Forum

Kuchenne porady

Plaster wędliny zwija się w rulonik, faszeruje i zalewa żelatyną...

  • Autor: Animozja Data: 2004-05-24 11:38:10

    No właśnie - czym faszeruje?

    Zrobiłam tak: ugotowałam i posiekałam 2 jajka, podsmażyłam na złoto drobniutko posiekaną cebulkę, dodałam szczypiorek, odrobinę jakiejś pieczeni (resztka z obiadu; dosłownie łyżka tej pieczeni się ostała), łyżkę majonezu, pieprz i sól, wymieszałam dokładnie, zrolowałam w jakąś mielonke indyczą i zalałam żelatyną na bulionie (kostkowym). BYŁO pyszne.

    Co jeszcze polecacie wpakować w rulonik, żeby jedzący oszaleli?

    pozdrawiam
    oleńka

  • Autor: bahus Data: 2004-05-24 21:04:18

    Przychylam się do Borgii, proponuję szparagi zielone, efektownie wyglądają
    Bahus

Przejdź do pełnej wersji serwisu