Po włożeniu pieczarek do słoików i zalaniu kwaśną zalewą i oczywiście zagotowaniu słoików pieczarki ciemnieją i wyglądają nieapetycznie. co zrobić by były białe jak w słoikach na pólkach sklepowych?
Użytkownik jabol napisał w wiadomości:
> Po włożeniu pieczarek do słoików i zalaniu kwaśną zalewą i oczywiście
> zagotowaniu słoików pieczarki ciemnieją i wyglądają nieapetycznie. co zrobić
> by były białe jak w słoikach na pólkach sklepowych?
Myślę, że trzeba je przed włożeniem do słoików krótko obgotować.
Po włożeniu pieczarek do słoików i zalaniu kwaśną zalewą i oczywiście zagotowaniu słoików pieczarki ciemnieją i wyglądają nieapetycznie. co zrobić by były białe jak w słoikach na pólkach sklepowych?
Użytkownik jabol napisał w wiadomości:
> Po włożeniu pieczarek do słoików i zalaniu kwaśną zalewą i oczywiście
> zagotowaniu słoików pieczarki ciemnieją i wyglądają nieapetycznie. co zrobić
> by były białe jak w słoikach na pólkach sklepowych?
Myślę, że trzeba je przed włożeniem do słoików krótko obgotować.