Forum

Kuchenne porady

rozbijanie mięsa

  • Autor: 555 Data: 2004-07-10 19:44:23

    zawsze, kiedy chce rozbic kotlety z piersi kurczaka, to polowa mi sie przylepia do tluczka a polowa do deski..
    slyszalam kiedys cos na temat uzycia woreczka foliowego, ale nie wiem dokladnie, czy wklada sie do niego mieso i dopiero rozbija, czy przykrywa sie rozbijana strone folia, czy moze chodzi o jeszcze cos innego..
    jak Wy sobie radzicie z tym problemem..?
    pozdrawiam

  • Autor: 555 Data: 2004-07-10 20:20:31

    dzieki, Anerite, musze pokombinowac z tymi foliami..
    ja rozbijam tluczkiem takim klasycznym, ktory mam jeszcze po Babci..

    pozdrawiam :))

  • Autor: agnieszka.zg Data: 2004-07-10 21:14:58

    ja zawsze ozbijam mięko po tej stronie gładkiej ale kiedyś też użyłam woreczka i mięsko było ładnie rozbite choć też przyklejało się do worka

Przejdź do pełnej wersji serwisu