Użytkownik pdamian napisał w wiadomości:
> 2 łyżki masła i 2 łyżki mąki przyrumienić w rondelku, dodać 1-2 szklanki rosołu z kurczaka ,musi być dosyć gęsty sos potem dodaję śmietanę wymieszaną z samym żółtkiem .Doprawiam solą, odrabiną cukru i sokiem z cytryny. sos ma chatrakterystyczny słodko kwaśny smak. Niektórzy dodają sparzone rodzynki lub agrest z kompotu. Smacznego
Użytkownik pdamian napisał w wiadomości:
> 2 łyżki masła i 2 łyżki mąki przyrumienić w rondelku, dodać 1-2 szklanki rosołu z kurczaka ,musi być dosyć gęsty sos potem dodaję śmietanę wymieszaną z samym żółtkiem .Doprawiam solą, odrabiną cukru i sokiem z cytryny. sos ma chatrakterystyczny słodko kwaśny smak. Niektórzy dodają sparzone rodzynki lub agrest z kompotu. Smacznego