Proszę o radę, co można zrobić z selerem naciowym? Jadłam kiedyś w Grecji wieprzowinę duszoną z liśćmi selera, ale nie mam przepisu. Pozdrawiam Alina
A co zrobić z liśćmi?
Ciekawe, bo u nas na targu sprzedawane są selery młode z łodygami i liśćmi razem, dlatego zapytałam. Próbowałam dać liście (posiekane jak pietruszka) do różnych potraw - dają wyśmienity smak, ale muszą być w niewielkiej ilości. Co Wy na to?????
Innego selera nie widziałam, tylko młody z łodygami i liśćmi.
Ciekawa sprawa z tymi liscmi; hmmm niby trzeba je wyrzucic, choc nadaja sie do zupy. Skubane. naciowo, sh i ludzik ......... \/ ......... ........ /..\ ........ .--o00- \-00o--. ...................... ..... shoffix ..... ......................
Proszę o radę, co można zrobić z selerem naciowym? Jadłam kiedyś w Grecji wieprzowinę duszoną z liśćmi selera, ale nie mam przepisu. Pozdrawiam Alina
A co zrobić z liśćmi?
Ciekawe, bo u nas na targu sprzedawane są selery młode z łodygami i liśćmi razem, dlatego zapytałam. Próbowałam dać liście (posiekane jak pietruszka) do różnych potraw - dają wyśmienity smak, ale muszą być w niewielkiej ilości. Co Wy na to?????
Innego selera nie widziałam, tylko młody z łodygami i liśćmi.
Ciekawa sprawa z tymi liscmi; hmmm niby trzeba je wyrzucic, choc nadaja sie do zupy. Skubane.
naciowo,
sh i ludzik
......... \/ .........
........ /..\ ........
.--o00- \-00o--.
......................
..... shoffix .....
......................