Forum

Kuchenne porady

co zrobić z tego?

  • Autor: iza1 Data: 2016-10-08 18:36:00

    mam 1 głowę świńską i 2 ogony , planuję galaretę , ale z tej ilości wyjdzie tego wanna:) a nas jest dwoje , co zrobić z taką ilością wywaru ? gotujące do słoików i odwrócić ?
    Jakieś propozycje macie ?

  • Autor: iwett Data: 2016-10-08 18:47:48

    Masz 1 cały ryj świnski czy połówke?  Obojetne ....wytnij dla się policzek (policzki) rarytas
    a z reszty no nie wiem mało mięsa chyba , że coś dokupisz do galarety.
    U mnie to psy zeżerają reszki.

  • Autor: iza1 Data: 2016-10-08 18:52:32

    ale to kupa galarety... co innego z tego wywaru zrobić ? mam 1 świński ryj i 2 ogony

  • Autor: iwett Data: 2016-10-08 18:56:07

    No bez jaj.........codziennie sobie nóżki tanie kupisz i tez bedzie galareta.
    Wytnij poliki i część mięsa a z ogonów? ........
    A gdzie tam galarea?
    Daj psom ...nie bądz sknera :)

  • Autor: iza1 Data: 2016-10-08 19:02:54

    psów nie mam... mam codziennie kupować nóżkę i robić galaretę? nierealne ... no i znudzi się

  • Autor: iwett Data: 2016-10-08 19:41:51

    Z tego co wiem to z głowy to możesz zrobić salceson. 
    Ogony tez możesz obrać po ugotowaniu i dodać.

  • Autor: iza1 Data: 2016-10-08 19:49:06

    ooo, super, dziękuję, zrobię salceson:)

  • Autor: iwett Data: 2016-10-08 19:51:43

    Kochanienka zobac na Wedliny domowe.

  • Autor: iza1 Data: 2016-10-08 20:00:13

    dobrze, idę patrzeć, dzięki za pomoc

  • Autor: soraja Data: 2016-10-08 20:07:59

    A z uszów zrób chipsy laugh4

  • Autor: iza1 Data: 2016-10-08 20:18:25

    :)))

  • Autor: mggi63 Data: 2016-10-08 20:11:16

    A musisz od razu z całosci gotowac nie mozesz zamrozic?

  • Autor: iza1 Data: 2016-10-08 20:18:49

    nie mam miejsca w zamrażarce:(((

  • Autor: iwett Data: 2016-10-08 20:20:50

    A wyciełaś  policzki?

  • Autor: iza1 Data: 2016-10-08 20:39:57

    tak, oczywiście :)

  • Autor: mggi63 Data: 2016-10-09 08:33:44

    Iza na ogonach co niektorzy gotują kapuśniak a moze resztę mięsiwa powekuj w słoje ?

  • Autor: iza1 Data: 2016-10-09 12:00:12

    tak-zrobię kwaśnicę , galaretkę a resztę zawekuję, dziękuję wszystkim za pomoc

  • Autor: Monika09 Data: 2016-10-10 19:17:14

    Pewnie już za późno, ale na ogonach można ugotować grochówkę. A łeb to albo salceson, albo na głowiznę w słoikach. Ja tak robię.

  • Autor: iza1 Data: 2016-10-11 21:50:26

    dziękuję, przyda się rada :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu