Forum

Kuchenne porady

Ryba i grill

  • Autor: marinik Data: 2004-05-28 15:31:23

    W watku o grilowaniu ktos wspomnial o rybie - zawijanej w folie. Wiem wiem, wiele osob tak czyni.Ale czy nie uwazacie, ze podstawa grilla oprocz swoistego doznania towarzyskiego jest okreslony smaczek potraw wynikajacy z grillowania wlasnie (dymek, dymek, dymek). Wiec co to za ryba z grilla jak owinieta jest w folie i bez szans na uzyskanie specuficznego aromatu?? Osobiscie na grillu przyrzadzam tylko ryby wkladane w takie specjalne druciane foremki.

  • Autor: feldmarszałek Data: 2004-05-28 16:09:04

    Użytkownik marinik napisał w wiadomości:
    > W watku o grilowaniu ktos wspomnial o rybie - zawijanej w folie. Wiem wiem,
    > wiele osob tak czyni.Ale czy nie uwazacie, ze podstawa grilla oprocz swoistego
    > doznania towarzyskiego jest okreslony smaczek potraw wynikajacy z grillowania
    > wlasnie (dymek, dymek, dymek). Wiec co to za ryba z grilla jak owinieta jest w
    > folie i bez szans na uzyskanie specuficznego aromatu?? Osobiscie na grillu
    > przyrzadzam tylko ryby wkladane w takie specjalne druciane foremki.

    Pan Gen zawsze rybę w liściach krzanu smażył.
    Tak też i ja czyniłem.
    Przekażę Panu Gen, iż można rybę w drutach na grillu upiec.

    Z wyrazami szacunku
    Fel

Przejdź do pełnej wersji serwisu