Forum

Kuchenne porady

Kurczak-soczysty-help

  • Autor: czar2na Data: 2004-01-19 16:56:43

    Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka aby były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to było...Będę zatem wdzięczna za poradę...

  • Autor: mic_20003 Data: 2004-01-25 20:04:45

    Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
    > Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka aby
    > były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to było...Będę
    > zatem wdzięczna za poradę...

    nie tłuc jej tłuczkiem! :)

  • Autor: czar2na Data: 2004-01-26 13:26:15

    Użytkownik mic_20003 napisał w wiadomości:
    > Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
    > > Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka
    > aby
    > > były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to
    > było...Będę
    > > zatem wdzięczna za poradę...
    >
    > nie tłuc jej tłuczkiem! :)

    To nie było miłe- szkoda ze nie wszyscy traktują na poważnie forum! Jak nie wiesz to sie proszę nie wypowiadaj. Pytanie kierowałam do osób, dla których gotownie to pasja a nie sposobność do ponabijania się z czyjejś niewiedzy,bądz braku doświadczenia.
    Mam nadzieję ze uda mi się jednak dowiedzieć od kogoś jak zrobić piers z kurczaka, która jest soczysta i aromatyczna na różne sposoby.

  • Autor: Edwars Data: 2004-02-17 22:22:03

  • Autor: Puma Data: 2004-01-29 10:47:29

    Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
    > Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka aby
    > były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to było...Będę
    > zatem wdzięczna za poradę...


    Ja np. smażę piersi w panierce,
    mąka,jajko, bułka tarta i są soczyste :))) na wierzch można jeszcze plaster sera żółtego położyć.
    Pozdrawiam :))

  • Autor: malwis19 Data: 2004-02-18 20:37:43

    Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
    > Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka aby
    > były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to było...Będę
    > zatem wdzięczna za poradę...

    Ja panieruję,ale tylko w panierce z firmy,,CYKORIA",a jeżeli nie mogę kupić(różnie to z tym bywa),to robię ją sama:bułka tarta+przyprawa do pieczonego kurczaka.Mieszam to w pudełku i panierka gotowa.A pierś rozkrajam na 3 części i nie używam ani jajek ani nic innego.Poprostu w tej mieszance obtaczam mięso i krótko,ale mocno smażę.Jest chrupiące i bardzo soczyste.

  • Autor: zyglis Data: 2004-02-20 22:07:12

    Użytkownik malwis19 napisał w wiadomości:
    > Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
    > > Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka
    > aby
    > > były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to
    > było...Będę
    > > zatem wdzięczna za poradę...
    >
    > Ja panieruję,ale tylko w panierce z firmy,,CYKORIA",a jeżeli nie mogę
    > kupić(różnie to z tym bywa),to robię ją sama:bułka tarta+przyprawa do
    > pieczonego kurczaka.Mieszam to w pudełku i panierka gotowa.A pierś rozkrajam
    > na 3 części i nie używam ani jajek ani nic innego.Poprostu w tej mieszance
    > obtaczam mięso i krótko,ale mocno smażę.Jest chrupiące i bardzo soczyste.

    Zyglis. Ja zaproponuję swój przepis: piersi kurczaka po umyciu i wysuszeniu obficie skropić sokiem z cytryny, przelożyć do miski przykryć i odstawić do lodówki na + - 2 godz., poczym osuszyć je i doprawić solą i pieprzem. Przełożyć na patelnię z rozgrzanym tluszczem ( koniecznie oliwa + masło). Po zrumienieniu jednej strony odwróćić i na upieczoną stronę polożyć plaster gotowanej szynki wielkości sznycla a na szynkę plaster sera żółtego może być Gołda lub inny w miare ostry. Patelnię przykryć i dosmażyć nieupieczoną stronę. Przed podaniem sznycle ozdobić plasterkiem pomidora i cząstką cytryny. Podawać można z żiemniakami lub z frytkami i ewent.żielonym groszkiem. Zyczę smacznego
    Przepis nie jest mego autorstwa Znalazłem go dawno już w jakimś czasopiśmie i wielokrotnie wyprobowałem, polecam
    Moj namiar bajka50@plusnet.pl

  • Autor: zyglis Data: 2004-02-20 22:12:26

    . iUżytkownik zyglis napisał w wiadomości:
    > Użytkownik malwis19 napisał w wiadomości:
    > > Użytkownik czar2na napisał w wiadomości:
    > > > Gdzies na waszej stronce czytałam jak przygotowywac np piersi z kurczaka
    > > aby
    > > > były bardziej soczyste..Coś o sokach itd... Nie pamietam gdzie to
    > > było...Będę
    > > > zatem wdzięczna za poradę...
    > >
    > > Ja panieruję,ale tylko w panierce z firmy,,CYKORIA",a jeżeli nie mogę
    > > kupić(różnie to z tym bywa),to robię ją sama:bułka tarta+przyprawa> rozkrajam
    > > na 3 części i nie używam ani jajek ani nic innego.Poprostu w tej mieszance
    > > obtaczam mięso i krótko,ale mocno smażę.Jest chrupiące i bardzo soczyste.
    >
    > Zyglis. Ja zaproponuję swój przepis: piersi kurczaka po umyciu i wysuszeniu
    > obficie skropić sokiem z cytryny, przelożyć do miski przykryć i odstawić do
    > lodówki na + - 2 godz., poczym osuszyć je i doprawić solą i pieprzem.
    > Przełożyć na patelnię z rozgrzanym tluszczem ( koniecznie oliwa + masło). Po
    > zrumienieniu jednej strony odwróćić i na upieczoną stronę polożyć plaster
    > gotowanej szynki wielkości sznycla a na szynkę plaster sera żółtego może być
    > Gołda lub inny w miare ostry. Patelnię przykryć i dosmażyć nieupieczoną
    > stronę. Przed podaniem sznycle ozdobić plasterkiem pomidora i cząstką cytryny.
    > Podawać można z żiemniakami lub z frytkami i ewent.żielonym groszkiem. Zyczę
    > smacznego
    > Przepis nie jest mego autorstwa Znalazłem go dawno już w jakimś czasopiśmie i
    > wielokrotnie wyprobowałem, polecam
    > Moj namiar bajka50@plusnet.pl

    zyglis. Przepraszam ale zapomniałem napisać że sznyle należy oczywiście panierować w jajku i bułce.

  • Autor: aggusia35 Data: 2013-08-05 12:07:39

    Piersi z kurczaka posolić natrzeć rozmarynem. Odstawić na 15 min. Na patelni rozgrzac oliwę ( na dużym ogniu) smażyć po 2 min z jednej i drugiej strony, Zmieniszyc gaz i dosmażyć. Resztę. Tak przygotowanego kurczaka jadłam we włoszech. Kurczaj jest soczysty i pyszny. Tak samo możesz zrobić z tymiankiem

  • Autor: mggi63 Data: 2013-08-05 20:17:07

    Hehehe aggusia,spóźniłaś się z odpowiedzią o 9 lat

  • Autor: aggusia35 Data: 2013-08-05 20:26:03

    No bo mi sie dziś coś popiertoliło i widziałam posty od 2004 roku, jako blondynka ponaciskałam wszystko co możliwe i naszczęście jest już ok

Przejdź do pełnej wersji serwisu