Forum

Kuchenne porady

Pochwalę się, a co!

  • Autor: dorka Data: 2004-06-18 19:14:26

    Zrobiłam dzisiaj kolejną porcję małosolnych, pachnie w całym domu pięknie. Tym razem wlałam przestudzoną solankę, bo jakoś po gorącej zalewie ogórki parcieją. Jak szaleć, to szaleć, w dwóch litrowych słoikach kisi się kapucha. Około poniedziałku powinna być zjadliwa, napiszę Wam, jak wyszło, to mój pierwszy eksperyment z młodą kapustą.
    Czy dodajecie do małosolnych coś poza koprem, czosnkiem i liśćmi chrzanu? Mi najbardziej smakują właśnie takie.
    A tak w ogóle lubię to forum, choć rzadko piszę, dzieci i okupacja kompa, wrrrrrrrrr

    Serdeczności
    Dorota

  • Autor: dorka Data: 2004-06-18 19:28:18

    Użytkownik agulina napisał w wiadomości:
    ja zalewam goraca solanka bo potem
    > ogorki tak fajnie "strzelaja" w zebach :D uwielbiam malosolne!!! tez sobie
    > zrobie jak ogorki dostane!

    Wiesz, ja ostatnim razem zalałam taką niczego sobie gorącą, no i mi nie smakowały. Takie flaki się zrobiły, optuję za przenawożeniem ogórasów jednak.
    A poza tym muszę się solidnie wgryźć w wątek " Poznajmy się", rozrósł się, jak niewiem co, a ja nadal nie wiem who is who:-)

    pozdro Agulina

    również
    Dorota

Przejdź do pełnej wersji serwisu