Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka aby były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to było...Będę zatem wdzięczna za poradę...
Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
> Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka aby
> były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to było...Będę
> zatem wdzięczna za poradę...
Użytkownik mic_20003 napisał w wiadomości:
> Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
> > Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka
> aby
> > były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to
> było...Będę
> > zatem wdzięczna za poradę...
>
> nie tłuc jej tłuczkiem! :)
To nie było miłe- szkoda ze nie wszyscy traktują na poważnie forum! Jak nie wiesz to sie proszę nie wypowiadaj. Pytanie kierowałam do osób, dla których gotownie to pasja a nie sposobność do ponabijania się z czyjejś niewiedzy,bądz braku doświadczenia.
Mam nadzieję ze uda mi się jednak dowiedzieć od kogoś jak zrobić piers z kurczaka, która jest soczysta i aromatyczna na różne sposoby.
Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
> Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka aby
> były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to było...Będę
> zatem wdzięczna za poradę...
Ja np. smażę piersi w panierce,
mąka,jajko, bułka tarta i są soczyste :))) na wierzch można jeszcze plaster sera żółtego położyć.
Pozdrawiam :))
Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
> Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka aby
> były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to było...Będę
> zatem wdzięczna za poradę...
Ja panieruję,ale tylko w panierce z firmy,,CYKORIA",a jeżeli nie mogę kupić(różnie to z tym bywa),to robię ją sama:bułka tarta+przyprawa do pieczonego kurczaka.Mieszam to w pudełku i panierka gotowa.A pierś rozkrajam na 3 części i nie używam ani jajek ani nic innego.Poprostu w tej mieszance obtaczam mięso i krótko,ale mocno smażę.Jest chrupiące i bardzo soczyste.
Użytkownik malwis19 napisał w wiadomości:
> Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
> > Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka
> aby
> > były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to
> było...Będę
> > zatem wdzięczna za poradę...
>
> Ja panieruję,ale tylko w panierce z firmy,,CYKORIA",a jeżeli nie mogę
> kupić(różnie to z tym bywa),to robię ją sama:bułka tarta+przyprawa do
> pieczonego kurczaka.Mieszam to w pudełku i panierka gotowa.A pierś rozkrajam
> na 3 części i nie używam ani jajek ani nic innego.Poprostu w tej mieszance
> obtaczam mięso i krótko,ale mocno smażę.Jest chrupiące i bardzo soczyste.
Zyglis. Ja zaproponuję swój przepis: piersi kurczaka po umyciu i wysuszeniu obficie skropić sokiem z cytryny, przelożyć do miski przykryć i odstawić do lodówki na + - 2 godz., poczym osuszyć je i doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na patelnię z rozgrzanym tluszczem ( koniecznie oliwa + masło). Po zrumienieniu jednej strony odwróćić i na upieczoną stronę polożyć plaster gotowanej szynki wielkości sznycla a na szynkę plaster sera żółtego może być Gołda lub inny w miare ostry. Patelnię przykryć i dosmażyć nieupieczoną stronę. Przed podaniem sznycle ozdobić plasterkiem pomidora i cząstką cytryny. Podawać można z żiemniakami lub z frytkami i ewent.żielonym groszkiem. Zyczę smacznego
Przepis nie jest mego autorstwa Znalazłem go dawno już w jakimś czasopiśmie i wielokrotnie wyprobowałem, polecam
Moj namiar bajka50@plusnet.pl
. iUżytkownik zyglis napisał w wiadomości:
> Użytkownik malwis19 napisał w wiadomości:
> > Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
> > > Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka
> > aby
> > > były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to
> > było...Będę
> > > zatem wdzięczna za poradę...
> >
> > Ja panieruję,ale tylko w panierce z firmy,,CYKORIA",a jeżeli nie mogę
> > kupić(różnie to z tym bywa),to robię ją sama:bułka tarta+przyprawa> rozkrajam
> > na 3 części i nie używam ani jajek ani nic innego.Poprostu w tej mieszance
> > obtaczam mięso i krótko,ale mocno smażę.Jest chrupiące i bardzo soczyste.
