mam 1 głowę świńską i 2 ogony , planuję galaretę , ale z tej ilości wyjdzie tego wanna:) a nas jest dwoje , co zrobić z taką ilością wywaru ? gotujące do słoików i odwrócić ? Jakieś propozycje macie ?
Masz 1 cały ryj świnski czy połówke? Obojetne ....wytnij dla się policzek (policzki) rarytas a z reszty no nie wiem mało mięsa chyba , że coś dokupisz do galarety. U mnie to psy zeżerają reszki.
No bez jaj.........codziennie sobie nóżki tanie kupisz i tez bedzie galareta. Wytnij poliki i część mięsa a z ogonów? ........ A gdzie tam galarea? Daj psom ...nie bądz sknera :)
mam 1 głowę świńską i 2 ogony , planuję galaretę , ale z tej ilości wyjdzie tego wanna:) a nas jest dwoje , co zrobić z taką ilością wywaru ? gotujące do słoików i odwrócić ?
Jakieś propozycje macie ?
Masz 1 cały ryj świnski czy połówke? Obojetne ....wytnij dla się policzek (policzki) rarytas
a z reszty no nie wiem mało mięsa chyba , że coś dokupisz do galarety.
U mnie to psy zeżerają reszki.
ale to kupa galarety... co innego z tego wywaru zrobić ? mam 1 świński ryj i 2 ogony
No bez jaj.........codziennie sobie nóżki tanie kupisz i tez bedzie galareta.
Wytnij poliki i część mięsa a z ogonów? ........
A gdzie tam galarea?
Daj psom ...nie bądz sknera :)
psów nie mam... mam codziennie kupować nóżkę i robić galaretę? nierealne ... no i znudzi się
Z tego co wiem to z głowy to możesz zrobić salceson.
Ogony tez możesz obrać po ugotowaniu i dodać.
ooo, super, dziękuję, zrobię salceson:)
Kochanienka zobac na Wedliny domowe.
dobrze, idę patrzeć, dzięki za pomoc
A z uszów zrób chipsy
:)))
A musisz od razu z całosci gotowac nie mozesz zamrozic?
nie mam miejsca w zamrażarce:(((
A wyciełaś policzki?
tak, oczywiście :)
Iza na ogonach co niektorzy gotują kapuśniak a moze resztę mięsiwa powekuj w słoje ?
tak-zrobię kwaśnicę , galaretkę a resztę zawekuję, dziękuję wszystkim za pomoc
Pewnie już za późno, ale na ogonach można ugotować grochówkę. A łeb to albo salceson, albo na głowiznę w słoikach. Ja tak robię.
dziękuję, przyda się rada :)