Forum

Kuchenne porady

Poszukiwania przepisu

  • Autor: Aga*26 Data: 2004-03-24 13:28:34

    Pilnie poszukuje przepisu na bogracz, RATUJCIE !!!

  • Autor: bahus Data: 2004-03-24 22:09:59

    Użytkownik Aga*26 napisał w wiadomości:
    > Pilnie poszukuje przepisu na bogracz, RATUJCIE !!!

    oto linki:
    http://www.mniammniam.pl/pu.php?p=2291
    http://www.mniammniam.pl/pu.php?p=482
    http://www.mniammniam.pl/pu.php?p=474

  • Autor: malwis19 Data: 2004-03-25 08:04:49

    Użytkownik Aga*26 napisał w wiadomości:
    > Pilnie poszukuje przepisu na bogracz, RATUJCIE !!!


    BOGRACZ czyli węgierska zupa gulaszowa /bruno 17.06.2003/

    -kilka różnych gatunków mięsa ale nie musi być najpiękniejsze - wołowego,
    wieprzowego, może byc drób czy baranina. Razem ok. kilograma; drobno pokrojone
    w małą kostkę (jeść się przecież będzie łyżką, a nie nożem i widelcem) - 3 duże
    cebule - 3 papryki - 2 ziemniaki - 3-4 ząbki czosnku pokrojone w bardzo duże
    kawały (można więcej :))) - fasolka z puszki (ja lubię jasia, ale może być
    drobna, albo kolorowa)
    - Przyprawy : sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek,
    tymianek, może byc pasta paprykowa, przecier pomidorowy (lub pomidory) ziarna
    gorczycy, kolendry - według uznania.
    ******
    Mięso osmażyć na oleju lub smalcu, a jak będzie brązowe, to wsypać pokrojoną
    cebulę, smażyć na złoto, dodać paprykę pokrojoną w słupki, jak wszystko
    zacznie smacznie pachnieć, wsypać pokrojone pyry, fasolę i resztę przypraw, po
    chwili wlać tyle wody, żeby powstała zupa, ale gęsta. Jeśli gotujesz w
    szybkowarze - ok. 1 godziny, w normalnym garnku 2,5. Do zamrażania nie rób
    zasmażki, zrobisz ją jak będziesz odgrzewać, ja wtedy zamiast niej robię
    drobne kluski kładzione.
    Przepis skopiowany z gazeta.pl

  • Autor: kaswr Data: 2004-03-27 16:53:43

    Najlepiej mięso jak na gulasz, podsmażyć z cebulką, jak wytwozy sie woda to zmniejszyć gaz, po odparowaniu wody dodać trochę przegotowanej ciepłej wody i dusić, przyprawić: jarzynka, chilli, pieprz, słodka papryka w proszku, dusić i co jakiś czas dolewać trochę wody, nie można za dużo wlewać, tylko małymi porcjami, po pół godzinie dodać najlepiej mrożoną sałatkę meksykańska, i drobno pokrojone ziemniaki, można dodać pieczarki, wszystko dusić przeszło godzinę aż mięso będzie miękkie, na koniec zrobić zakłutkę z mąki, i smietany. Polecam.

  • Autor: Fallow deer Data: 2004-04-01 10:29:05

    Użytkownik Aga*26 napisał w wiadomości:
    > Pilnie poszukuje przepisu na bogracz, RATUJCIE !!!
    Mięso gulaszowe zrumienić na smalcu,dołozyc cebulę pokrojoną niezbyt drobno, pokrojoną ostrą paprykę konserwową, czosnek, marchew, mieloną słodką paprykę, pieprz, sól i koniecznie 1/2-1 łyżeczki mielonego kminku. Podlać wodą lub bulionem i dusić. Po ok.15-20 min. dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i dlej dusić. Kiedy wszystko jest miękkie dolać ok 200 ml. zalewy z papryki konserwowej lub innego "kwasu"(nada zupie żywszego smaczku - nie będzie mdła)i razem zagotować. Do zupy koniecznie dodać kluseczki kładzione lub lane. W najgorszym wypadku gotowe zacierki.
    Przepraszam, ale proporcji nie podam - robie na oko, smak i węch:)

  • Autor: Aga*26 Data: 2004-04-14 14:33:59

    Użytkownik Aga*26 napisał w wiadomości:
    > Pilnie poszukuje przepisu na bogracz, RATUJCIE !!!
    Wszystkim baaaaaardzo dziękuję za przepisy. A może by tak umieścić któryś z Waszych przepisów w Przepisach??

  • Autor: Agnelina Data: 2012-03-10 12:21:35

    http://wielkiezarcie.com/search.php?query=bogracz&search=Szukaj

    Dopisano 12-03-10 12:42:31:

    Trochę się spóźniłam z pomocą hihihihi

  • Autor: makusia Data: 2012-03-10 20:03:05

    http://wielkiezarcie.com/search.php?query=bogracz&search=SzukajDopisano
    12-03-10 12:42:31:Trochę się spóźniłam z pomocą hihihihi

    Prawie 8 lat

Przejdź do pełnej wersji serwisu