W przypadku ciasta - jak nie będzie pleśni - myślę, że możesz zużyć, te kilka dni nie zrobi mu różnicy, szczególnie, gdy było prawidłowo przechowywane."
Tak jak pisze Ekkore powinno być OK. Ja bym bez stresu użył. :)
Czasami mleko czy jogurty są ważne i tydzień po terminie - ja sprawdzam - wącham, patrzę czy nie mają pleśni, próbuję na czubku łyżeczki.
W przypadku ciasta - jak nie będzie pleśni - myślę, że możesz zużyć, te kilka dni nie zrobi mu różnicy, szczególnie, gdy było prawidłowo przechowywane.
Termin ważności ciasta filo upływa 21 listopada, czy mogę go użyć do wypieku 25 listopada?. Z góry dziękuję za odpowiedź.
MW
A co jest napisane na opakowaniu? "Należy spożyć do..." czy "Najlepiej spożyć przed..."?
Jest tylko data i po niej napis TN/ZR
"Wszystko zależy od kondycji produktu.
W przypadku ciasta - jak nie będzie pleśni - myślę, że możesz zużyć, te kilka dni nie zrobi mu różnicy, szczególnie, gdy było prawidłowo przechowywane."
Tak jak pisze Ekkore powinno być OK. Ja bym bez stresu użył. :)
Wszystko zależy od kondycji produktu.
Czasami mleko czy jogurty są ważne i tydzień po terminie - ja sprawdzam - wącham, patrzę czy nie mają pleśni, próbuję na czubku łyżeczki.
W przypadku ciasta - jak nie będzie pleśni - myślę, że możesz zużyć, te kilka dni nie zrobi mu różnicy, szczególnie, gdy było prawidłowo przechowywane.
Zamroż ciasto.
Czy ktoś z Was zamrażał ciasto filo, te płaty są bardzo cienkie nie porwą się po rozmrożeniu??
Z powodzeniem mozesz zamrozic.Ja mrozilam...........rozmrazalam w lodowce.Bylo ok!
Dziękuję, to dobra wiadomość :)