Forum

Kuchenne porady

Leczo

  • Autor: almad Data: 2004-06-18 18:21:25

    Witam wszystkich! Jestem na tej stronie od niedawna, ale nie mogę się już bez niej obejść. Bardzo lubię leczo, jednak w zimie trudno jest o składniki. Może ktoś doradzi mi, jak przechować je na zimę???

  • Autor: almad Data: 2004-06-18 21:11:05

    Niestety nie mam zbyt dużo miejsca w lodówce, ale w piwnicy to i owszem. Jakby dało się przechować je w słoikach.....

  • Autor: almad Data: 2004-06-18 21:18:04

    Papryki, kabaczka i fasolki szparagowej

  • Autor: bahus Data: 2004-06-19 00:03:17

    Ja zaprawiam leczo w słoikach od lat. Również wiele jego wersji jak np. francuskie
    ratatuj (napisałem fonetycznie). Może stać w piwnicy (ciemnej) nawet 2 lata.
    Bahus

  • Autor: bahus Data: 2004-06-19 13:47:07

    Borgia, pewnie robiłaś w nie odpowiednim momencie.
    Przekonaliśmy się z żoną o tym wielokrotnie. W przypadku
    niedyspozycji u żony, prawie zawsze słoiki się otwierały.
    Podobno skóra wydziela w tym czasie jakieś substancje
    nie sprzyjające zaprawom.
    Bahus

  • Autor: marinik Data: 2004-06-19 13:52:47

    Ło matko !!!!!
    bahus !! powaznie??????????

  • Autor: bahus Data: 2004-06-19 14:02:45

    Jak najbardziej poważnie
    Bahus

  • Autor: almad Data: 2004-06-19 15:52:14

    Bahus powiedz mi, czy wkładasz leczo do słoików zakręcanych i pasteryzujesz je?

  • Autor: bahus Data: 2004-06-19 15:59:16

    tak 35 min, przy słoikach litrowych, 25 min, przy mniejszych
    Bahus

  • Autor: EwaWa Data: 2004-06-19 20:10:35

    Użytkownik almad napisał w wiadomości:
    > Niestety nie mam zbyt dużo miejsca w lodówce, ale w piwnicy to i owszem. Jakby
    > dało się przechować je w słoikach.....
    Można wekować tak jak inne potrawy,tylko bez kiełbasy

Przejdź do pełnej wersji serwisu