatkę, ale jaką? Pieczonek robić nie będę, nie mam odpowiednich garnków. Podpowiecie coś?
A gdzie ziemniaki ? Bez tego u mnie nie ma ognicha Też często palimy i wtedy owijam np. przyprawioną karkówke albo szaszłyki w kilka warstw folii amuniniowej i kłade na obrzeżach ogniska aby był gorąc no ale żeby sie nie spaliło. Np. pyszne są tak zrobione duże pieczarki nadziewane np. serem pleśniowym.
Szykuję ognisko dla przyjaciół, będzie około 25 osób. Mam problem z menu, na razie wymyśliłam smalec z razowcem na przystawkę, ogórki małosolne i kiszone, do pieczenia będzie kiełbasa, do tego gar młodej kapusty, na deser biszkopt z truskawkami. Będą jakieś tam przekąski typu chipsy, paluszki, krakersy - do tych ostatnich może zrobię jakiś sos. Jak myślicie wystarczy czy może coś jeszcze? Może sałatkę, ale jaką? Pieczonek robić nie będę, nie mam odpowiednich garnków. Podpowiecie coś?
A gdzie ziemniaki ? Bez tego u mnie nie ma ognicha
Też często palimy i wtedy owijam np. przyprawioną karkówke albo szaszłyki w kilka warstw folii amuniniowej i kłade na obrzeżach ogniska aby był gorąc no ale żeby sie nie spaliło.
Np. pyszne są tak zrobione duże pieczarki nadziewane np. serem pleśniowym.
Ja lubię sałatkę z sałaty lodowej z sosem vinaigrette