>
> Zyglis. Ja zaproponuję swój przepis: piersi kurczaka po umyciu i wysuszeniu
> obficie skropić sokiem z cytryny, przelożyć do miski przykryć i odstawić do
> lodówki na + - 2 godz., poczym osuszyć je i doprawić solą i pieprzem.
> Przełożyć na patelnię z rozgrzanym tluszczem ( koniecznie oliwa + masło). Po
> zrumienieniu jednej strony odwróćić i na upieczoną stronę polożyć plaster
> gotowanej szynki wielkości sznycla a na szynkę plaster sera żółtego może być
> Gołda lub inny w miare ostry. Patelnię przykryć i dosmażyć nieupieczoną
> stronę. Przed podaniem sznycle ozdobić plasterkiem pomidora i cząstką cytryny.
> Podawać można z żiemniakami lub z frytkami i ewent.żielonym groszkiem. Zyczę
> smacznego
> Przepis nie jest mego autorstwa Znalazłem go dawno już w jakimś czasopiśmie i
> wielokrotnie wyprobowałem, polecam
> Moj namiar bajka50@plusnet.pl
zyglis. Przepraszam ale zapomniałem napisać że sznyle należy oczywiście panierować w jajku i bułce.
Piersi z kurczaka posolić natrzeć rozmarynem. Odstawić na 15 min. Na patelni rozgrzac oliwę ( na dużym ogniu) smażyć po 2 min z jednej i drugiej strony, Zmieniszyc gaz i dosmażyć. Resztę. Tak przygotowanego kurczaka jadłam we włoszech. Kurczaj jest soczysty i pyszny. Tak samo możesz zrobić z tymiankiem
Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka aby były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to było...Będę zatem wdzięczna za poradę...
Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
> Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka aby
> były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to było...Będę
> zatem wdzięczna za poradę...
nie tłuc jej tłuczkiem! :)
Użytkownik mic_20003 napisał w wiadomości:
> Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
> > Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka
> aby
> > były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to
> było...Będę
> > zatem wdzięczna za poradę...
>
> nie tłuc jej tłuczkiem! :)
To nie było miłe- szkoda ze nie wszyscy traktują na poważnie forum! Jak nie wiesz to sie proszę nie wypowiadaj. Pytanie kierowałam do osób, dla których gotownie to pasja a nie sposobność do ponabijania się z czyjejś niewiedzy,bądz braku doświadczenia.
Mam nadzieję ze uda mi się jednak dowiedzieć od kogoś jak zrobić piers z kurczaka, która jest soczysta i aromatyczna na różne sposoby.
Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
> Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka aby
> były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to było...Będę
> zatem wdzięczna za poradę...
Ja np. smażę piersi w panierce,
mąka,jajko, bułka tarta i są soczyste :))) na wierzch można jeszcze plaster sera żółtego położyć.
Pozdrawiam :))
Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
> Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka aby
> były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to było...Będę
> zatem wdzięczna za poradę...
Ja panieruję,ale tylko w panierce z firmy,,CYKORIA",a jeżeli nie mogę kupić(różnie to z tym bywa),to robię ją sama:bułka tarta+przyprawa do pieczonego kurczaka.Mieszam to w pudełku i panierka gotowa.A pierś rozkrajam na 3 części i nie używam ani jajek ani nic innego.Poprostu w tej mieszance obtaczam mięso i krótko,ale mocno smażę.Jest chrupiące i bardzo soczyste.
Użytkownik malwis19 napisał w wiadomości:
> Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
> > Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka
> aby
> > były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to
> było...Będę
> > zatem wdzięczna za poradę...
