Forum

Kuchenne porady

Do Marinika pytanie o nalewkę

  • Autor: dorka Data: 2004-06-09 16:50:02

    Naszło mnie na zrobienie nalewki na listkach czarnej porzeczki. W Twoim przepisie są majowe listki. Zrywać, czy czekać do przyszłego roku?

    Dorota

  • Autor: marinik Data: 2004-06-10 15:46:08

    Pisalem o majowych- bo swieze, mlode i szybko sie maceruja. Ale sadze, ze jak uszczkiesz z czubkow pedow, te co dopiero niedawno wyrosly - to spokojnie sie sezon wydluzy :))))

  • Autor: bahus Data: 2004-06-10 17:40:34

    Qurcze dopiero teraz zauważyłem ten przepis,
    jestem "producentem" różnych nalewek od dawna, jeszcze z przepisów
    śp. Dziadka, takie domowe...pyszniutkie
    Mam ich w piwnicy nawet sporo.
    A tu taki rarytas, oj marinik chyba się obrażę :))))),
    i Ty mi nie dałeś znaku, że interesujesz się nalewkami?
    Oj zapamiętam to sobie. :)))))
    Bahus

  • Autor: marinik Data: 2004-06-10 21:17:39

    hm... a ja mylalem ze tak wiele o tym sie gadalo, ze WSZYSCY to znaja.
    Kajam sie Bahusie- widac piw bedzie wiecej he he.

  • Autor: bahus Data: 2004-06-10 22:44:36

    No chyba ....że. To odpuszczam :)))))
    Bahus

  • Autor: dorka Data: 2004-06-10 21:56:10

    Użytkownik bahus napisał w wiadomości:

    > jestem "producentem" różnych nalewek od dawna, jeszcze z przepisów
    > śp. Dziadka, takie domowe...pyszniutkie

    A można prosić, żebyś się podzielił recepturami? Ja nalewki zaczęłam robić dwa lata temu, nie mam większego doświadczenia, ale całkiem smaczne wychodzą. Na wiśniach i pigwowcu mniam:-)

    Dorota

  • Autor: bahus Data: 2004-06-10 22:49:15

    Jasne, że się podzielę, ale to troszkę później, (nie mam ich w wordzie) i będę je musiał je wklepać.
    Bahus

  • Autor: dorka Data: 2004-06-10 23:01:44

    Użytkownik bahus napisał w wiadomości:
    > Jasne, że się podzielę, ale to troszkę później

    Dzięki z góry:-)

    Dorota

Przejdź do pełnej wersji serwisu