Forum

Kuchenne porady

Czy można piec banany ?

• Autor: Ave Data: 2004-01-16 11:52:44

W nawiązaniu do mojego wcześniejszego pytania o pieczone jabłko chciałabym wnieśc poprawkę do daty: dzisiaj tzn 16.02. a nie 10.02. (ta klawiatura, eh) i dodatkowo zapytać, czy można w piekarniku piec również banany i w jakim czasie, żeby się nie rozpłynęły.
    Serdecznie pozdrawiam.

• Autor: Puma Data: 2004-01-16 14:30:42

Nie mam pojęcia o pieczeniu bananów ale sama kiedyś w mikrofali próbowałam to nie polecam !!! bleee
    Wiem natomiast że można babany smażyć na patelni na wolnym ogniu w cukrze i alkocholu ( rum lub wino)
    :))))

• Autor: Wkn Data: 2004-01-17 19:01:43

Użytkownik Puma napisał w wiadomości:
    > Nie mam pojęcia o pieczeniu bananów ale sama kiedyś w mikrofali próbowałam to
    > nie polecam !!! bleee
    > Wiem natomiast że można babany smażyć na patelni na wolnym ogniu w cukrze i
    > alkocholu ( rum lub wino)
    > :))))

Mnie również nie smakowały banany przygotowane w mikrofalówce. Ponieważ jednak doskonale smakują upieczone na grillu (przepis na stronie w potrawach z grilla), powinny udać się również w piekarniku. Spróbuję je zrobić i dam znać, jak wyszły. Położę je na folii aluminiowej i upiekę w niezbyt wysokiej temperaturze, aż ściemnieją. Zobaczymy, czy będą smakować podobnie jak z grilla. Podam oczywiście z rozpuszczoną mleczną czekoladą i ajerkoniakiem, może też z rodzynkami moczonymi w alkoholu.

pozdrawiam
    Wkn

• Autor: Puma Data: 2004-01-17 19:23:44

Użytkownik wkn napisał w wiadomości:
    > Użytkownik Puma napisał w wiadomości:
    > > Nie mam pojęcia o pieczeniu bananów ale sama kiedyś w mikrofali próbowałam
    > to
    > > nie polecam !!! bleee
    > > Wiem natomiast że można babany smażyć na patelni na wolnym ogniu w cukrze
    > i
    > > alkocholu ( rum lub wino)
    > > :))))
    >
    > Mnie również nie smakowały banany przygotowane w mikrofalówce. Ponieważ jednak
    > doskonale smakują upieczone na grillu (przepis na stronie w potrawach z
    > grilla), powinny udać się również w piekarniku. Spróbuję je zrobić i dam znać,
    > jak wyszły. Położę je na folii aluminiowej i upiekę w niezbyt wysokiej
    > temperaturze, aż ściemnieją. Zobaczymy, czy będą smakować podobnie jak z
    > grilla. Podam oczywiście z rozpuszczoną mleczną czekoladą i ajerkoniakiem,
    > może też z rodzynkami moczonymi w alkoholu.
    >
    > pozdrawiam
    > Wkn

• Autor: Puma Data: 2004-01-17 19:25:31

Zapowiada się mniam, mniam
    Napisz jak wyszło a ja później zrobię też ;)))

Sorry za byka w wyrazie alkohol :(((
    Pozdrówka :)

• Autor: Ave Data: 2004-01-19 10:42:48

Serdeczne dzieki Wkn za odzew. Bedę czekać na rezult eksperymentu "bananowego". Pozdrówka.Ave

• Autor: pantera77 Data: 2004-01-19 15:06:20

Użytkownik Ave napisał w wiadomości:
    > W nawiązaniu do mojego wcześniejszego pytania o pieczone jabłko chciałabym
    > wnieśc poprawkę do daty: dzisiaj tzn 16.02. a nie 10.02. (ta klawiatura, eh) i
    > dodatkowo zapytać, czy można w piekarniku piec również banany i w jakim
    > czasie, żeby się nie rozpłynęły.
    > Serdecznie pozdrawiam.
    Najlepsze są na ruszcie ok 15 min zerwać kawałek i wydrążyć troszkę miąższu i wlać ajerkoniaku boomba

• Autor: Grażynka Kozińska Data: 2004-01-24 23:40:39

Użytkownik pantera77 napisał w wiadomości:
    > Użytkownik Ave napisał w wiadomości:
    > > W nawiązaniu do mojego wcześniejszego pytania o pieczone jabłko chciałabym
    > > wnieśc poprawkę do daty: dzisiaj tzn 16.02. a nie 10.02. (ta klawiatura, eh)
    > i
    > > dodatkowo zapytać, czy można w piekarniku piec również banany i w jakim
    > > czasie, żeby się nie rozpłynęły.
    > > Serdecznie pozdrawiam.
    > Najlepsze są na ruszcie ok 15 min zerwać kawałek i wydrążyć troszkę miąższu i
    > wlać ajerkoniaku boomba
    Banany można też smażyć na patelni obok np kotletów saute.

• Autor: Edwars Data: 2004-02-17 22:05:10

• Autor: cycek1 Data: 2004-06-10 19:25:35

Daj spokój z tymi kotletami do jasnej cholery!

• Autor: Edwars Data: 2005-05-05 23:58:38

Użytkownik cycek1 napisał w wiadomości:
    > Daj spokój z tymi kotletami do jasnej cholery!

Bo co?

Przejdź do pełnej wersji serwisu