Forum

Kuchenne porady

mąka do rogalików ani-wiosenki

  • Autor: misiek_1 Data: 2015-12-25 12:49:18

    Witam Was i wszystkich fanów tych pysznych rogalików http://wielkiezarcie.com/recipes/30008666/opinions?page=1 ,mam pytanie jaka mąka jest do nich lepsza zwykła np.poznańska czy może tortowa? Do tej pory robiłam na zwykłej i zastanawiam się czy jest jakaś różnica.Jakie jest Wasze zdanie?

  • Autor: megi65 Data: 2015-12-25 13:14:24

    Jako nieustającą  fanka rogliczkow  Ani używam od lat jednej mąki do słodkości "Królowa Mąk" - mąka tortowa. A i ważne nigdy nie kupuje z Lidla  ani Biedronki. Niska jakość. jak się  poprawią to kupię.

  • Autor: misiek_1 Data: 2015-12-25 13:56:32

    Dziękuję Ci bardzo za szybką odpowiedź i życzę spokojnych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia:)

  • Autor: misiek_1 Data: 2015-12-25 14:34:54

    Dziękuję Ci bardzo za szybką odpowiedź i życzę spokojnych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia:)

  • Autor: misiek_1 Data: 2015-12-25 14:37:29

    Dziękuję Ci bardzo za szybką odpowiedź i życzę spokojnych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia:)

  • Autor: megi65 Data: 2015-12-26 00:42:44

    Och jak mi miło to drobnostka - ale nie trzeba mi potrójnie dziękować smug2

  • Autor: Wkn Data: 2015-12-29 21:58:09

    Potwierdzam tę jakość tescową, lidlową i biedronkową mąk - ostatnio skusiłam się na tortową z Biedronki i później nie byłam pewna, czy nie zdjęłam z półki krupczatki, tak fatalną miała ta tortowa fakturę i kolor :(

  • Autor: Smosia Data: 2015-12-30 08:44:37

    Mogę polecić mąki: 'Królowa mąk', Basia '405' i Reva '450' (500-ka poznańska też jest dobra, ale raczej do pierogów). Ta ostatnia do kupienia w Intermarche.

Przejdź do pełnej wersji serwisu