>
> Ja panieruję,ale tylko w panierce z firmy,,CYKORIA",a jeżeli nie mogę
> kupić(różnie to z tym bywa),to robię ją sama:bułka tarta+przyprawa do
> pieczonego kurczaka.Mieszam to w pudełku i panierka gotowa.A pierś rozkrajam
> na 3 części i nie używam ani jajek ani nic innego.Poprostu w tej mieszance
> obtaczam mięso i krótko,ale mocno smażę.Jest chrupiące i bardzo soczyste.
Zyglis. Ja zaproponuję swój przepis: piersi kurczaka po umyciu i wysuszeniu obficie skropić sokiem z cytryny, przelożyć do miski przykryć i odstawić do lodówki na + - 2 godz., poczym osuszyć je i doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na patelnię z rozgrzanym tluszczem ( koniecznie oliwa + masło). Po zrumienieniu jednej strony odwróćić i na upieczoną stronę polożyć plaster gotowanej szynki wielkości sznycla a na szynkę plaster sera żółtego może być Gołda lub inny w miare ostry. Patelnię przykryć i dosmażyć nieupieczoną stronę. Przed podaniem sznycle ozdobić plasterkiem pomidora i cząstką cytryny. Podawać można z żiemniakami lub z frytkami i ewent.żielonym groszkiem. Zyczę smacznego
Przepis nie jest mego autorstwa Znalazłem go dawno już w jakimś czasopiśmie i wielokrotnie wyprobowałem, polecam
Moj namiar bajka50@plusnet.pl
. iUżytkownik zyglis napisał w wiadomości:
> Użytkownik malwis19 napisał w wiadomości:
> > Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
> > > Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka
> > aby
> > > były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to
> > było...Będę
> > > zatem wdzięczna za poradę...
> >
> > Ja panieruję,ale tylko w panierce z firmy,,CYKORIA",a jeżeli nie mogę
> > kupić(różnie to z tym bywa),to robię ją sama:bułka tarta+przyprawa> rozkrajam
> > na 3 części i nie używam ani jajek ani nic innego.Poprostu w tej mieszance
> > obtaczam mięso i krótko,ale mocno smażę.Jest chrupiące i bardzo soczyste.
>
> Zyglis. Ja zaproponuję swój przepis: piersi kurczaka po umyciu i wysuszeniu
> obficie skropić sokiem z cytryny, przelożyć do miski przykryć i odstawić do
> lodówki na + - 2 godz., poczym osuszyć je i doprawić solą i pieprzem.
> Przełożyć na patelnię z rozgrzanym tluszczem ( koniecznie oliwa + masło). Po
> zrumienieniu jednej strony odwróćić i na upieczoną stronę polożyć plaster
> gotowanej szynki wielkości sznycla a na szynkę plaster sera żółtego może być
> Gołda lub inny w miare ostry. Patelnię przykryć i dosmażyć nieupieczoną
> stronę. Przed podaniem sznycle ozdobić plasterkiem pomidora i cząstką cytryny.
> Podawać można z żiemniakami lub z frytkami i ewent.żielonym groszkiem. Zyczę
> smacznego
> Przepis nie jest mego autorstwa Znalazłem go dawno już w jakimś czasopiśmie i
> wielokrotnie wyprobowałem, polecam
> Moj namiar bajka50@plusnet.pl
zyglis. Przepraszam ale zapomniałem napisać że sznyle należy oczywiście panierować w jajku i bułce.
Piersi z kurczaka posolić natrzeć rozmarynem. Odstawić na 15 min. Na patelni rozgrzac oliwę ( na dużym ogniu) smażyć po 2 min z jednej i drugiej strony, Zmieniszyc gaz i dosmażyć. Resztę. Tak przygotowanego kurczaka jadłam we włoszech. Kurczaj jest soczysty i pyszny. Tak samo możesz zrobić z tymiankiem
Hehehe aggusia,spóźniłaś się z odpowiedzią o 9 lat
No bo mi sie dziś coś popiertoliło i widziałam posty od 2004 roku, jako blondynka ponaciskałam wszystko co możliwe i naszczęście jest już ok