Forum

Kuchenne porady

botwinka

• Autor: Nilunia Data: 2004-07-15 16:40:11

mam pytanie czy ktoś może wie czy botwinka może uczulac dziecko jesli zje ją karmiąca mama.

• Autor: Rawska Data: 2006-04-27 15:56:51

Użytkownik Nilunia napisał w wiadomości:
    > mam pytanie czy ktoś może wie czy botwinka może uczulac dziecko jesli zje ją
    > karmiąca mama.
    botwinki raczej nie powinna jesc krmiaca mama

• Autor: wolinka Data: 2008-06-26 16:29:33

Użytkownik Rawska napisał w wiadomości:
    > Użytkownik Nilunia napisał w wiadomości:
    > > mam pytanie czy ktoś może wie czy botwinka może uczulac dziecko jesli zje
    > ją
    > > karmiąca mama.
    > botwinki raczej nie powinna jesc krmiaca mama

Karmiąca mama może jeść wszystko co zdrowe, musi tylko obserwować dziecko. Botwinka, buraczki jak najbardziej - tylko jeśli dodajesz ocet to ostrożnie. Oczywiście dziecko da ci znać jeśli mu nie "smakowało" zapewne małymi krostkami na buzi. A jak się pojawią to spróbuj ponownie za jakiś miesiąc, może już przejdzie. Moja córcia miała tak jak zjadłam truskawki, teraz ma  5 m-cy i już jej przeszło.
    pozdrawiam

• Autor: MonikaK Data: 2006-04-27 16:47:07

A czy dziecko wykazuje jakieś oznaki uczulenia? Ja jako karmiąca mama jadłam prawie wszystko opócz fasoli i grochu, córce nigdy nic nie było. Karmiłam ją 6 misięcy. pozdrawiam

• Autor: kasia74 Data: 2006-04-28 21:44:33

Ani buraków czerwonych , czegoś mają za dużo, zresztą dziecko do roczku nie powinno jeść buraków. Więc chyba i mama karmiąca.Przynajmniej nie za dużo.

• Autor: kasia.terlecka Data: 2006-09-30 10:46:36

a ja barszczyk zjadla... i nic nie bylo! buraki ponoc wspomagaja laktacje!

• Autor: magda.a Data: 2006-09-30 11:04:07

Karmię już drugie dziecko (synka karmiłam 1,5 roku a córkę karmię 5 miesiąc) i jadłam od czasu do czasu buraczki, botwinkę, sporadycznie groch i fasolę i nic kompletnie nie działo się z moimi dziećmi. Także to chyba zależy też od organizmu dzidziusia.

• Autor: ekkore Data: 2006-09-30 11:36:46

Jakby co to dzidziuś ma już ponad dwa lata i z całą pewnością już sam może botwinkę jeść - spójrzcie na datę wątku lipiec 2004

Przejdź do pełnej wersji serwisu