Użytkownik malwis19 napisał w wiadomości:
> Użytkownik jendrek napisał w wiadomości:
> > Może ktoś ma przepis na ciasto do kurczaka w sosie słodkokwaśnym.
>
>
> Polecam świetną stronkę,są tam różne przepisy i nie tylko
> http://www.kuchniachinska.pl/
> miłego szukania
3)
1 mała cebula (w kostkę)
1 papryka (najlepiej czerwona) (w zapałki)
2-4 marchewki (w zapałki)
4)
sos słodko kwaśny
0.25 l wywaru z warzyw - może być z kostki
5) 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
6) 2-3 łyżki sosu sojowego
7) 4 płatki ananasa z puszki (w małe cząstki)
ewentualnie 2-3 łyżki octu + sok z ananasa z puszki (będzie więcej sosu)
1 łyżeczka curry, pieprze, chili (proszek)
1) zalać wymieszanym i rozbełtanym 2) i smażyć na gorącym oleju, aż
patelnia będize sucha, a mięco będzie w atrakcyjnej brązowawej skorupce.
Mięso odłożyć na talerz, na woka wyczyścić.
Wlać tłuszcz + 3), 4), 5), 6), 7). Gotować aż marchewka będzie miękka i
dodać mięso, by się zagrzało.Podawać z ryżem.
Może ktoś ma przepis na ciasto do kurczaka w sosie słodkokwaśnym.
Użytkownik jendrek napisał w wiadomości:
> Może ktoś ma przepis na ciasto do kurczaka w sosie słodkokwaśnym.
Polecam świetną stronkę,są tam różne przepisy i nie tylko
http://www.kuchniachinska.pl/
miłego szukania
Użytkownik malwis19 napisał w wiadomości:
> Użytkownik jendrek napisał w wiadomości:
> > Może ktoś ma przepis na ciasto do kurczaka w sosie słodkokwaśnym.
>
>
> Polecam świetną stronkę,są tam różne przepisy i nie tylko
> http://www.kuchniachinska.pl/
> miłego szukania
Hej,to jeszcze raz ja!
Może spróbuj tez to:
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
1)
1 podwójna pierś kurczaka pokrojona w kostkę
sól, pieprz
oliwa
2)
1 jajko
2 łyżki stołowe skrobii kukurydzianej
4 łyżki oleju sezamowego
3)
1 mała cebula (w kostkę)
1 papryka (najlepiej czerwona) (w zapałki)
2-4 marchewki (w zapałki)
4)
sos słodko kwaśny
0.25 l wywaru z warzyw - może być z kostki
5) 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
6) 2-3 łyżki sosu sojowego
7) 4 płatki ananasa z puszki (w małe cząstki)
ewentualnie 2-3 łyżki octu + sok z ananasa z puszki (będzie więcej sosu)
1 łyżeczka curry, pieprze, chili (proszek)
1) zalać wymieszanym i rozbełtanym 2) i smażyć na gorącym oleju, aż
patelnia będize sucha, a mięco będzie w atrakcyjnej brązowawej skorupce.
Mięso odłożyć na talerz, na woka wyczyścić.
Wlać tłuszcz + 3), 4), 5), 6), 7). Gotować aż marchewka będzie miękka i
dodać mięso, by się zagrzało.Podawać z ryżem.
przepis zapożyczony z Wirtualnej Kuchni.