Witam wszystkich! Jestem na tej stronie od niedawna, ale nie mogę się już bez niej obejść. Bardzo lubię leczo, jednak w zimie trudno jest o składniki. Może ktoś doradzi mi, jak przechować je na zimę???
Ja zaprawiam leczo w słoikach od lat. Również wiele jego wersji jak np. francuskie
ratatuj (napisałem fonetycznie). Może stać w piwnicy (ciemnej) nawet 2 lata.
Bahus
Borgia, pewnie robiłaś w nie odpowiednim momencie.
Przekonaliśmy się z żoną o tym wielokrotnie. W przypadku
niedyspozycji u żony, prawie zawsze słoiki się otwierały.
Podobno skóra wydziela w tym czasie jakieś substancje
nie sprzyjające zaprawom.
Bahus
Użytkownik almad napisał w wiadomości:
> Niestety nie mam zbyt dużo miejsca w lodówce, ale w piwnicy to i owszem. Jakby
> dało się przechować je w słoikach.....
Można wekować tak jak inne potrawy,tylko bez kiełbasy
Witam wszystkich! Jestem na tej stronie od niedawna, ale nie mogę się już bez niej obejść. Bardzo lubię leczo, jednak w zimie trudno jest o składniki. Może ktoś doradzi mi, jak przechować je na zimę???
Niestety nie mam zbyt dużo miejsca w lodówce, ale w piwnicy to i owszem. Jakby dało się przechować je w słoikach.....
Papryki, kabaczka i fasolki szparagowej
Ja zaprawiam leczo w słoikach od lat. Również wiele jego wersji jak np. francuskie
ratatuj (napisałem fonetycznie). Może stać w piwnicy (ciemnej) nawet 2 lata.
Bahus
Borgia, pewnie robiłaś w nie odpowiednim momencie.
Przekonaliśmy się z żoną o tym wielokrotnie. W przypadku
niedyspozycji u żony, prawie zawsze słoiki się otwierały.
Podobno skóra wydziela w tym czasie jakieś substancje
nie sprzyjające zaprawom.
Bahus
Ło matko !!!!!
bahus !! powaznie??????????
Jak najbardziej poważnie
Bahus
Bahus powiedz mi, czy wkładasz leczo do słoików zakręcanych i pasteryzujesz je?
tak 35 min, przy słoikach litrowych, 25 min, przy mniejszych
Bahus
Użytkownik almad napisał w wiadomości:
> Niestety nie mam zbyt dużo miejsca w lodówce, ale w piwnicy to i owszem. Jakby
> dało się przechować je w słoikach.....
Można wekować tak jak inne potrawy,tylko bez kiełbasy