Razem z dziewczynami z mojej klasy będę piekła torta na dzień chłopaka. Myślałam o takim z bitą śmietaną, serkiem mascarpone i owocami. Blaszkę mamy prostokątną z odpinany brzegiem. Mam problem z proporcjami produktów. Pomocy!!!
biszkopt był z 9 jaj, krem ze śmietany z czekoladą białą, do tego wiśnie... jeśli jesteś zainteresowana, daj znać, podeślę linka na priv a forma była 24x36 cm
Razem z dziewczynami z mojej klasy będę piekła torta na dzień chłopaka. Myślałam o takim z bitą śmietaną, serkiem mascarpone i owocami. Blaszkę mamy prostokątną z odpinany brzegiem. Mam problem z proporcjami produktów. Pomocy!!!
Większy, to jaki?
Podwoicie składniki 'normalnego (np. tortownica 24 cm - okrągła) i będzie ok, chyba że wystarczy 1 i 1/2 'bazy.
Powodzenia
Robiłam taki jak na zdjęciu
biszkopt był z 9 jaj, krem ze śmietany z czekoladą białą, do tego wiśnie... jeśli jesteś zainteresowana, daj znać, podeślę linka na priv
a forma była 24x36 cm
Zrobiłyśmy dwa blaty z 6 jajek każdy na prostokątnej blaszce . To było wczoraj. Dzisiaj konsumpcja. Mam nadzieję, że będzie dobry .
Bez problemu przeliczysz sobie składniki z dowolnego przepisu.
Przelicznik
Super ten przelicznik. Dziękuję