Forum

Kuchenne porady

Truskawki

  • Autor: kwidzinska Data: 2004-06-06 19:38:45

    Sezon sie juz zaczyna moze ma ktos z Was jakies przepisy na koktaile truskawkowe ?
    Pozdrawiam

  • Autor: Nalle Data: 2004-06-06 20:44:58

    Hej, hej!
    Oba uwielbiam i zawsze przygotowuję w blenderze. Składniki - zawsze ilości "na oko" i jak kto lubi słodki - czy ciut mniej.
    Oprócz truskawek czasem dorzucam do nich zamrożone czarne jagody, albo maliny - jeśli mam z zamrażarce.
    Są pychotkowate. Podaję w wysokich szklankach i grubą słomką do picia

    Pierwszy - wersja light ;-)
    1 litr zsiadłego mleka (w zastepstwie acidofilne+maślanka pół na pół)
    cukier
    truskawki

    Drugi - dla nie-odchudzających się ;-)

    1 litr lodów waniliowych
    mleko słodkie - +/- szklanka
    cukier waniliowy
    truskawki

    Pozdrawiam
    Nalle

  • Autor: kwidzinska Data: 2004-06-06 21:34:35

    Serdeczne dzieki za szybka odpowiedz
    Pozdrawiam cieplo
    Kwidzinska

  • Autor: marinik Data: 2004-06-07 08:09:15

    A moze byc niekoktajl????
    To moje zeszloroczne odkrycie podpatrzone w jakims filmie (za cholere nie pamietam w jakim). Facet podrywal Kobiete na takie danko malutkie:
    ciepla grzanka z tostera posmarowana serkiem mascarpone a na to plasterki swiezych truskawek.
    POLECAM !!!!!!!

  • Autor: marinik Data: 2004-06-07 08:12:50

    he he- zjedz taka kanapeczke i od razu bedziesz wiedziala :))))

  • Autor: marinik Data: 2004-06-07 09:27:55

    Oj chyba tak- w sobote nie widzialem co prawda, ale byla to taka bajeczka z przemieszczaniem sie w czasie?????

  • Autor: Animozja Data: 2004-06-07 10:50:58

    Jakos przeoczyłam, że używał mascarpone... To 200 lat temu w Stanach było mascarpone? Właśnie - skąd jest ten serek?

    pozdrawiam
    oleńka

  • Autor: Animozja Data: 2004-06-07 13:52:41

    Użytkownik Aga_B napisał w wiadomości:
    > Nie wiem czy 200 lat temu był ten serek ale to sie działo we współczesności,
    > bo go przeniosło do naszych czasów, i żeby ja poderwac robił jej w XX wieku to
    > śniadanko

    Będę drążyć:
    Oglądałam (z przyjemnością :P ) ten bzdurnik i przypominam sobie, że Poldek podrywał Kaśkę metodami XVIII-wiecznymi. Pogrzebię w papierach za historią mascarpone.

    pozdrawiam,
    oleńka

Przejdź do pełnej wersji serwisu